Καταρχη καλησπερα στο forum,
Επειτα απο την "παρεμβαση" της κορης μου η μνημη μιας lcd tv bluesky 20'' (BS2006 model αν θυμαμαι καλα) διαγραφτηκε. Ως μνημη δεν αναφερω τις "μνημες" των τηλεοπτικων προγραμματων αλλα τα περιεχομενα του μικροελεγκτη που ειχε προγραμματισει το εργοστασιο. H "μικρη" επαιζε εν αγνοια μου με ενα τηλεχειριστηριο γεινικης χρησης (αυτο της τηλεορασης δεν υπηρχε διαθεσιμο) και πατωντας καποιο πληκτρο η συνδιασμο μπηκε σε service mode της συσκευης και αυτη εκανε reset οχι ομως σε factory defaults, απλα διαγραφτηκε. Το μονο που προλαβα να δω στην οθονη ηταν μια ακολουθια δυαδικων ψηφιων (ο κωδικας της συσκευης) και καποιος κωδικος (3ψηφιος) με μικρη περιγραφη(memory init). Ειναι προφανες οτι η συσκευη επειτα απο κλεισιμo και ανοιγμα (δεν υπηρχε κατι αλλο διαθεσιμο να κανω) επαψε να αποκρινεται σε καθε ειδους λειτουργια των πληκτων ειτε του τηλεχειριστηριου ειτε αυτων στην προσοψη.
Η επικοινωνια με το service της εν λογω εταιρειας δεν απεδωσε απαντωντας μου οτι δεν υπαρχει το συγκεκριμενο ανταλλακτικο (εν προκειμενω ψαχνω ειτε για την "μνημη" της συσκευης ειτε για το αρχειο με τον κωδικα γγια να την προγραμματισω απο την αρχη).
Α. γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο?
Β. Υπαρχει διαθεσιμη μνημη απο τυχον ελαττωματικη tv που εχει καπου ξεμεινει?
Γ. Υπαρχει διαθεσιμο καποιο file με τον κωδικα?
Δ. γνωριζει καποιος αν υπαρχει συμβατοτητα με αλλες tv μηπως και βρεθει λυση..μεσω "Λαμιας"? Απο οσο γνωριζω, χωρις να ειμαι 100% βεβαιος υπαρχει αντιστοιχια με την Bush, (τουλαχιστο οι πλακετες ειναι ιδιες σε χωροδιαταξη και εξαρτηματα απο καποιοες που ετυχε να δω, αλλα δε γνωριζω αν φορανε την ιδια μνημη ή αν η πλακετα πχ. απο τη Bush θα δουλεψει πανω στο lcd panel της Bluesky- το λογικο ειναι ναι αλλα αν δε δοκιμασεις δεν ξερεις και αν δεν εχεις δεν μπορεις να τεσταρεις)
καθε πληροφορια ή βοηθεια ειναι πολυτιμη!!! H τηλεοραση ειναι φιλου που την επισκευασα (ειχε κατι ψυχρες κολλησεις στα smd διπλα στο TDA) και θα προτιμουσα να του την παραδωσω σε λειτουργια απο το να του δικαιολογηθω για την απροσεξια μου να αφησω την κορη μου να την "ρυθμισει".
Ευχαριστω προκαταβολικα.