Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Θέμα: AEG FAVORIT 88072

Νέο Μέλος
    Όνομα
    PANOS
    Περιοχή
    ATHENS

Προεπιλογή AEG FAVORIT 88072

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ .
    Εχω το παρακάτω πρόβλημα με το πλυντήριο . Για να τα πω από την αρχή το πλυντήριο είχε κάψει τις πλακέτες και τις δυο . Το πήγα σε σε σέρβις και μου ζητούσαν 350€ και για τις δυο πλακέτες . Τρελάθηκα για πλυντήριο τετραετίας και αξία αγοράς τότε 850€ . Του είπα να μην το φτιάξουν για να πάω να πάρω ένα καινούργιο με τα λεφτά που θα έδινα για τις πλακέτες .
    ειπα όμως να πειραματιστώ με αυτό με τις λίγες γνώσεις που έχω , άνοιξα το πλυντήριο , βγάζω τις πλακέτες και τις κοιτούσα με Μεγεθυντικό φακό , ανακαλύπτω δυο σκασμένα ολοκληρωμένα ( αν τα λέω σωστά- κόστος 4.50€ ). Ένα στην πάνω πλακέτα και ένα στην κάτω ,καθώς έχει δυο.
    Τα άλλαξα αν και δεν περίμενα να είναι μόνο αυτό και δια μαγείας το πλυντήριο λειτουργεί κανονικά .
    το πρόβλημα όμως είναι άλλο τώρα καθώς χάνει νερά στην κάτω αριστερή γωνία της πόρτας . Παρατήρησα ακόμα ότι στο πάνω μέρος της πόρτας όπως την κοιτάμε στην ευθεία από την αριστερή πλευρά έχει μεγαλύτερο κενό , όπως θα δείτε και στην φωτό . Αν το πιέσω την πόρτα σε εκείνο το σημείο , μειώνεται εντελώς ο θόρυβος που κάνουν τα μπεκ κατά την πλύση και δεν πιτσιλιζει όπως φέρεται . Δεν ξέρω με σιγουριά αν αυτό έγινε στο σέρβις από κακή μεταχείριση ,επειδή δεν θα το έφτιαχνα και σκεφτήκανε ότι θα το πετάξω . Τα λάστιχα είναι μια χαρά καθώς τα καθάρισα και τα πέρασα και με σιλικόνη . Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε κάποιον τρόπο ώστε να κάνω την πόρτα να εφάπτεται καλύτερα η κάποιο άλλο τρόπο η γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό και πως θα το διορθώσω .
    Ευχαριστω προκαταβολικά .
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg image.jpg (147,0 KB, 35 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg image.jpg (143,7 KB, 36 εμφανίσεις)

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Κάνε την εξής δοκιμή

Το βγάζεις εκτός πρίζας

Χαλάρωσε λίγο όλες τις βίδες που συγκρατούν τη φάτσα της πόρτας στο ανοξείδωτο μέρος της

Με την πόρτα ανοικτή φυσικά ,βάλε κάποιον να πιέσει διαγώνια τις επάνω γωνίες της πόρτας ελαφρά προς το μέρος που ισιώνει

Σφίξε λίγο τις βίδες χωρίς να τις καργάρεις (δεν αντέχουν πολλές συγκινήσεις οι φωλιές που βιδώνουν ) και δοκίμασε να δεις αν έχει παραλληλιστεί

Αν χρειαστεί κάνε και δεύτερη δοκιμή μέχρι να παραλληλιστεί

Λογικά μετά αν τις σφίξεις τελείως , η πόρτα θα παραμείνει ίσια

Αν ισιώσει η πόρτα και εξακολουθεί να βγάζει νερά ,υπάρχει και αλλού πρόβλημα
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν έχουν βιδώσει καλά το καπάκι ανοίγματος της πόρτας , το άλλο πιθανό να είναι στους μεντεσέδες πόρτας .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    PANOS
    Περιοχή
    ATHENS

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις .
    Το θέμα είναι ότι πριν από την βλάβη με τις πλακέτες το πλυντήριο ούτε διαρροές είχε από την πόρτα ούτε οι μεντεσεδες έδειχναν ότι δυσλειτουργουσαν , ούτε το κλείσει ο της πόρτας ήταν στραβό στο πάνω μέρος .
    Θα κάνω αυτό που είπατε πιο πάνω , θα χαλαρώσω τις βίδες μπάς και την ευθυγραμμίσω και θα ενημερώσω ξανά .

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αυτό με το αρχικό χαλάρωμα στις βίδες και πίεση αργότερα του μέρους της γωνίας της πόρτας πριν ξαναβιδωθούν οι βίδες δεν νομίζω να ισχύει εδώ.
    Γιατί θεωρώ ότι το κεφάλι της κάθε βίδας είναι κωνικό, (το ίδιο κωνική είναι και η θέση του κεφαλιού της βίδας πάνω στην ανοξείδωτη λαμαρίνα του εσωτερικού της πόρτας ) και στο σημείο διάτρησης της βίδας θα είναι επίσης σταθερό .
    Αν στο σημείο διάτρησης τις βίδας υπήρχε δυνατότητα "ρεγουλατόρ" θέσης , τότε θα ίσχυαν τα του #2. (αυτό ισχύει σε πόρτες ψυγείου που έχεις την δυνατότητα να "ρεγουλάρεις" τις θέσεις διάτρησης της βίδας ) και εκεί κάνουμε παρόμοιες ενέργειες πιέζοντας αντίθετα την κατάλληλη γωνία της πόρτας όπου θέλει διόρθωση , και κατόπιν σφίγγουμε τις βίδες στις νέες θέσεις .
    Λογικά κάποια ισχυρή πίεση δέχτηκαν οι μεντεσέδες και έμεινε μόνιμο πρόβλημα με μόνιμα στραβιά πόρτα . Π.χ κάποιος ακούμπησε με βάρος και ενώ η πόρτα ήταν ανοικτή και στράβωσε τους μεντεσέδες από την πλευρά που παρατηρείς και το κενό . Ή δεν στράβωσαν οι μεντεσέδες αλλά στράβωσε η βάση όπου κουμπώνουν οι μεντεσέδες που έχουν την ίδια επίπτωση.

Κάνε πρώτα όσα σου είπαν στο #2 και αν δεν , στην θέση σου θα προσπαθούσα να έχω πρώτα βιδωμένες τις βίδες και θα έβαζα μια ξύλινη κόντρα στο σημείο της γωνίας της πόρτας που δεν έχει κενό (στο μέσα μέρος προς το κλείσιμο της πόρτας ) , και θα πίεζα πολύ προσεκτικά την γωνία που έχει κενό (λίγο περισσότερο πίεση σε σχέση από την πλευρά που δεν έχει κενό ) αυτό μήπως οι βάσεις των μεντεσέδων που θεωρώ ότι έχουν στραβώσει επανέλθουν διορθωμένες .
    Τις σιλικόνες που λες ότι έβαλες στα λάστιχα να τις βγάλεις , αν είναι να κουμπώσει σωστά αυτό να γίνει χωρίς την προσθήκη σιλικόνης.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    PANOS
    Περιοχή
    ATHENS

Προεπιλογή

Το πρόβλημα δίορθωθηκε . Ξεβιδωσα όλες τις βίδες και από τους μεντεσεδες κΙ με μια ελαφριά πίεση , έφερα την πόρτα στα ίσια της. Πλέον σφραγίζει και δεν χάνει καθόλου νερά .
    ευχαριστω πολύ για όλη την βοήθεια σε όλο το φόρουμ.
    Αυτο που θέλω ακόμα να πω είναι ότι στην περίπτωση που αναφέρω πιο πάνω το πρόβλημα με τις πλακέτες , δηλαδή είναι κρίμα να σου ζητάνε τόσα πολλά λεφτά για πλακέτες και να μην μπαίνουν στο κόπο να αλλάξουν στις πλακέτες δυο τσιπάκια με τόσο χαμηλό κόστος , φαντάζομαι ότι για να το βρω εγώ με τόσες λίγες γνώσεις στα ηλεκτρονικά , κάποιο σέρβις που έχει εξιδεικευμενους ηλεκτρονικούς θα ήταν γι αυτόν παιχνιδάκι .

Μέλος
    Όνομα
    μιχαλης
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

Ναι αλλά αλλάζοντας πλακέτα έχει πολύ περισσότερο κέρδος... άσε που παίζει να του μείνει η παλιά που θα την φτιάξει και θα την βάλει σε άλλο πελάτη σαν καινούργια, Άρα 2σε1
    Πάντως, ευγε για την επιτυχής προσπάθεια !

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον mikemtb73 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (18-02-20)

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Για τα συγκεκριμένα ολοκληρωμένα-που είμαι σίγουρος ότι είναι τα LNK 304 PN υπάρχει και κιτ επισκευής στο ebay.Απότι φαίνεται έχουν κάποιο θέμα γιατί σε αρκετά θέματα στο φόρουμ ήταν υπεύθυνα για βλάβες.Εκτός αν είναι από τα της ΔΕΗ
    Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
    VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!

Παρόμοια Θέματα

1. [AEG] Electrolux Favorit F52850
    από GiorgosVal στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-02-21, 19:02
  2. [AEG] Πρόβλημα σε φούρνο AEG
    από savatage στο forum Φούρνος & Εστία
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-20, 09:23
  3. [AEG] Reset AEG L69480FL
    από jimsiv στο forum Πλυντήριο