Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή THOMSON 32LB040S5 - Πρόβλημα

Καλημέρα,

Έχω το εξής πρόβλημα με μια THOMSON 32LB040S5 - σασίEFC031E.

• Την βάζω στη πρίζα - Ανάβει το κόκκινο LED - Δεν ακούγεται κάποιος περίεργος ήχος.

• Την ανοίγω - Ανάβει το πράσινο LED για λίγο και κατόπιν γίνεται εναλλαγή μεταξύ πράσινου και κίτρινου με 7 εναλλαγές για 23 φορές - Ακούγεται ένας θόρυβος από ένα μετασχηματιστή της πλακέτας που σχετίζεται με το STAND BY (νομίζω).

• Μετά τις 23 φορές ανάβει πάλι το κόκκινο LED - Ο θόρυβος συνεχίζεται αλλά διαφορετικός (πιο τσιριχτός)

Σας επισυνάπτω 2 φωτογραφίες με τη πλακέτα στην οποία είναι ο μετασχηματιστής που κάνει θόρυβο και με τον μετασχηματιστή.

DSCF4309.jpgDSCF4305.JPG

Έχω ψάξει στο ίντερνετ για τον κωδικό βλάβης αλλά δεν έχω βρεί κάτι, ενώ παλιότερα με μια SONY είχα βρει άκρη. Τι μπορεί να φταίει? Μπορεί να είναι ο μετασχηματιστής προβληματικός ή παίρνει λάθος είσοδο από κάπου με αποτέλεσμα να κάνει αυτό το θόρυβο?
    Sorry αν κάνω χαζές ερωτήσεις. Είναι το πρώτο μου post και έχω μια επαφή με αυτά αλλά προφανώς δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Βρήκα στο ιντερνετ πως για το συγκεκριμένο σασί η ακολουθία των blinks του LED δηλώνει error code 16 = ERR_MSP4411K. Τι σημαίνει αυτό το σφάλμα?

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλεια Σέρρες

Προεπιλογή

αλλαξε τους πυκνωτες στο μεγαλο τροφοδωτικο πρεπει καποιοι να εχουν φουσκωσει εχω παρομιο προβλημα με ολοιδια τηλεωραση τωρα που σου γραφω δε φταιει ηπλακετα αυτη τη μεγαλη ξεβιδωσε τη προσεκτικα απο τη ψυκτρα και ελεγξετη

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλεια Σέρρες

Προεπιλογή

αλλαξε και τα πυκνωτακια στο μικρο πλακετακι και κανε τις ψυχρες τα εκανα εγω και δουλεψε κανονικα

Το avatar του χρήστη jim philips
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Καματερο

Προεπιλογή

Καλησπερα η βλαβη ειναι σηνηθες σε αυτεσ τις tv αλλαξε το ic στο st-by psu και εισαι ο.κ

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Γιώργος, μεγάλη πλακέτα εννοείς αυτή που είναι στη μέση? Τι εννοείς με το να κάνω τις ψυχρες στο μικρο πλακετάκι?

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλεια Σέρρες

Προεπιλογή

ενοω τη μεγαλη της τροφοδωσιας οχι τη μητρικη αυτη με τα σκαρτ εγω τα εκανα και δουλεψε αλλα δες και τη παραπανω απαντηση του φιλου κατω ακριβως απο τη μηκρη

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλεια Σέρρες

Προεπιλογή

αν δε δουλεψει αλλαξε το ολοκληρωμενο στη μικρη πλακετιτσα και τους πυκνωτεσ τον 22μ και τον 10μ καθαρη φενεται η πλακετα σου εμενα ηταν καψαλισμενη με πολες ψυχρεσ κατω απο το ολοκληρωμενο στα ποδαρακια του

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μπορώ με κάποιες μετρήσεις να δω αν κάποιος πυκνωτής ή το ολοκληρωμένο είναι καμένο πριν το αλλάξω? Για τους πυκνωτές ξέρω πως πρέπει να έχουν αντίσταση άπειρο. Για το ολοκληρωμένο τι πρέπει να κοιτάξω?

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλεια Σέρρες

Προεπιλογή

για τους πυκνωτεσ η γενικη αρχη που μας μαθενανε στα χρονια της σχολης ηταν οτι αν εχουμε υπονια χαλασμενου πυκνωτη τον αλλαζουμε,αλλα αν δεις οτι ειναι φουσκωμενος τον πετας η αν εχει ξερασει λαδια,η αν εχεις καπασιτομετρο τον βγαζεις και τον μετρας ποσο χωριτικωτητα εχει, για το ολοκληρωμενο τωρα αν ξερεις τι λειτουργια κανει, απο το αν δουλευει η οχι το καταλαβαινεις απο την συμπεριφορα του κυκλωματος.αν δεν ειναι καποιο ολοκληρωμενο καμενο συνηθως οι πυκνωτες που ειναι γυρω του δε το αφηνουν να δουλεψει.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. THOMSON 32WF400G
    από johnkou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-10, 11:41
  2. THOMSON 28DF172
    από johnkou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-09-10, 22:03
  3. Thomson a580
    από leeperik στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi