Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος Τσ.
    Περιοχή
    Γιαννιτσα

Προεπιλογή Πλακέτα SE78A628G03AT σε κλιματιστικο Hualing

Καλησπέρα παιδιά και χαίρομαι που επιτελους βρήκα ένα σαιτ με μαστορέματα όπου υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά γνωρίζουν το αντικείμενο!

ως χομπίστας λοιπόν που από παιδί ασχολείται με τα ηλεκτρονικά, τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με πλακέτες ΚΑΘΑΡΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ και αναλαμβάνω τις επισκευές συσκευών των οικίων μου

προκειται λοιπόν για ένα κλιματιστικό που σκονίζεται σε μια αποθηκη και η ετοιμηγορία του μάστορα οταν χαλασε ήταν οτι θελει πλακέτα και δεν συμφέρει να γίνει.

ετσι ξεκρεμάστηκε απο τον τοιχο έκτοτε. μεχρι που σήμερα χρειάζεται. οπότε έιπα να δω την πλακέτα.

1. στην πλακέτα έκανα ενα recap στην περιοχή που βρίσκεται το always on τροφοδοτικό γιατί μετρούσε χαμηλά. οποτε και έχω 13 v πλεον. μοναδική παραφωνίαψ είναι η d21 που μετράει και προς τις 2 πλευρές λες και είναι zener(ή μηπως είναι?). στο νετ δεν βρήκα καποια αναφορα.
    WP_20160629_15_11_00_Pro.jpg
    2. Μετρησα το sr11 το οποίο υποτείθεται ότι παίρνει 12 volt και τα κανει 220 ac αλλά δεν έδειξε τπτ. το έβγαλα απο την πλακέτα και το τροφοδοτησα με 12v αλλά πάλι τιποτα! και εκεί λέω για να δώσω απευθείας 220 απο τη πρίζα στην πλακέτα....και εκανε μπάμ! εξου και το jumper wire που τραβηξα στο trace που τα τιναξε:
    WP_20160629_14_55_33_Pro.jpg

WP_20160629_14_55_55_Pro.jpg

3. στη γύρω περιοχή έχω 300 volt και φαινομενικά όλα καλά

βαζω λοιπόν την πλακέτα στην εσωτερική μονάδα την οποία δεν έχω συνδέσει με την εξωτερική και ανα βουν λαμπακια (το δεξιά αναβοσβήνει συνεχώς), κουνιέται το flap και ο ανεμιστήρας πάει να ξεκινήσει και σταματάει!
    WP_20160629_14_50_52_Pro.jpg
    τα ρελέ δέν οπλίζουν αν και τα δοκίμασα και δουλευουν εκτος κυκλώματος.
    οι υποψίες μου λοιπον στρέφονται στα εξής:
    sr11
    ic 102
    ic103
    ic121(photocoupler)
    WP_20160629_14_55_23_Pro.jpg
    μήπως τα ρελέ δεν οπλίζουν επειδή δεν βλεπει την εξωτερική μονάδα?
    μήπως τελικά η πλακέτα δουλεύει?
    το κλιματιστικό δεν μπορώ να φερω μαστορα να το συνδεσει να του δωσω κανα 120αρι(εγκατασταση και σιγουρα υγρα) και τελικά να μην δουλευει η πλακέτα.
    μήπως έχετε καμιά ιδέα?

τελος δεν καταλαβαίνω που θα συνδεθεί το βίσμα cn11 ot το οποιο καταλήγει σε ένα κομμένο καλώδιο.
    ευχαριστώ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntsioupl : 29-06-16 στις 15:50

Το avatar του χρήστη DIATHERM
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

Yπαρχει μηπως καποιο καλωδιο με βισμα εκει στης εντολες το οποιο ειναι ασυνδετο με την εξωτερικη μοναδα?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος Τσ.
    Περιοχή
    Γιαννιτσα

Προεπιλογή

Απο ότι γνωρίζω η εξωτερική μονάδα συνδεέται με 5 καλώδια με την εσωτερική :
    ασπρο που φεύγει απο το μεγάλο ρελε (μαλλον για τον κομπρεσσορα)
    μπλε ουδετερος
    κιτρινοπρασινο γειωση
    κοκκινο απο το μικρο ρελε για ψυξη - θερμανση μαλλον
    κιτρινο απο άλλο ρελε ψυξη - θερμανση μαλλον και αυτο..

υπενθυμίζω οτι δεν έχω συνδέσει εξωτερική με εσωτερικη μοναδα

τωρα μου περισσευουν ενα πορτοκαλι και ένα καφε τα οποια φευγουν απο βυσμα που εχει σε παρενθεση (ΟΤ).

και ενα ακομα update:

Το sr11 τελικα είναι ρελε solid state και λειτουργει κανονικα.. εμενα δεν με εκοψε..

το buzzer δεν κανει κανενα ήχο. μήπως τελικα φταίει η cpu? (ic 101)

Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Κάποιο από τα δυο ψύξη-θέρμανση όπως τα χαρακτηρίζεις είναι για τον ανεμιστήρα και το άλλο για την τετράοδο βαλβίδα.
    Τα δυο καλώδια που σου περισσεύουν είναι για αισθητήρα πάγου στο εξωτερικό στοιχείο (σε κατάσταση θέρμανσης). Μπορείς να τα γεφυρώσεις με μια κλέμα.
    Το air-cond είναι τύπου firstline carefour κλπ;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος Τσ.
    Περιοχή
    Γιαννιτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΗΝ1984 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάποιο από τα δυο ψύξη-θέρμανση όπως τα χαρακτηρίζεις είναι για τον ανεμιστήρα και το άλλο για την τετράοδο βαλβίδα.
    Τα δυο καλώδια που σου περισσεύουν είναι για αισθητήρα πάγου στο εξωτερικό στοιχείο (σε κατάσταση θέρμανσης). Μπορείς να τα γεφυρώσεις με μια κλέμα.
    Το air-cond είναι τύπου firstline carefour κλπ;
    το κλιματιστικό είναι της κατηγοριας που ανεφερες : hualing
    Δηλαδή λες να μην ξεκινανε τα ρελε επειδη δεν βλεπουν τον αισθητηρα παγου? να το βραχυκυκλώσω να δω τι γινεται? δεν το εχω ξανακάνει και θα ήθελα μια επιβεβαιωση.

update 2

τα ρελε καθώς και το buzzer ελεγχονται απο το ολοκληρωμένο uln2003an το οποίο με τη σειρά του ελεγχεται από τη κεντρική cpu nec(το μεγαλύτερο τσιπ της πλακετας)

στους κονεκτορες για ανεμιστηρες κλπ της εσωτερικής μονάδας υπάρχει άλλο ένα uln2003an το οποίο με τη σειρά του ελεγχεται από τη κεντρική cpu nec(το μεγαλύτερο τσιπ της πλακετας)

τώρα φταίει το uln ή η cpu? το πρώτο είναι εύκολο να αλλάξει. το δεύτερο θέλει προγραμματισμο περα απο την ακριβή αγορα. τα λέω καλα?

Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Περί των ηλεκτρονικών της πλακέτας δεν μπορώ να σου πω κάτι, γιατί δεν είμαι τεχνικός ηλεκτρονικών.
    Όσο για τον αισθητήρα: είναι ένα διμεταλλικό έλασμα μέσα σε σωλήνα, το οποίο όταν ανιχνεύσει πάγο ανοίγει και σταματά το συμπιεστή. Μπορείς να το γεφυρώσεις χωρίς πρόβλημα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος Τσ.
    Περιοχή
    Γιαννιτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΗΝ1984 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περί των ηλεκτρονικών της πλακέτας δεν μπορώ να σου πω κάτι, γιατί δεν είμαι τεχνικός ηλεκτρονικών.
    Όσο για τον αισθητήρα: είναι ένα διμεταλλικό έλασμα μέσα σε σωλήνα, το οποίο όταν ανιχνεύσει πάγο ανοίγει και σταματά το συμπιεστή. Μπορείς να το γεφυρώσεις χωρίς πρόβλημα.
    Ευχαριστω για τη βοηθεια! θα το δοκιμασω.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος Τσ.
    Περιοχή
    Γιαννιτσα

Προεπιλογή

update 3:
    άλλαξα και τα 2 uln2003an και τα ρελε δεν οπλίζουν. o εσωτερικός ανεμιστήρας κανει να ξεκινήσει και σταματαει.
    ολα δείχνουν οτι το προβλημα είναι h cpu nec
    δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω παιδιά.
    ετσι μου ρχεται να ακυρώσω όλη την πλακέτα και να βάλω διακόπτες on off!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος Τσ.
    Περιοχή
    Γιαννιτσα

Προεπιλογή

update 4:
    το κλιματιστικο δουλεύει!!!
    τελικά ΗΝ1984 , ο αισθητήρας πάγου που γεφύρωσα προκαλούσε error γι αυτο και με το που πηγαινε να ξεκινησει η λειτουργία σταματουσε και εβγαζε error.

συνδεσα μια λάμπα με 100κω για να έχει αντίσταση και τελικά λειτουργεί χωρίς να διακόπτει!

εν τέλει από την αρχή μπορεί να ήθελε απλά recap ο μετασχ των 12v και αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημα..
    απλά αφού δεν μπορούσα να συνδέσω την εξωτερική μονάδα για να τσεκάρω ώστε να συνδεθεί ο αισθητήρας πάγου, δεν λειτουργούσε και έβγαζε error.

σας ευχαριστώ πολυ όλους για τη βοήθεια! ελπίζω και γω με τη σειρά μου να μπορώ να βοηθήσω την κοινότητα αυτή!

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ntsioupl για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (01-07-16)

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ntsioupl Εμφάνιση μηνυμάτων

εν τέλει από την αρχή μπορεί να ήθελε απλά recap ο μετασχ των 12v και αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημα..
    Δεν σε πηρα χαμπαρι ρε γμτ ποιο μπροστα..
    Εχω ιδιο κλιματιστικο και το εφτιαξα με την βοηθεια του φορουμ πριν 5+ χρονια..Πραγματικα ηθελε recap η μικρη πλακετιτσα στην πρωτη φωτο σου που βγαζει τα 12v.
    Eγω απλως τοτε αλλαξα ολοκληρο το τροφοδοτικο με ενα πακακι που ειχα και δουλευει απο τοτε αψογα.
    Χανει βεβαια υγρα απο καπου και θελει γεμισμα καθε εποχη..Μηπως ειναι καιρος να ανοιξω ενα θεμα ρωτοντας που πονανε συνηθως αυτα;Ασχετο..

Να το δικο μου θεμα: http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=55057
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό] Βλάβη σε πλακέτα κλιματιστικού hualing
    από Δανιήλ Δημήτρης στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-15, 22:05
  2. Πλακετα κλιματιστικου HUALING
    από JOUN στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-12-13, 20:19