Στον εν λογω φουρνο δεν γυρναει ο δισκος περιστροφης.Θελω τα βηματα για τυχον διαγνωστικο ελεγχο που θα χρειαστει και αν χρειαστει καποιο ανταλλακτικο απο που να το παρω και πως θα το αντικαταστησω.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Στον εν λογω φουρνο δεν γυρναει ο δισκος περιστροφης.Θελω τα βηματα για τυχον διαγνωστικο ελεγχο που θα χρειαστει και αν χρειαστει καποιο ανταλλακτικο απο που να το παρω και πως θα το αντικαταστησω.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία . Αν σου δουλεύουν τα υπόλοιπα ζεσταμα, λάμπα κτλ θα πρεπει να ανοιξεις το καπάκι της συσκευής πάντα εκτός ρεύματος , ελεγχεις οπτικά τα καλώδια που φτάνουν στο μοτερακι , τυχόν φθορά, αποσυσδεδεμένοι ακροδέκτες κτλ με πολύμετρο αν γνωρίζεις εξετάζεις αν πάει τάση στο μοτεράκι , ελεγχος συνέχειας στο μοτερ μήπως είναι καμμένο . Θέλει μεγάλη προσοχή με 230v κ το μαγκνετρον ειναι επικύνδυνο να λειτουργήσει με βγαλμένο το καπάκι , παρεπιπτοντως ενα μεγάλος κυλινδρικός πυκνωτής θέλει οπωσδήποτε αποφόρτιση. Εντάξει οι γνωρίζοντες έχουν τον λόγο
Εβγαλα το μοτερ περιστροφης.Πιστευω οτι ειναι Off,γιατι δεν περιστρεφοταν ουτε με το χερι ο δισκος.Πειτε μου πως το μετραω με το πολυμετρο για επιβεβαιωση κ πειτε μου που μπορω να αγορασω αλλο.Τα στοιχεια του ειναι synchronous motor tyj50-8a7.
Βάλε το πολύμετρο σε θεση του μπάζερ , εκεί που μετράει Ωμ δηλαδή αντίσταση και μετράς τα άκρα του τυλιγματος του μοτέρ αν σου δείξει ένδειξη ή χτυπήσει ο βομβητής , είναι οκ το μοτέρ ανέβασε κ καμμιά φώτο για να κάνουμε μπανιστιρι😊
gponiris (15-03-16)
FILMAN (15-03-16)
Συνδεσα τα ακρα στο πολυμετρο στη θεση ωμ και δειχνει 1.Δεν δειχνει καποια ενδειξη
delonghi moter (1).JPGdelonghi moter.JPG
Αποχαιρετησε το μοτέρ κ αντικατεστησε το ή ασε τον φούρνο χωρίς περιστροφή , θα έχεις μια μικρή ανισοκατανομή της ενέργειας των μικροκυματων στο στο φαγητό
Φίλιππα νομίζω ότι έγινε μέτρηση σε κλίμακα kωμ όπως το υπέδειξε ο Πέτρος
Δεν το διευκρινίζει και επειδή αναφέρει "ωμ" μπορεί να έβαλε καμιά κλίμακα 200Ω