Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Μέλος
    Όνομα
    Καλαρακης Μιχαλης
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή Twinco και σκάλες κλιματιστικού

Μήπως γνωρίζει κάποιος που βρίσκονται οι σκάλες του ανεμιστήρα του κλιματιστικού στο twinco
    Εδώ και καιρό δεν δούλευαν 1εως 3 αλλά η 4 ήταν πλήρη στροφών.
    Μετά σταμάτησε και αυτή
    Η αντιπροσωπεία θέλει 70ε για τις αντιστάσεις και 40 εργασία
    Σκέφτηκα λοιπόν οτι οι αντιστάσεις μαλλον θα επισκευάζονται ή αν βρω από μεταχειρισμένο να τις αλλάξω
    Πριν βάλω μπροστά τα κατσαβίδια ρωτώ που μπορεί να βρίσκονται

Πριν μια εβδομάδα κόλλησε το volume + στο κασετόφωνο και ανέβαζε μονο του την ένταση στο δρόμο και μου είπαν ότι θέλει όλο αλλαγή.
    Είπα στον ηλεκτρολόγο να μου το βγάλει γιατί δεν έχω τα σύρματα Αντικατέστησα το μπουτόν από τη μνήμη 6 με το μπουτόν του V+
    και είναι οκ

Κάτι ανάλογο μάλλον θα είναι και για τον ανεμιστήρα

μοντέλο 2000

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

καλημέρα μιχάλη , μερικές φορές τα πράγματα είναι πιό απλά !
    το λύνεις , βγάζεις το ανταλακτικό που έχει πρόβλημα και πάς μια βόλτα σε αυτούς που έχουν ανταλλακτικά για κουζίνες/πλυντήρια κλπ !
    πιθανών να είναι φασόν και να βρείς παρόμοιο άλλης μάρκας/εταιρίας !

Μέλος
    Όνομα
    Καλαρακης Μιχαλης
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

το πρόβλημα ειναι ότι δεν ξέρω σε πιο μέρος του αυτοκινήτου ειναι
    γιαυτό ρωτάω πριν πιάσω να λύνω κονσόλες κτλ κτλ
    Α και το twinco δεν είναι πληντυριο ούτε κουζινα

Το avatar του χρήστη Xarry
    Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ειναι twinGo και οχι twinco αν εννοεις το ρενω. Λοιπον για τον ανεμιστηρα πρεπει να βγαλεις τον περιστροφικο επιλογεα και να μετρησεις με πολυμετρο την αντισταση του σε καθε επαφη. Προφανως καποιες επαφες θα εχουν κολλησει. Aν φυσικα μιλαμε για το αμαξι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xarry : 12-07-11 στις 18:28

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

για κλιματιστικό ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ μιλουσαμε ?
    δικό μου λάθος , νόμιζα οτι ήταν οικιακό , και οτι το Twingo ήταν η μάρκα του !
    για αυτό και είπα για αυτά τα μαγαζιά μιχάλη !

Το avatar του χρήστη STALKER IX
    Μέλος
    Όνομα
    Μιχαλης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

πιθανον να ειναι κατω απο το ταμπλω στη θεση του συνοδηγου,αν κοιταξεις στο χωρο της μηχανης θα δεις που μπαινουν οι σωληνωσεις μεσα στη καμπινα οποτε αμεσως ξερεις
    που ειναι η βαπορετα (εξατμιστης) αρα και οι αντιστασεις αφου χρειαζονται ρευμα αερα για ψυξη.

Μέλος
    Όνομα
    Καλαρακης Μιχαλης
    Περιοχή
    Ηρακλειο

Προεπιλογή

Σήμερα το επισκεύασα. Όχι μόνος μου πήγα σε ηλεκτρολόγο.
    Ακούστε πως έχει η ιστορία.
    Αφού λοιπόν δεν ξέρω που είναι οι αντιστάσεις, σκέφτομαι να πάω στην αντιπροσωπεία. Πήγα λοιπόν και μετά από λίγο αφού το κοίταξε ο τεχνικός μου είπε ότι μάλλον είναι οι αντιστάσεις
    αλλά πρέπει να βγει το ταμπλό για να μου πουν με σιγουριά τι φταίει. Αυτό μεταφράζεται σε κόστος 100ε η εργασία Εχει πινακίδα 45ε η ώρα εργασίας (θέλει 2 ώρες για να βγει και να μπει) και 180ε οι αντιστάσεις πέρυσι μου είχαν πει περίπου 70 (οι οποίες θα παραγγελθούν)
    Επειδή όπως καταλαβαίνεται το κόστος είναι απαγορευτικό έκανα το παρακάτω
    Εδώ υπάρχουν περίπου 16 ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων (τόσους βρήκα εγώ μπορεί να είναι και παραπάνω) Πάω στο πρώτο και του λέω οτι σταμάτησε να λειτουργεί ο ανεμιστήρας
    Μου απαντά : να το φέρεις αύριο το πρωί να λύσομε το ταμπλό να δούμε τι είναι
    Πάω στον επόμενο με την ίδια ερώτηση Μου απαντά μάλλον είναι οι αντίσταση αλλα πρέπει να το φέρεις το πρωί να το λύσω για να τη βρω
    Για να μην τα λέω ξανά και ξανά φτάνω στο πέμπτο. Ίδια ερώτηση
    Και η απάντηση Σου λειτουργούσαν όλες οι σκάλες ή μόνο η τέταρτη και μετά σταμάτησε Όπα λέω καλά εδώ.
    Απαντώ μέχρι προχθές μόνο η 4 οι άλλες είχαν σταματήσει πέρυσι.
    Μου απαντά Να δω την ασφάλεια μπορεί να έχει καεί. Όχι του λέω την κοίταξα και είναι οκ
    Να μου το φέρεις πιο μεσημέρι για να έχω τελειώσει αυτό που κάνω γιατί μπορεί να έχει καεί και ο ανεμιστήρα ή να έχει χαλάσει και ο διακόπτης.
    Δεν το πήγα το μεσημέρι αλλά σημερα το πρωί.
    Σκύβει κάτω από το συνοδηγό και βγάζει τον ανεμιστήρα ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ. τον ξεκολλά και τον λαδώνει Τον βάζει πάνω και δουλεύει μόνο όταν τον ξεκινάς με το χέρι. (στη 4 σκάλα)
    Μου λέει οτι έχει καεί ένα τύλιγμα και θέλει αλλαγή. ΑΛΛΑ να δει και το διακόπτη και τις αντιστάσεις για να φτιάξουμε και τις άλλες σκάλες μια που κάνομε το κόπο.
    Ξεβιδώνει το ταμπλό (όχι όλο μόνο απο τη μεριά του συνοδηγού και το πάνω καπάκι) και βγάζει τις αντιστάσεις
    Είναι δίπλα στον ανεμιστήρα μέσα στον αεραγωγό
    (Για να καούν είναι δύσκολο, χρομονικελίνη και μάλιστα χοντρή χοντρή. Στο μέσο έχει άλλη μια βατική που αυτό καίγεται μπορεί να το φτιάξει αλλα καλύτερα το δικό του να είμαστε και σίγουροι)
    Ο διακόπτης ειναι οκ
    Φεύγει προς ανεύρεση υλικών και μετά από 15λεπτά γυρίζει και κρατά ένα ανεμιστήρα και μια αντίσταση (μεταχειρισμένα)
    Τα βάζει και παίζουν όλα οκ Τώρα εχω όλες τις σκάλες οκ
    Ο χρόνος που έκανε μαζί με το καφέ και τη βόλτα να βρει τα ανταλλακτικά ήταν μια και μισή ώρα.
    Με χρέωσε 80ε τα μεταχειρισμένα και 50ε εργασία (με την απόδειξη)

Τι διαφορά με την αντιπροσωπεία την ξέρω Άσε που έχει και μια μεγάλη ταμπέλα Εγγύηση εργασιών και ανταλλακτικών 12μηνες
    Αλλού όμως τα 280 + αξία ανεμιστήρα (που δεν ξέρω πόσο κοστίζει) και αλλού τα 130
    11 χρόνια το έχω, ε καλά είναι να χαλάσει και κάτι.
    Δεν θέλω να κατηγορήσω την αντιπροσωπεία ούτε να εκθειάσω τον ηλεκτρολόγο
    Απλώς καταθέτω την εμπειρία μου στο συγκεκριμένο θέμα

Παρόμοια Θέματα

1. Πλακέτα Κλιματιστικού
    από Νικος Κασωτάκης στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-11, 12:39

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι