Καλησπέρα.Έχω έναν Acer 5920G με μια Nvidia Geforce 8600M GT.Εδώ και καιρό μου κάνει σπασίματα στην οθόνη.Τι να κάνω?
Καλησπέρα.Έχω έναν Acer 5920G με μια Nvidia Geforce 8600M GT.Εδώ και καιρό μου κάνει σπασίματα στην οθόνη.Τι να κάνω?
καλημέρα , πρέπει να ειναι αποσπωμενη η καρτα , ευκολα ανοιγει ,βγαλε το πισω καλυμα , ξεβιδωσε το μεγαλο πλαστικο και τις μπρος περιφερειακες βιδες για να σε βοηθησει να βγαλεις την ψυκτρα . και θα καθαρισεις σκονες και θα βάλεις πάστα και θα τσεκαρεις
Καλημέρα.Το έκανα αυτό.Τα καθάριστα όλα.Πάστα είχα βάλει πριν απο έναν χρόνο.Είδα ότι είχε και δεν έβαλα.
Eαν εχεις βγαλει το Thermal pad (ειναι σαν μπλε αυτοκολλητο) που ειχε απο το εργοστασιο τοτε η απλη παστα (πχ arctic silver 5) δεν αρκει,επειδη απεχει η GPU απο την ψυκτρα,οποτε χρειαζεσαι κατι τετοιο:http://www.ebay.co.uk/itm/Sony-Dell-...item3381249880 (αυτο ειχα παρει εγω αλλα ισως θελεις λιγο πιο χοντρο (πχ στα 0.8 mm).Kατεβασε το προγραμμα hw monitor απο εδω http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html και δες τι θερμοκρασιες φτανει η GPU.Ετσι χρειαζεται να βαλεις shim pad (εαν δεν εχεις βαλει) και arctic silver,μην ξεχνας ομως οτι η συγκεκριμενη καρτα της nvidia βγαζει προβληματα.Δες αρχικα τις θερμοκρασιες και πες μας.
Εdit:@toni31 μαζι γραφαμε![]()
Λοιπόν.Η θερμοκρασία στο GPU όταν απλά σερφάρω στο ιντερνετ η βλεπω απλα μια ταινία κυμαίνεται γύρω στους 75 βαθμούς.Όταν όμως το ζορίζω,παίζω π.χ. κάποιο game τότε ανεβάζει στα 90-105 βαθμούς.Το ξέρω ότι η συγκεκριμένη κάρτα είναι προβληματική(Ποτέ ξανά Nvidia) αλλά έχω ήδη αλλάξει μια φορά κάρτα πριν 2 χρόνια.Το μπλε αυτοκολλητο που είναι για να σας πω αν το έχω βγάλει.
@Toni είχα βάλει απλά τη πάστα.