Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 34

Μέλος
    Όνομα
    Cult
    Περιοχή
    ΚΡΗΤΗ

Προεπιλογή Θορυβος σε γραμμη σταθερου τηλεφωνου.

Παιδια εδω και καιρο εχω το εξης κουφο προβλημα.
    Η τηλεφωνικη μου γραμμη εχει εντονο θορυβο.Φωναξα τον ΟΤΕ και μου ειπαν οτι η γραμμη μεχρι το κουτι ερχεται οκ,χωρις θορυβο , και το προβλημα ειναι απο εκει και μεσα.Μαλιστα ο τεχνικος απεφανθη(?) οτι μαλλον εχουμε φαει κεραυνο και εχει καρβουνιασει το καλωδιο οποτε παει αλλαγη.
    Επειδη παλια ειχα περασει απο εξωτερικα καναλια καλωδιο ftp για δικτυο , υποψιαζομουν οτι ισως το καλωδιο αυτο καπου γειτνιαζει με καλωδιο ρευματος και τραβαει τον θορυβο απο εκει.
    Επισης ισως καποπια συσκευη(τηλεφωνου) η και μπριζα να δημιουργει το προβλημα.
    Εκλεισα τον γενικο απο τον πινακα, τα ιδια, τον εκλεισα και απο το ρολοι, καμια διαφορα.
    Ο θορυβος ειναι σε ολα τα τηλεφωνα(3χ σταθερα+ 1 ασυρματο(panasonic ολα).Εκτος απο ενα ασυρματο που πηρα εσχατως (gigaset) το οποιο και ειναι καθαρο (μαλλον λογω κωδικοποιησης ηχου.
    Εννοειται οτι τα εχω αποσυνδεσει ολα και τα ξαναβαζω ενα-ενα.Τιποτα.
    Γιατι τα λεω αυτα.
    Τις προαλλες που ειχαμε γενικη διακοπη ρευματος στην περιοχη, σηκωνω το τηλεφωνο να παρω τις βλαβες και ω του θαυματος ο θορυβος ειχε εξαφανιστει.Πεντακαθαρη η γραμμη.
    Αυτο ισχυσε για οση ωρα ηταν η διακοπη.
    Μολις επανηλθε το ρευμα τα ιδια.
    Καμια ιδεα/συμβουλη?

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Λοιπόν φίλε μου, η κατάσταση έχει ως εξής:
    Ή η γραμμή σου είναι πάνω σε φερέσυχνο όπου εξυπηρετεί πολλά τηλέφωνα μαζί (συνήθως στην ίδια πολυκατοικία ή περιοχή) λόγω έλλειψης καλωδιακού δικτύου ΟΤΕ στη περιοχή σου - πράγμα όμως που πλέον το θεωρώ απίθανο - παλιά συνέβαινε συχνότερα, ή (αυτό το θεωρώ πιθανότερο), κάπου η γραμμή σου γειτνιάζει με γραμμή ρεύματος ΔΕΗ με κακή μόνωση ή γείωση και παρεμβάλλεται από το Η/Μ πεδίο του καλωδίου ρεύματος και μάλιστα μπορεί το πρόβλημα να είναι εξωτερικά του σπιτιού σου, πιθανώς να περνάει κοντά από άλλα ρολόγια ΔΕΗ. Γι' αυτό και όταν κατέβασες γενικό διακόπτη εξακολουθούσες να έχεις πρόβλημα ένώ με τη γενική διακοπή το πρόβλημα λύθηκε. Προσπάθησε να κάνεις trace τη γραμμή σου μέχρι τον κεντρικό κατανεμητή - ακόμα καλύτερα μέχρι το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, ώστε να ελέγξεις όλη τη διαδρομή.

Το avatar του χρήστη agis68
    Μέλος
    Όνομα
    Αγις
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια

Προεπιλογή

To ιδιο ποβλημα παρουσιάστηκε και σε μένα με τη HOL μετά από αποσύνδεση λόγω βλάβης δικτύου στα Πατήσια που μένω. Οταν η βλάβη αποκατασταθηκε εμφανίστηκε ο θόρυβος. Είρθε τεχνικός της HOL είρθε και από ΟΤΕ όλα τα βρήκαν οκ ο Θόρυβος παραμένει.....απλά απογοητεύτηκα και τον παντρεύτηκα!!!
    Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παιδιά να επιμείνετε, δεν είναι δυνατόν στο 2013 να μην μπορείς να έχεις μια ποιοτική γραμμή επικοινωνίας. Προφανώς Άγι η 'αποκατάσταση' που σου λένε ότι έκαναν κάπου έγινε πατάτα. Ίσως η νέα γραμμή γειτνιάζει με πηγές Η/Μ θορύβου όπως είναι τα καλώδια ρεύματος ή οι γραμμές υψηλής τάσης. Παλιότερα όπου δεν είχε δίκτυο ο ΟΤΕ ή πάθαινε κάποια σοβαρή βλάβη που έπαιρνε καιρό η αποκατάστασή της, έβαζε προσωρινά μια στήλη PCM όπου με πολυπλεξία πάνω σε ένα ζεύγος πέρναγε 10 τηλέφωνα-συνδρομητές. Εκεί φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για ποιότητα επικοινωνίας και κυρίως για καλή ταχύτητα στο Internet. Με τίποτα...

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manolo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά να επιμείνετε, δεν είναι δυνατόν στο 2013 να μην μπορείς να έχεις μια ποιοτική γραμμή επικοινωνίας.
    εγώ έρχομαι από το μέλλον 2015

πέρα από την πλάκα,δεν νομίζω οτι ο τεχνικός του οτε να έχει λόγο να σου πει ψέμματα,οπότε η βλάβη είναι από το κουτάκι ή την είσοδο της οικοδομής και μέσα.
    σιγούρεψε οτι τα τηλέφωνα έχουν φιλτράκια κι αν έισαι σε πολυκατοικία μήπως σου κανει παρεμβλή κάνας γείτονας .
    σιγούρεψε επίσης ότι στο utp χρησιμοποιείς ζευγάρι και δεν το έχεις σπάσει άσπρο καφ'ε-καφέ κλπ γιατί είναι συσεστραμμένα για τέτοιους λογους.
    αποσυνδέσεις στο μόντεμ δεν έχεις?μήπως είσαι σε καμμια εταιρία που έχει voip?απλά προσπαθω να καταλάβω την κατάσταση.

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Γεια σου bikas. Είδες τι παθαίνει κανείς όταν στέλνει μηνύματα 2:30 το πρωί Κι εγώ δεν αμφισβητώ τον τεχνικό του ΟΤΕ απλά θα μπορούσαν να ελέγξουν τη διαδρομή του καλωδίου όσον αφορά τα σημεία που περνάει. Όντως θα μπορούσε να ελέγξει τα φίλτρα και το splitter για το τηλέφωνο και την ADSL γραμμή. Πολλές φορές κάποια κακής ποιότητας βάζουν θόρυβο.

Μέλος
    Όνομα
    Cult
    Περιοχή
    ΚΡΗΤΗ

Προεπιλογή

manolo ευχαριστω για την απαντηση.
    Για να βοηθησω λιγο την κατασταση να συπληρωσω τα εξης.
    Θορυβο ειχα ανεκαθεν.Πριν κανενα χρονο εμεινα και απο τηλεφωνο.Ηλθε ο τεχνικος του οτε και μου ειπε οτι το κεντρο που ημουν ειχε φαει κεραυνο και ηταν καρβουνο.Μου πηρε την γραμμη και μου την καρφωσε σε αλλο κεντρο και πανω σε αλλο νουμερο .Συγκεκριμενα μου ειπε "δε θα εχεις προβλημα γιατι το σγκεκριμενο νουμερο ανηκει σε μια γρια που δεν εχει ιντερνετ".\
    Τι εννουσε ο ποιητης?
    Ο θορυβος παρεμεινε ομως.
    Να τονισω επισης οτι εχω παντου φιλτρακια και οτι μενω σε διπλοκατοικια,ερχεται το καλωδιο του Οτε και διακλαδωνεται και στους δυο μας.Ο απο πανω δεν εχει θεμα με θορυβο(εχει αλλα θεματα αλλα οχι αυτο).
    Πως μπορω να βρω τι τελικα ειναι χωρις να ξαναφερω ηλεκτρολογο(δε μου βρηκε τι ειναι);Αν φωναξω τον οτε αποκλειεται να κανουν κατι(ειχαν ελθει πολλες φορες χωρις αποτελεσμα).

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε καλημέρα. Αυτό που σου είπε ο ΟΤΕ δεν το αμφισβητώ αλλά από κει και πέρα είσαι πελάτης και πληρώνεις και πρέπει να έχεις κάποιες υπηρεσίες. Αν το κέντρο της περιοχής σου έφαγε κεραυνό, είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να αποκαταστήσει τη ζημιά σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι να κάνει μεσοβέζικες λύσεις. Θα κάνεις την εξής ερώτηση στο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ. Θα ρωτήσεις αν η γραμμή σου πέφτει σε φερέσυχνο που εξυπηρετεί και τη "γριά" όπως ανέφερε ή είναι τελείως ξεχωριστή γραμμή που καταλήγει στο ΚΑΦΑΟ και από εκεί στο κέντρο ΟΤΕ. Πάντως τσέκαρε και το splitter και τα φιλτρα της γραμμής σου. Υποθέτω ότι έχεις ADSL.

Μέλος
    Όνομα
    Cult
    Περιοχή
    ΚΡΗΤΗ

Προεπιλογή

Ευχαριστω για την απαντηση.Θα το κανω αυριο το πρωι.
    Με το θεμα του θορυβου ομως να δω τι θα κανω.

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν η γραμμή σου είναι σε φερέσυχνο, πολύ πιθανό αυτό να σου βάζει το θόρυβο, γι' αυτό και σου είπα να τους ρωτήσεις. Αν είναι η γραμμή σου κατευθείαν στο ΚΑΦΑΟ κι από κει στο κέντρο ΟΤΕ, τσέκαρε splitter και φιλτράκια.

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Σταθερός Η/Υ] δεν ανοιγει ο σταθερος
    από gsxr_k7 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-11-13, 09:51
  2. [Κινητό Τηλέφωνο] Περι Eγγύησης τηλεφωνου
    από p.gabr στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-13, 00:41
  3. σπλιτερ τηλεφωνου
    από stinger στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-11, 20:48
  4. Επισκευη παλιου τηλεφωνου
    από aser στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-10, 09:56
  5. Panasonic KX-TCD210 Βαση ασυρματου τηλεφωνου - Προβλημα!
    από RunRunToLondon στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-07, 21:07

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία