Καλησπέρα παιδιά και χαίρομαι που επιτελους βρήκα ένα σαιτ με μαστορέματα όπου υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά γνωρίζουν το αντικείμενο!
ως χομπίστας λοιπόν που από παιδί ασχολείται με τα ηλεκτρονικά, τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με πλακέτες ΚΑΘΑΡΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ και αναλαμβάνω τις επισκευές συσκευών των οικίων μου
προκειται λοιπόν για ένα κλιματιστικό που σκονίζεται σε μια αποθηκη και η ετοιμηγορία του μάστορα οταν χαλασε ήταν οτι θελει πλακέτα και δεν συμφέρει να γίνει.
ετσι ξεκρεμάστηκε απο τον τοιχο έκτοτε. μεχρι που σήμερα χρειάζεται. οπότε έιπα να δω την πλακέτα.
1. στην πλακέτα έκανα ενα recap στην περιοχή που βρίσκεται το always on τροφοδοτικό γιατί μετρούσε χαμηλά. οποτε και έχω 13 v πλεον. μοναδική παραφωνίαψ είναι η d21 που μετράει και προς τις 2 πλευρές λες και είναι zener(ή μηπως είναι?). στο νετ δεν βρήκα καποια αναφορα.
WP_20160629_15_11_00_Pro.jpg
2. Μετρησα το sr11 το οποίο υποτείθεται ότι παίρνει 12 volt και τα κανει 220 ac αλλά δεν έδειξε τπτ. το έβγαλα απο την πλακέτα και το τροφοδοτησα με 12v αλλά πάλι τιποτα! και εκεί λέω για να δώσω απευθείας 220 απο τη πρίζα στην πλακέτα....και εκανε μπάμ! εξου και το jumper wire που τραβηξα στο trace που τα τιναξε:
WP_20160629_14_55_33_Pro.jpg
WP_20160629_14_55_55_Pro.jpg
3. στη γύρω περιοχή έχω 300 volt και φαινομενικά όλα καλά
βαζω λοιπόν την πλακέτα στην εσωτερική μονάδα την οποία δεν έχω συνδέσει με την εξωτερική και ανα βουν λαμπακια (το δεξιά αναβοσβήνει συνεχώς), κουνιέται το flap και ο ανεμιστήρας πάει να ξεκινήσει και σταματάει!
WP_20160629_14_50_52_Pro.jpg
τα ρελέ δέν οπλίζουν αν και τα δοκίμασα και δουλευουν εκτος κυκλώματος.
οι υποψίες μου λοιπον στρέφονται στα εξής:
sr11
ic 102
ic103
ic121(photocoupler)
WP_20160629_14_55_23_Pro.jpg
μήπως τα ρελέ δεν οπλίζουν επειδή δεν βλεπει την εξωτερική μονάδα?
μήπως τελικά η πλακέτα δουλεύει?
το κλιματιστικό δεν μπορώ να φερω μαστορα να το συνδεσει να του δωσω κανα 120αρι(εγκατασταση και σιγουρα υγρα) και τελικά να μην δουλευει η πλακέτα.
μήπως έχετε καμιά ιδέα?
τελος δεν καταλαβαίνω που θα συνδεθεί το βίσμα cn11 ot το οποιο καταλήγει σε ένα κομμένο καλώδιο.
ευχαριστώ.