Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
    Περιοχή
    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Προεπιλογή επαναφορα μνημης lcd tv Bluesky

Καταρχη καλησπερα στο forum,

Επειτα απο την "παρεμβαση" της κορης μου η μνημη μιας lcd tv bluesky 20'' (BS2006 model αν θυμαμαι καλα) διαγραφτηκε. Ως μνημη δεν αναφερω τις "μνημες" των τηλεοπτικων προγραμματων αλλα τα περιεχομενα του μικροελεγκτη που ειχε προγραμματισει το εργοστασιο. H "μικρη" επαιζε εν αγνοια μου με ενα τηλεχειριστηριο γεινικης χρησης (αυτο της τηλεορασης δεν υπηρχε διαθεσιμο) και πατωντας καποιο πληκτρο η συνδιασμο μπηκε σε service mode της συσκευης και αυτη εκανε reset οχι ομως σε factory defaults, απλα διαγραφτηκε. Το μονο που προλαβα να δω στην οθονη ηταν μια ακολουθια δυαδικων ψηφιων (ο κωδικας της συσκευης) και καποιος κωδικος (3ψηφιος) με μικρη περιγραφη(memory init). Ειναι προφανες οτι η συσκευη επειτα απο κλεισιμo και ανοιγμα (δεν υπηρχε κατι αλλο διαθεσιμο να κανω) επαψε να αποκρινεται σε καθε ειδους λειτουργια των πληκτων ειτε του τηλεχειριστηριου ειτε αυτων στην προσοψη.

Η επικοινωνια με το service της εν λογω εταιρειας δεν απεδωσε απαντωντας μου οτι δεν υπαρχει το συγκεκριμενο ανταλλακτικο (εν προκειμενω ψαχνω ειτε για την "μνημη" της συσκευης ειτε για το αρχειο με τον κωδικα γγια να την προγραμματισω απο την αρχη).

Α. γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο?
    Β. Υπαρχει διαθεσιμη μνημη απο τυχον ελαττωματικη tv που εχει καπου ξεμεινει?
    Γ. Υπαρχει διαθεσιμο καποιο file με τον κωδικα?
    Δ. γνωριζει καποιος αν υπαρχει συμβατοτητα με αλλες tv μηπως και βρεθει λυση..μεσω "Λαμιας"? Απο οσο γνωριζω, χωρις να ειμαι 100% βεβαιος υπαρχει αντιστοιχια με την Bush, (τουλαχιστο οι πλακετες ειναι ιδιες σε χωροδιαταξη και εξαρτηματα απο καποιοες που ετυχε να δω, αλλα δε γνωριζω αν φορανε την ιδια μνημη ή αν η πλακετα πχ. απο τη Bush θα δουλεψει πανω στο lcd panel της Bluesky- το λογικο ειναι ναι αλλα αν δε δοκιμασεις δεν ξερεις και αν δεν εχεις δεν μπορεις να τεσταρεις)

καθε πληροφορια ή βοηθεια ειναι πολυτιμη!!! H τηλεοραση ειναι φιλου που την επισκευασα (ειχε κατι ψυχρες κολλησεις στα smd διπλα στο TDA) και θα προτιμουσα να του την παραδωσω σε λειτουργια απο το να του δικαιολογηθω για την απροσεξια μου να αφησω την κορη μου να την "ρυθμισει".

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Το σασί είναι κινέζικο η συσκευή είναι απο το careefour και το service το έχει astra service πρέπει να πάει η συσκευή εκεί αρχεία δεν κυκλοφορούν, μάλλον θα γίνει αλλαγή της main board

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
    Περιοχή
    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Η astra service μου ειπε οτι δεν εχει ουτε μνημη, ουτε mainboard ουτε και καποιο διαθεσιμο file. Για αυτο το λογω ρωτησα και στο forum μηπως παρ'ελπιδα βρεθει ακρη. Την ιδια mainboard χρησιμοποιουν και καποιες Bush, Goodmans αλλα δεν ξερω με ποιο αριθμο σασσι.

Αν ωστοσο καποιος εχει ειτε χαλασμενη mainboard, (εννοειται οχι για τον ιδιο λογο) ειτε σε λειτουργια και μπορεσει να γινει αντιγραφη της μνημης ασ μου στειλει ενα μην.
    Ο κωδικος μοντελου της Bluesky ειναι BS2006PR.

Ευχαριστω.

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

δυσκολο να βρεθει .απορω πως καταφερε και εσβησε τη μνημη-συνηθως θελει προγραμμα με υπολογιστη

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
    Περιοχή
    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από takisegio Εμφάνιση μηνυμάτων
    δυσκολο να βρεθει .απορω πως καταφερε και εσβησε τη μνημη-συνηθως θελει προγραμμα με υπολογιστη
    Και εγω απορησα ! Ομως οπως πληροφορηθηκα υπαρχει "κερκοπορτα" στο λογισμικο ωστε να μπορουν οι τεχνικοι να αλλαζουν καποιες ρυθμισεις της συσκευης (πχ το IF, την ισορροπια στο audio, το centering της εικονας κλπ) χωρις να χρειαζεται να βγαζουν τον μικροελεγκτη με τη μνημη απο την πλακετα. Αυτο γινεται εισαγωντας καποιους κωδικους μεσω του τηλεχειριστηριου. Φυσιολογικα το εργοστασιακο τηλεχειριστηριο δεν επιτρεπει την αποστολη του συνδιασμου που θα θεσει τη συσκευη σε srvice mode. Ομως ελλειψει του κανονικου τηλ/ου χρησιμοποιησα ενα γενικης χρησης που τελικα επετρεψε αυτο το συνδυασμο. Το βρηκε η μικρη, αρχισε να παιζει και TV τελος.

Τωρα ο μονος τροπος να ξαναδουλεψει ειναι ειτε να προγραμματιστει ξανα η μνημη απο μια αλλη με προγραμμα ή να βρεθει πλακετα απο μη λειτουργικη TV (πχ σπασμενο display, καμμενο inverter) και να χρησιμοποιηθει απο εκεινη η μνημη. Αυτα ειναι που ψαχνω.

Στο διαδικτυο βρηκα καποιους ιστοχωρους με τετοια αρχεια προς download αλλα δυστυχως δεν εχω βρει ακομα το αντιστοιχο μοντελο.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

πρεπει να βρεις και το τροπο να το περασεις στην tv μερικες θελουν ειδικο καλωδιο ή box

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
    Περιοχή
    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από takisegio Εμφάνιση μηνυμάτων
    πρεπει να βρεις και το τροπο να το περασεις στην tv μερικες θελουν ειδικο καλωδιο ή box
    Αυτο ειναι το πιο ευκολο. Αφαιρεις το λοκληρωμενο απο την πλακετα και περνας το σωστο προγραμμα. Το ξαναβαζεις και τελος. Εννοειται οτι χρειαζεται προγραμματιστης (συσκευη), που υπαρχει, και το αρχειο με το προγραμμα, που δεν υπαρχει, ή καποιο "γεματο" ολοκληρωμενο που για την ωρα επισης δεν υπαρχει...

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

κοιτα να δεις ποιο αλλο μοντελο "φοραει " το ιδιο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
    Περιοχή
    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Τελικα βρεθηκε η μνημη στην Αγγλια οπου και παραγγελθηκε. Συμβατα μοντελα ειναιι αντιστοιχα 15,17,20'' της Bush, Goodmans και καποιοες αλλες λιγοτερο γνωστες.
    Επειτα απο ολη αυτη την ταλαιπωρια ...και το επιπλεον εξοδο της αγορας καινουριας AV board (ο Αγγλος δεν ειχε μεμονωμενα εξαρτηματα αλλα ολοκληρες πλακετες απο ΤV που επιστρεφονταν λογω σπασμενου πανελ ή εξωτερικου ελαττωματος) το συμπερασμα ειναι ΕΝΑ : τα universal τηλεχειριστηρια μπορουν να κανουν ζημια στις (φτηνες) TV. Τη ζημια θα μπορουσα να την ειχα κανει και εγω πατωντας κατα λαθος καποιο πληκτρο (ναι ενα και μονο αρκει...σε παρομοια TV γνωστου το πατημα του πληκτρου 20+ απο το τηλεχειριστηριο θετει τη συσκευη σε service mode. Ευτυχως το ON-OFF πριν πατηθει οτιδηποτε αλλο σωζει την κατασταση - εγω βεβαια δεν προλαβα να παρω το τηλεχειριστηριο απο τα χερια του παιδιου. Κ δευτερη ατυχια ηταν οτι η πλακετα εκεινης της tV δεν ηταν ιδια για να αντιγραψω την μνημη).

Προεπιλογή

Στο service menu μπορουσες να μπεις?Μηπως η κορη σου πατωντας συνδυασμο πληκτρων μπηκε στο μενου του τεχνικου και απλα αλλαξε τις ρυθμισεις για το ηχο κτλ (κατι που επαθα σε μια philips) ?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φωτογραφική] φωτογραφική sony καρτας μνημης
    από sofaki στο forum Φωτογραφικά
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-11, 18:19
  2. Καρτα μνημης κινητου
    από george_007 στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-08, 20:41

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι