-
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ-SeccoPiu-OLIMPIA SPLEDID -ΙΤΑΛΙΑΣ
Έχω τον ως άνω αφυγραντήρα ο οποίος προσπαθεί να ξεκινήσει να δουλέψει και σταματά.
Όποιος γνωρίζει την να κοιτάξω απο το ηλεκτρονικό κύκλωμα ας βοηθήσει.
έγω νομίζω ότι κάτι τρέχει με το ρελέ εκκίνησης.
-
-
Δεν ξεκινάει ο συμπιεστής;
-
-
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι: ανοίγω τον διακόπτη ανιχνεύει την υγρασία προσπαθεί να ξεκινήσει να δουλέψει (ακόύγεται ο θόρυβος της εκκίνησης-το ρελέ σπινθιρίζει εωτερικά) και σταματά αμέσως αυτό το κάνει συνέχεια και για να τον σταματήσω πρέπει να τον βγάλω απο την πρίζα.
-
-
Ο συμπιεστής έχει πυκνωτή ή όχι;
-
-
Χθές που τον άνοιξα για να δώ μήπως καταλάβω τι έχει πάθει, στο πίσω μέρος είναι μια πλακέτα με το ρελέ πυκνωτές διόδους κλπ, στο κάτω μέρος που συνδέεται ο συμπιεστής έχει ένα κουτάκι που πάνε τα καλώδια δεν το άνοιξα και δεν ξέρω τι γίνεται εκεί.
Ο ρελέ πρέπει να σπινθιρίζει κατά την εκκίνισή;
Για να καταλάβεις το μηχάνημα δείχνει ότι ξεκινά ακούγεται ο θόρυβος του μοτέρ αλλά αμέσως σταματά και αυτό επαναλαμβάνεται συνέχεια.
-
-
-
-
Λοιπόν τώρα τον έχω ανοίξει πάλι και δίπλα στον συμπιεστή έχει ένα μικρό πηνίο και ένα μικρό στρογγυλό χωρίς χαρακτηριστικά μοιάζει με στάτερ;;;;΄μάλον ο πυκνωτής πρέπει να είναι.μπορώ να το ελέγξω;;;;
-
-
Όχι δεν έχει. Αυτά που βλέπεις είναι το ρελέ εκκίνησης και το θερμικό. Ο πυκνωτής, αν υπάρχει, δεν είναι ποτέ κάτω από το καπάκι των συνδέσεων του συμπιεστή γιατί δεν χωράει. Μάλλον είσαι άτυχος, πιθανότατα θα χρειαστεί αλλαγή ο συμπιεστής.
-
-
παραθέτω δύο φωτογραφίες για να μου πείς τι βλέπεις:
1) είναι η πλακέτα και 2) το πηνίο με το άλλοΦωτογρ. 0089.jpgΦωτογρ. 0090.jpg
-
-
Ναι. Στη δεύτερη φωτο είναι αριστερά το θερμικό και δεξιά το ρελέ εκκινήσεως. Για να δούμε. Για μέτρα με ένα πολύμετρο τα 3 άκρα του συμπιεστή ανά ζεύγη (1-2, 1-3, 2-3) να δούμε τι αντίσταση δίνουν.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης