Γα σας,
πριν μπω στο θέμα θα ήθελα να τονίσω οτι δεν θέλω να πετάξω την τηλεόραση που έχω εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Στην τηλεόραση αυτή (nordmende spectra sk3 - f8 chassis) έχει γινει αλλαγή οθόνης πριν περίπου 15 χρόνια και φοράει τώρα μια black matrix οθόνη. Πριν περίπου 10 χρόνια χάλασε και το σασί και αντι επισκευής μπήκε ένα από μια άλλη πεταμένη.
Το πρόβλημα είναι οτι εδώ και πολλά χρόνια ίσως και από την αλλαγή του σασί, αλλάζει το μέγεθως την εικόνας (και τρώει τα γράμματα) ανάλογα με τη φωτηνότεητα. ΄
Λέω να κάνω αλλαγή στον τριπλασιαστή μήπως και φτιάξει. Ο τριπλασιαστής που έχει είναι ο BG2097-641-342 και βρήκα οτι ο αντίστοιχος είναι ο HRT226BS .
Το πρόβλημα είναι οτι έριξα μια ματιά και είδα οτι ο BG2097-641-342 που έχει είναι απευθείας συνδεμένος με ένα καλώδιο με τον μετασχηματιστή υψηλής. Αυτό μπορώ να το κόψω και να το συνδέσω στον καινούριο στον αέρα?
Επίσης με τη ρύθμιση του focus θα έχω κάποιο πρόβλημα? ή αρκει να το βάλω στη μέση και να το ρυθμίσω για καλή εικόνα?

Και κάτι ποιο τεχνικό. Όταν είχαν αλλάξει την οθόνη θυμάμαι είχε πει ο τεχνικό οτι δεν ταιριάζει ακριβώς και θα έκανε κάποιες μικροαλλαγές (πατέντες). Μπορεί το πρόβλημα που έχω να οφείλεται στο οτι η πλακέτα που έχω τώρα δεν είναι τροποποιημένη για την οθόνη αυτή?

Και κατι ακόμα.. Έχω και ένα προβληματάκι (κολάει μερικές φορές) με την πλακέτα του μικροελεγκτή ξέρει κάποιος αν υπάρχει το service manual της πλακέτας αυτής? Γιατί δεν την δείχνει το service manual που βρίσκω για F8. (η πλακέτα συνεργάζεται με το τηλεκοντρολ 2101)

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.