Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Πρόβλημα με LG 26LC42

Καλημέρα σε όλους,

Μου έφερε ένας φίλος μια LG και συγκεκριμένα την 26LC42, με πρόβλημα στην εικόνα κατά την εκκίνηση. Επειδή κάνει διάφορα, θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο καλύτερα και περιληπτικά μπορώ:

- Μόλις ανάψει εμφανίζεται λευκή εικόνα (με ήχο) και μέσα σε 1-2 λεπτά αρχίζει να μαυρίζει. Κατά το μαύρισμα της εικόνας εμφανίζει κάθετες γραμμές διαφόρων χρωμάτων και συνεχίζεται για περίπου 5 λεπτά.

- Στην συνέχεια η εικόνα "κόβεται" σε 3 οριζόντιες λωρίδες, οι οποίες εμφανίζουν μεν την εικόνα, αλλά με χρονική διαφορά μεταξύ τους. Η πάνω λωρίδα δείχνει την εικόνα σε κανονικό χρόνο, η δεύτερη με κάποια καθυστέρηση αλλά με αρκετές οριζόντιες γραμμές ενδιάμεσα (σαν θόρυβος), ενώ η τρίτη λωρίδα είναι παγωμένη και ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

- Για κανένα λοιπόν μισάωρο επαναλαμβάνεται το παραπάνω και κάποιες φορές εξαφανίζεται η τρίτη λωρίδα και απλώνονται οι δυο πρώτες λωρίδες στο ύψος. Σιγά-σιγά το πρόβλημα σταθεροποιείται και στην συνέχεια η τηλεόραση παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα για ώρες...

Την έχω ανοίξει αλλά δεν ασχολήθηκα πολύ μαζί της λόγω χρόνου και σήμερα σκέφτομαι να την κοιτάξω λίγο καλύτερα. Μήπως έχετε καμία ιδέα προς τα που να κοιτάξω;

Σας ευχαριστώ,
    Λευτέρης.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

...φουσκωμένοι αλλοιωμένοι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές...με πρώτη πιθανότητα δυστυχώς επεξεργαστής στο πάνελ...

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ sofosal για την απάντηση!

Δυστυχώς φουσκωμένους πυκνωτες δεν βρήκα, ούτε στο τροφοδοτικό, ούτε στο main board. Αλλά δεν έχω και esr meter για να μετρήσω τους εμφανισιακά "καλούς" πυκνωτές.

@sofosal: Όταν λες επεξεργαστής πάνελ, εννοείς την πλακέτα T-Con;

---

Λοιπόν η πλακέτα T-Con είναι: V260B1-C03 και η κεντρική πλακέτα (main board) είναι: LP78A / PP78A.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω με τους G-Luxon πυκνωτές στην κεντρική πλακέτα και βλέπουμε...

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Να ρωτήσω κάτι, γιατί οι γνώσεις μου δεν είναι πολλές...

Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα flex του panel; Ρωτάω γιατί πιέζοντας στο πάνω μέρος και κατά μήκος της οθόνης το πρόβλημα επανέρχεται και πιέζοντας ξανά φτιάχνει και πάλι. Τώρα την έχω σβήσει για να κρυώσει και θα το επαναλάβω για να είμαι σίγουρος.

Μου κάνει όμως εντύπωση, πως μπορεί να έφτιαχνε μόνη της χωρίς να την ακουμπάει κανείς (μετά από κάποια στιγμή) και αυτός ήταν ο λόγος που είχα αποκλίσει καλωδιώσεις, flex κτλ.

Έχουν και οι LG πρόβλημα με τα tabs;

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

φίλε οι οριζόντιες γραμμές μας παραπέμπουν σε κλαταρισμένο πάνελ στην περίπτωση σου μπορεί να γίνει δοκιμή με tab bonds μήπως επανέλθει κάθε σειρά φοράει και τα δικά της tab bonds
    και τα δίνουν ως service kit το πρόβλημα είναι επειδή μάλλον δεν θα τα βρείς στο εμπόριο πόσα χιλιοστά πατήματα θα βάλεις?

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

@ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ: Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με tab bonds και ότι έχω δεί είναι από το yt, με διάφορες πατέντες. Τι μπορώ να βάλω για να κρατήσει περισσότερο; Σκέφτομαι κάτι αφρώδης ταινίας διπλής όψης, αλλά πόσα χιλιοστά;

Το βράδυ είχα αφήσει επίτηδες την τηλεόραση στον πάγκο, με την οθόνη κάτω και το πρωί την άναψα και όλα τα προβλήματα εξαφανίστηκαν, άναψε κανονικά. Το βάρος της τηλεόρασης πιθανόν πίεσε τα flex και έκανε καλή επαφή. Βάζοντας την tv κανονικά στον πάγκο, συνέχισε να παίζει κανονικά και πιέζοντας σε διάφορα σημεία δεν έκανε κόλπα, αλλά μετά από μερικά λεπτά, πιέζοντας ξανά, άρχισε τα προβλήματα.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη είναι πως έφτιαχνε μόνη της; Με την θερμότητα έκαναν καλύτερη επαφή τα flex;

Το avatar του χρήστη jim philips
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Καματερο

Προεπιλογή

Καλησπερα κατα 99% ειναι κομμενο flex στα tab .κανε μια προσπαθεια για πατημα ,γενικα στις 26αρες παει πολυ καλα.τα λεμε

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Λοιπόν ύστερα από διάφορες δοκιμές και υλικά που χρησιμοποίησα, τα προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί. Η τηλεόραση πλέον ανάβει κατευθείαν, χώρις άσπρο, κάθετες γραμμές και όσα έχω αναφέρει στο πρώτο ποστ.

Το μόνο πρόβλημα που παραμένει είναι, όταν είναι "κρύα" εμφανίζει ένα μικρό "ξεθώριασμα", χωρισμένο σε 3 οριζόντιες λωρίδες οι οποίες εναλλάσονται (ξεθώριασμα/normal), αλλά η εικόνα όμως εμφανίζεται κανονικά. Δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να το περιγράψω καλύτερα...

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μόλις ζεσταθεί, δουλεύει απροβλημάτιστα και μάλιστα ακόμα και αν την πιέζω σε διάφορα σημεία δεν χαλάει ξανά (όπως έκανε πριν) και σκέφτομαι μήπως πλέον το πρόβλημα βρίσκεται σε ψυχρή ή χαλασμένο εξάρτημα.

Τι λέτε; Μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο και που να κοιτάξω;

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας