Τηλεόραση 32 ίντσες μάρκας ΟΚ, 3 χρόνων,εκτός εγγύησης.Το κουμπί έναρξης ανάβει κόκκινο και πράσινο πλην όμως η τηλεόρασης δεν λειτουργεί ,μαύρα όλα.Την άνοιξα την έβαλα στην πρίζα και δεν άναβε ουδένα Led....τι μπορεί να είναι ;
Τηλεόραση 32 ίντσες μάρκας ΟΚ, 3 χρόνων,εκτός εγγύησης.Το κουμπί έναρξης ανάβει κόκκινο και πράσινο πλην όμως η τηλεόρασης δεν λειτουργεί ,μαύρα όλα.Την άνοιξα την έβαλα στην πρίζα και δεν άναβε ουδένα Led....τι μπορεί να είναι ;
Φίλε Γιάννη,
κάνε λίγο καλλίτερη τη περιγραφή σου.
Όταν γράφεις την " άνοιξες " εννοείς τη ξεμοντάρισες;
Κι όταν γράφεις " δεν άναβε ουδένα LED ... " εννοείς ότι δεν άναβε ούτε το STB LED κόκκινο και μετά πράσινο;
Αν το μπροστινό LED εν πάσει περιπτώσει, σου ανάψει πρώτα κόκκινο και μετά πράσινο όπως γράφεις στην αρχή
να ΄χεις συνδεδεμένη και τη κεραία για να δεις αν έχεις ήχο και μπορείς να κάνεις αλλαγές καναλιών από το τηλεχειριστήριο
όπως κι αλλαγές στην ένταση ήχου, οπότε το πρόβλημα εντοπίζεται στον οπίσθιο φωτισμό - μάλλον κατεστρ/νο(α) LED(΄s).
Αν δεν ανάβει ούτε το μπροστινό (STB) LED τότε το πρόβλημα εντοπίζεται στο PSU (παλμοτροφοδοτικό).
Μόνο αν είσαι ή σπουδάζεις Ηλεκτρονικός Μηχανικός και διαθέτεις τα κατάλληλα όργανα / εργαλεία όπως και κάποιου είδους
πείρα στις επισκευές, ασχολείσαι με την επισκευή της τηλεόρασης, για τη προσωπική σου ασφάλεια κυρίως.
Σε διαφορετική περίπτωση τη δίνεις προς επισκευή σ΄ εξειδικευμένο Ηλεκτρονικό Εργαστήριο.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
...ευχαριστώ για την απάντησή σας και ενδιαφέρον σας.Την άνοιξα -ξεβίδωσα την έβαλα στην πρίζα ,ανάβει σε πράσινο το on-off και κανένα led.Οι γνώσεις μου ελάχιστες.Απευθύνθηκα σε ηλεκτρονικό.....αλλά θέλει 100 ευρώ !!! και η τηλεόραση στις προσφορές κοστίζει 85 ευρώ.Έτσι παρήγγειλα τα ίδια led από Κίνα.....Αυτά έχω κάνει....
Η τηλεόραση ΟΚ που πουλάει συνήθως πολυεθνικό κατάστημα,ξέρετε με ποιας άλλης μάρκας έχει ίδια ανταλλακτικά ή παίρνει τα ίδια;
Γίνε λίγο πιο επεξηγηματικός φίλε Γιάννη.
Όταν γράφεις ότι παρήγγειλες LED από Κίνα τι θα μπορούσα να φανταστώ;
Ότι άνοιξες το panel της τηλεόρασης είδες τους κωδικούς των λεντοσειρών και παρήγγειλες ταυτόσημες;
Με διαφορετικό τρόπο συμβουλευόμενος κάποιο εγχειρίδιο ή κάποια άλλη πληροφορία που πήρες από το
πολυεθνικό όπως γράφεις κατ/μα;
Δεν γνωρίζω αν πράγματι έχεις ενεργήσει όπως περιγράφω - υποθέσεις κάνω - αλλά αν πράγματι έχεις
παραγγείλει τις λεντοσειρές που βρίσκονται εσωτερικά στο panel, αυτές πριν κάνεις την οιανδήποτε παραγγελία
έπρεπε να τις ελέγξεις γιατί τ΄ ότι δεν ανάβουν μπορεί ν΄ οφείλεται σε πρόβλημα στ΄ Inverter και να κόβει η
προστασία.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μιά κι όπως γράφεις έχεις " ανοίξει " τη τηλεόραση γράψε το κωδικό της
Main Board (είναι πιθανόν του τύπου 17MB... ή TP.MS....) όπως και το κωδικό του PSU/Inverter (αν είναι διαφορετική
πλακέτα απ΄ εκείνη της Main Board), όπως και το μοντέλο του panel, αλλά κι αυτής της ίδιας της τηλεόρασης " OK "
(στοιχεία που πρέπει ν΄ αναγράφονται στο ταμπελάκι στ΄ οπίσθιο κάλυμμα).
Η βλάβη ακόμα μπορεί να είναι και θέμα αποπρογραμματισμού της TV.
Δεν ανέφερες αν έχεις ήχο και μπορείς ν΄ επιλέξεις κανάλια με συνδεδεμένη κεραία, έστω κι αν δεν βλέπεις εικόνα.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας !!!
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
πλακέτα
CX315DLEDM
AEN 3151810291400045
2010232Z20Z00033
P/O: TZ1809-096
MODEL:LE-32Z2
OK ODL 32631H-SB
OK TV.jpg
Φίλε Γιάννη,
τα στοιχεία που δίνεις αφορούν το panel (λευκό ταμπελάκι : CX315DLEDM, AEN 3151810291400045 2010232Z20Z00033, P/O: TZ1809-096, MODEL: LE-32Z2).
Η τηλεόρασή σου είναι η OK μοντέλο : ODL 32631H-SB και το σασί της (Main Board) είναι το : TP.MS3663S.PB818 (λευκά ανάγλυφα γράμματα/αριθμοί στο κάτω μέρος
της εικόνας που παραθέτέις, όπου τα " PB818 " είναι καλυμμένα από τα συνεστραμμένα καλώδια με τη μαύρη επένδυση που πηγαίνουν από το connector τα σήματα LVDS
στη πλακέτα T-Con).
Έτσι καλό είναι να διαβάσεις το thread 2964 ( https://www.howtofixit.gr/forum/arch...p/t-74739.html ) όπου περιγράφεται από το φίλο Δημήτρη από Ραφήνα, πως
κατεβαίνει από το site : https://www.kazmielecom.com/2021/09/...-firmware.html το FIRMWARE της τηλεόρασής σου και πως όταν το περάσεις τότε παίρνεις
μεν ανεστρ/νη εικόνα η οποία όμως φτιάχνει από το Service Menu, όπως περιγράφεται στ΄ εν λόγω thread.
(Επειδή πρόκειται για το FIRMWARE εκκίνησης [αρχείο .bin για την EEPROM : MX25L6405] της τηλεόρασης " FUEGO " μπορείς για για μην μπερδευτείς από το παραπάνω site
να το κατεβάσεις απευθείας από το site : https://www.upload-4ever.com/og4nze6...oogle_vignette ).
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Πρόκειται για συμπιεσμένο αρχείο [.rar] που χρήζει αποσυμπίεσης, κατόπιν άνοιγμα του φακέλου κι αντιγραφή μόνον του αρχείου :
MX25L6405@SOIC16_20190830_122707.BIN σ΄ ένα άδειο MEMORY stick διαμορφωμένο σε FAT32 κι εγκατάστασή του από θύρα USB της τηλεόρασής σου, μήπως γίνει
επαναπρογραμματισμός και λειτουργήσει η τηλεόρασή σου.
Είναι πιθανόν να μην περνά τ΄ αρχείο και να χρειάζεται programmer κι αποκόλληση της EEPROM (MX25L6405) αλλά κάνε τη προσπάθειά σου ποτέ δεν ξέρεις, κι ίσως γλυτώσεις
και την αντικατ/ση των LED strips τ΄ οποία θα ΄ναι αχρείαστα, αν λειτουργήσει η τηλεόραση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
....ωωωω σας ευχαριστώ πάρα πολύ !!! Είμαι υπόχρεος !! Θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ μόνος(πολύ λίγες γνώσεις...) ...απλά δεν θέλω να σας ενοχλώ....
Καλησπέρα και συγγνώμη για την ενόχληση, έχω το ίδιο μοντέλο και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Αρχικά το firmware update δεν εκκινεί κάν με usb, δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος πάντως με τα βήματα που ανέφερε ο Δημήτρης δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Θέλω να την ξεμοντάρω για να φτάσω στην λεντοταινία, με ποίον τρόπο μπορώ να εντοπίσω την πηγή του προβλήματος ;
Γνωρίζω οτι το πρόβλημα προέρχεται απο έλειψη οπίσθιου φωτισμού, δεν μπορώ να καταλάβω αν πρόκειται για λεντοταινία ή για τροφοδοσία όμως
Αγαπητέ Παναγιωτη.........μακάρι να ήξερα ,αν και εγώ δεν έχω πολλές γνώσεις....Εγώ υπολογίζω ότι έχουν πρόβλημα τα led και παρήγγειλα από alliepress ,εάν είναι η ίδια μάρκα ....μπορώ να σας ποιά ακριβώς ,κόστος περίπου 13 ευρώ...εδώ έχουν το ένα 13 ευρώ...