Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιπποκρατης
    Περιοχή
    Κατερινη

Προεπιλογή Αντισταση 5500W 240VAC ultra low watt density (ULWD)

Καλησπερα και απο μενα.
    Ηθελα να κανω μια ερωτηση γιατι χρειαζομαι μια σχετικη βοηθεια απο καποιον ηλεκτρολογο της παρεας για την συγκεκριμενη αντισταση.

http://www.theelectricbrewery.com/Ca...D-RIPP-element

Ζω σε μικρη πολη και οπου και να ρωτησα κανεις δεν γνωριζει και πολλα.
    θελω να συνδεσω την συγκεκριμενη αντισταση σε ενα καζανι για να βρασω μπυρα.
    Η ερωτηση μου ειναι εαν μπορω να την συνδεσω σε σπιτι καθως δεν εχω τριφασικο ρευμα και αν ναι πως μπορει να γινει αυτο.
    Απ οσο διαβασα στο συγκεκριμενο σαιτ γινεται αλλα δεν ξερω αμα υπαρχει διαφορα απο το ρευμα της αμερικης.
    Αν μπορουσε καποιον λιγο προχωριμενος με αυτα να με βοηθησει.
    Ευχαριστω εκ των πρωτερων

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Απ'ότι βλέπω στο link μονοφασική είναι. Το ζήτημα είναι ότι χρειάζεσαι βαρβάτη παροχή. Θα πρέπει να τραβήξεις από τον πίνακα γραμμή 3x4mm² με 25Α ασφάλεια.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

η αντίσταση είναι 4500watt, στα 240volt. λίγο μεγαλύτερη από μια αντίσταση θερμοσίφωνα.
    μονοφασική. χρειάζεται 6άρια καλώδια και 25 Αμπερ ασφάλεια.

στη σελίδα του προμηθευτή: η αντίσταση αυτή προτείνεται να δουλέψει στα 120 volt για να έχει μειωμένη απόδοση (25 τις εκατό)
    ίσως έχει να κάνει με την θερμοκρασία που απαιτεί το υλικό που θες να ζεστάνεις....

ίσως στα 230 volt (που έχουμε στην Ελλάδα) χρειάζεσαι μικρότερη αντίσταση...

αν θες πες μας χωρητικότητα και θερμοκρασία που θες να επιτύχεις, .....

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιπποκρατης
    Περιοχή
    Κατερινη

Προεπιλογή

η συγκεκριμενη ειναι 5500W.
    εχω παρει ανοξειδωτο καζανι 70L. για να βρασω μπυρα. Οι θερμοκρασιες τωρα που χρειαζομαι δεν ειναι συγκεκριμενες, αλλα πιστευω θα ειναι απο 60, 75,90 το πολυ 100κελσιου.
    Υπαρχει καποιο καταστημα οπου μπορω να προμηθευτω συγκεκριμενα υλικα? Επισης οπως λετε στα 230V που εχουμε εδω μπορουμε εκ των προτερων να μαθουμε αμα ποιανει αυτες τις θερμοκρασιες? Ασφαλεια και ψυκτρα εχω παρει (Fotec SSR-40DA / 24~380VAC / input 3~32VDC)
    Αυτα γραφει πανω, μου ειπαν εδω οτι κανει, αλλα εσεις νομιζω ξερετε καλυτερα :P

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Πολύ μπερδεμένα μας τα λες. Τα στοιχεία που δίνεις είναι για ρελέ solid state (μέσω αυτού θα αναβοσβήνεις την αντίσταση; ). Η αντίσταση είναι λες 5.5kW. Στα πόσα V; Το αν θα πιάσει τη θερμοκρασία που θες κανένας δεν μπορεί να στο πει, διότι εκτός από τα χαρακτηριστικά της αντίστασης εξαρτάται από το τί θες να ζεστάνεις. Αν σκοπεύεις δηλαδή με την αντίσταση αυτή να ζεστάνεις το νερό μιας πισίνας στους 90ο μάλλον θα αποτύχεις.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ιπποκρατης
    Περιοχή
    Κατερινη

Προεπιλογή

Θελω να ζεστανω νερο μεσα σε καζανι 70L. Συγνωμη για το μπερδεμα αλλα και εγω δεν τα ξερω καθολου καλα. Ναι λογικα τα παιδια μιλουσαν για ασφαλεια μες τον πινακα, λαθος δικο μου. εχω παρει λοιπον, το ρελε προς το παρον, μια ψυκτρα, και ενα ηλεκτρονικο θερμοστατη (http://www.ebay.com/itm/Digital-PID-...item43db1f702d)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αν το καζάνι είναι μονωμένο, θα μπορέσεις να τις πιάσεις τις θερμοκρασίες. Αν είναι αμόνωτο, όχι μόνο είναι αμφίβολο, αλλά και πολύ αντιοικονομικό σε κατανάλωση ρεύματος.

8. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (26-05-15), FILMAN (26-05-15)

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Ο θερμοστάτης που παρήγγειλες είναι ΟΚ!
    Στα λίτρα που θες θα μπορούσε να φτάσει τις θερμοκρασίες που αναφέρεις άνετα και μια απλή αντίσταση θερμοσίφωνα (230volt, 4000watt).

η τροφοδοσία από τον πίνακα θα είναι 3χ4mm καλώδιο, και 20 Αμπερ ασφάλεια, με διακόπτη 2χ40 Αμπερ (για την αντίσταση θερμοσίφωνα).

το θέμα είναι η μπύρα: μήπως υπάρχει θέμα με την "ταχύτητα" θέρμανσης;, δηλαδή γύρω από την αντίσταση η θερμοκρασία θα είναι πολύ μεγάλη, απότομα....

επειδή βλέπω ότι ο κατασκευαστής στο σιτε που έβαλες προτείνει η αντίσταση των 240 volt, να δουλεύει στα 120volt, δηλαδή μειωμένη θερμαντική ικανότητα περισσότερο χρόνο για την μέγιστη....

σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να πάρεις 2 αντιστάσεις 240volt, στα 2000 watt, και να τις συνδέσεις στη σειρά!

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Μπορεί να τροφοδοτήσει και αυτήν που ήδη έχει με ημιανόρθωση (οπότε θα δουλεύει στη μισή ισχύ)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Πέραν του "ηλεκτρικού" μέρους του ζητήματος, το οποίο είναι πολύ απλό: χωρίς να ξέρω και πολλά από ζυθοποιία, φοβάμαι ότι ο Απόστολος έχει δίκιο, ως προς το κατά πόσον είναι εφικτό να γίνει ελεγχόμενη ζύμωση με λογικές θερμοσίφωνα. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι στη ζυθοποιία χρησιμοποιούνται καζάνια με μανδύα, για ομοιόμορφη θέρμανση με νερό απόλυτα ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Περιορισμός watt λάμπας
    από fortis στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-05-15, 18:54
  2. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ 10 WATT
    από fotinio στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-03-15, 09:49
  3. προβλημα με σκουπα SIEMENS dynapower XXL 2500 watt
    από theodor18 στο forum Σκούπες & Σκουπάκια