Το προβλημα στην συγκεκριμενη τηλεοραση ειναι οτι εχω φωνη και οχι εικονα,βρεθηκαν 2 πυκνωτες φουσκωμενοι στο ινβερτερ αλλαχτηκαν διχως αποτελεσμα.Μετα αλλαχτηκε ολοκληρη η πλακετα του ινβερτερ χωρις αποτελεσμα,τι αλλο θα μπορουσε να φταιει;
Το προβλημα στην συγκεκριμενη τηλεοραση ειναι οτι εχω φωνη και οχι εικονα,βρεθηκαν 2 πυκνωτες φουσκωμενοι στο ινβερτερ αλλαχτηκαν διχως αποτελεσμα.Μετα αλλαχτηκε ολοκληρη η πλακετα του ινβερτερ χωρις αποτελεσμα,τι αλλο θα μπορουσε να φταιει;
Τελικα ειχε καψει στην κεντρικη πλακετα μια ασφαλεια μετα οκ.
Αναστάση, δεν έχουμε πρόσβαση στο σκληρό σου δίσκο για να σούμε τη φωτογραφία! Πρέπει να την ανεβάσεις εδώ χρησιμοποιώνατς το εικονίδιο insert image (τρίτο από δεξιά στη μπάρα).
Άλλο Γιάννης, άλλο Αναστάσης!
http://www.howtofixit.gr/forum/showt...E1%EC%EC%DD%F2
Καλησπέρα,
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο μοντέλο τηλεόρασης. Φουσκωμένοι οι δύο ηλεκτρολυτικοί στο inverter (αντικαταστάθηκαν), καμμένη ασφάλεια SMD 5 Α και δύο τσοκάκια SMD καθώς και η χαλκολωρίδα των 12 V στην κυρίως πλακέτα όπως φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω, είναι σαν να βλέπω τη ζημιά στη δική μου τηλεόραση.
Καθαρίστηκε η καρβουνιά στην πλακέτα και έγινε παράκαμψη με ασφάλεια 5Α μεγέθους αντίστασης και δύο καινούργια τσοκάκια.
Χωρίς το inverter συνδεδεμένο και δίνοντας τροφοδοσία οι τάσεις στην πλακέτα είναι σωστές καθώς και σε όσους σταθεροποιητές έχω πρόσβαση. Συνδέοντας το inverter η τηλεόραση ξεκινά, η οθόνη φωτίζεται (έλεγχος χωρίς κεραία συνδεδεμένη), αλλά μετά απο λίγο τα τσοκάκια στο σημείο όπου είχε καεί πλακέτα αρχίζουν και καπνίζουν.
Αν υπάρχει βραχυκύκλωμα στο inverter, γιατί δεν καίγεται η δική του ασφάλεια και ζορίζεται η ασφάλεια και τα τσοκάκια στο σημείο όπου παίρνει τροφοδοσία απο την κυρίως πλακέτα ; Πως αντιμετώπισες το πρόβλημα με μόνο αντικατάσταση ασφάλειας ;
Συγγνώμη αν σας κούρασα, περιμένω τις ιδέες σας μήπως και βγάλουμε άκρη.
Ευχαριστώ.