Έχει κανείς το service manual ή schematics για το HP G5000; Βασικά, με ενδιαφέρει να καταλάβω πώς λειτουργεί το σύστημα εκκίνησης, γιατί δεν παίρνει μπρος το pc...
Έχει κανείς το service manual ή schematics για το HP G5000; Βασικά, με ενδιαφέρει να καταλάβω πώς λειτουργεί το σύστημα εκκίνησης, γιατί δεν παίρνει μπρος το pc...
Εννοείς δεν ανάβει καθόλου;;;
δες και αυτό μήπως σου κάνει...
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00753552.pdf
Τι μητρική έχεις, δες τι γράφει επάνω για να σου δώσουμε το σχέδιο.
Η εκκίνηση δεν είναι αυτό που νομίζεις. Πρώτα πάνε σήματα στο KB interface και μετά βγαίνουν εκεί τάσεις που πάνε στο PCH κλπ και βγαίνουν διάφορες τάσεις (plt reset κλπ) οι οποίες σιγά σιγά ανοίγουν τα state της μητρικής (S5,S4,S3,S2,S1,S0).
Μπορεί απλά να έχεις πρόβλημα τροφοδοσίας άσχετο με την εκκίνηση.
900MHz-64GHz
toni31 (11-03-13)
Το μόνο που μπόρεσα να βρω είναι ότι για chipset φοράει το 943GML... Tragic!
Δεν νομίζω τίποτε γιατί δεν έχω ιδέα πώς λειτουργούν! Απλά ->
αφότου έλεγξα τροφοδοτικό, διαδρομή τροφοδοσίας μέχρι το μπουτόν, μπουτόν και διαδρομή του μέχρι να ξαναπάει στη μητρική δεν είχα κάτι άλλο να ελέγξω. Γι' αυτό άρχισα να ψάχνομαι παραπέρα. Αν έχεις κάτι έστω και παρόμοιο να καταλάβω πώς παίζουν αυτά, είναι πολυυύ ευπρόσδεκτο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Hary Dee : 12-03-13 στις 00:36
Πρέπει να το ανοίξεις και να πάρεις την μητρική στο χέρι για να σε βοηθήσουμε.
Για δες εδώ μήπως και πέσαμε πάνω του.
Hary Dee (12-03-13)
Το λάπτοπ το έχω ανοιχτό και τη μητρική στο χέρι, αλλά προσπαθώ να καταλάβω πού πέφτουν οι κωδικοί που πρέπει να βρω.
Ναι, έχω κάνει βίδες πολλά λάπτοπ για καθαρισμούς κλπ αλλά σε επισκευή πραγματικού hardware επιπέδου είμαι newby!
Και ψάχνω να βρω από πού να αρχίσω, ανατομία laptop κλπ. Να ψάξω για κανενα βιβλίο "Laptops for Dummies"?![]()
![]()
Δεν νομίζω να βοηθάει αλλά επειδή μόνο αυτό βλέπω...
DSC_0166.jpg
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κοιτάξει κάτω από το σύστημα ψύξης μόνο... (επειδή δεν έχω εύκαιρη πάστα όμως)
Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, έχει σίγουρα πάνω στη μητρική άσπρα γράμματα που αναφέρουν.
Η βγάλε καμια φωτογραφία καλής ανάλυσης μπρος και πίσω να δούμε.
edit
Άσε βρήκα ποια είναι.
900MHz-64GHz
http://rapidgator.net/file/c0136017a...3343p.pdf.html Ορίστε, πατάς με το free και το κατεβάζεις.
900MHz-64GHz
Hary Dee (12-03-13)