Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Νέο Μέλος
    Όνομα
    π
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή επισκευές οικιακών συσκευών από χόμπυ ή επάγγελμα?

Παιδιά για σας,
    βλέπω αρκετά θέματα σχετικά με επισκευές air condition και ψυγείων και αναρωτιέμαι
    αν ασχολήστε ερασιτεχνικά με το θέμα δλδ μόνο με τις δικές σας συσκευές ή αν ασχολήστε
    και επαγγελματικά με το αντικείμενο, είμαι (σχεδόν)συνάδελφος (αυτοματιστής)
    και θα θελα να ξέρω αν με "παίρνει" να ασχοληθώ επαγγελματικά στο χώρο.

Το avatar του χρήστη sv4lqcnik
    Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Λαρισα

Προεπιλογή

επεσες διανα και διαλεξες συναδελφε την ποιο καταληλη εποχη για να αρχισεις επαγκελμα 'ενα αυτο.
    εδω σαυτην την οικογενεια εκθετουμε πρωτα τα προβληματα που αντιμετοπιζουμε και αν μπορουμε βοηθαμε οποιον συνανθρωπο αντιμετοπιζωντας το καθε προβλημα αναλογα με αυτα που αντιμετοπισαμε με δικες μας βλαβες μεχρι να απομονοσουμε το τι περιπου φταιει οσο μπορουμε λογο της αποστασης ' και αν μπορεσει να γλυτωσει οτι μπορει ειναι ευχης εργο στις μερες μας . οι περισωτεροι εδω στο φορουμ εναι σχετικοι και με διαφορες ειδικοτητες- ηλεκτρονικοι ηλεκτρολογοι ψυκτικοι αυτοματιστες κλπ . αλλα αν θελεις να γινεις ελευθερος σκοπευτης νομιζω στις μερες μας πρεπει λιγο να το σκευτεις καλα και μετα να κανεις την αρχη αλλα δικο σου το πεπονι δικο σου και το μαχαιρι

Νέο Μέλος
    Όνομα
    π
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

αλλα αν θελεις να γινεις ελευθερος σκοπευτης νομιζω στις μερες μας πρεπει λιγο να το σκευτεις καλα και μετα να κανεις την αρχη
    όπως είπες φίλε μου, πρέπει πρώτα να το σκεφτώ γι αυτό, θέλω αρχικά να πάρω γνώμες και
    να δω πως έχουν τα πράγματα πριν προβώ σε μια τέτοια κίνηση γιατί πράγματι οι εποχές είναι
    δύσκολες.

Το avatar του χρήστη sv4lqcnik
    Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Λαρισα

Προεπιλογή

γνωμες οσες θελεις αλλα εδω μονο τεχνικες γνωμες μπορουμε να σου δωσουμε και οχι επαγκελματικη κατευθυνση αυτο θα το δεις μονος σου εξω στην αγορα αλλα αν παρω απο μενα που εχω απο το 06 να δω πραγματικη δουλεια και οχι μερεμετια που δεν φτανουν ουτε δεη να πληρωσεις μπορω να φανταστω τι γινεται στην μεγαλουπολη που γεννηθηκα και ευτυχως εφυγα πολυ νωρις σου ευχωμαι οτι καλυτερο παλικαρι μου και να εχεις την υγεια σου πρωτα απολλα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    π
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

σ' ευχαριστώ Νίκο, κι εγώ επαρχία είμαι και όσο μπορώ εδώ θα προσπαθήσω να μείνω.

Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    Πρέβεζα

Προεπιλογή

Και εγώ αυτό σκέφτομαι αυτό το διάστημα..ειμαι ηλκετρολόγος και σκέφτομαι να ασχοληθώ με service οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών...ξέρει κάποιος τι χρειάζεται για να παάρεις service μιας η πολλών αντιπροσωποιών γνωστών...?Χρειάζεται να κάνεις κάποιο σεμινάριο για να είσαι και καλά εξουσιοδοτημένος τεχνικός?

Προεπιλογή

μηπως η οικονιμική κρίση κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν δυο φορές να φτιάξουν μια συσκευή
    απο το να την πετάξουν και να πάρουν αλλη?
    εννοείται να συμφέρει το κόστος επισκευής

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

η αγορά είναι ανοιχτή για όλους !
    ο κάθε επαγγελματίας κρίνεται και επιβραβεύεται με περισσότερη δουλειά αν είναι καλός τεχνικός και τίμιος !
    τα λαμόγια σιγά σιγά η αγορά τα αποβάλει !

αν νομίζεις πως σε παίρνει και έχεις τις δυνάμεις , ξεκινάς και το παλεύεις !
    απλά απο μένα μια φιλική συμβουλή μιας και εγώ σχετικά καινούργιος είμαι αλλα σε άλλο κλάδο !
    τιμιότητα, αξιοπιστία, και να μην πολεμάς τους συναδέλφους με δόλιο τρόπο !
    μην ξεχνάς πως όλοι έχουμε ΤΕΒΕ,ΕΦΟΡΙΑ,ΕΝΟΙΚΙΑ κλπ κλπ , δεν είναι ανάγκη αν κάποιος δεν τα έχει να το παίζει μάγκας και να σκοτώσει την αγορά δουλεύοντας αμειβόμενος με τσιχλόφουσκες ! !

φιλικά Κωνσταντίνος ! καλή αρχή !

Το avatar του χρήστη medtech
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    αλεξανδρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Συνάδελφοι και πάλη καλησπέρα .ασχολούμαι με επισκευές ιατρικών οργάνων από το 98 ως επί το πλείστων σε οδοντιατρεία και σε νοσοκομεία αυτό που έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια δεν το περιμέναμε αυξήθηκε η εργασία στον τομέα μας κατά 300 τοις 100 άκουσον άκουσον πάρα πολλές επισκευές τα οδοντοτεχνικά εργαστήρια είναι σταθερά σαν πελάτες αλά η οδοντίατροι πριν μερικά χρόνια χάλασε έπαιρναν (καινούριο) … πιστεύω πως η παροχή υπηρεσιών θα ανέβει κι άλλο τα λαμογια κάθονται στον χώρο κάνα 2 χρόνια μετά τους γνωρίζουν ότι είναι της αρπαχτείς και τα γνωστά…..
    μην ξεχνάς πως όλοι έχουμε ΤΕΒΕ,ΕΦΟΡΙΑ,ΕΝΟΙΚΙΑ κλπ κλπ , δεν είναι ανάγκη αν κάποιος δεν τα έχει να το παίζει μάγκας και να σκοτώσει την αγορά δουλεύοντας αμειβόμενος με τσιχλόφουσκες ! !

Και ο φίλος navar έχει απολυτό δίκιο
    Ο Εξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείτε, και ο βλάκας επιμένει!!!

Το avatar του χρήστη Googlis
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Επαρχία/Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Κύριοι να παραθέσω κι εγώ την άποψή μου και την γνώση μου στο εν λόγω θέμα.Η επισκευή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών δεν αξίζει πλέον να ασχοληθείς σαν επαγγελματίας.
    Οι λόγοι:
    1) Κάθε μέρα πέφτουν και θα πέφτουν οι τιμές αγοράς καινούριας συσκευής,μικροσυσκευής.
    2)Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και χρειάζεσαι υψηλή τεχνογνωσία και χρόνο για να διαγνώσεις και να επισκευάσεις την βλάβη.
    3)Τα έξοδα που απαιτούνται και η επένδυση για να δουλεύεις σωστά είναι αρκετά μεγάλα,(απαραίτητο στοκ ανταλλακτικών,εργαλεία γενικά,διαγνωστικά προγράμματα, τέβε, ενοίκια, και υψηλός φόρος στην παροχή υπηρεσιών).
    4)Πλέον ελάχιστοι είναι οι κατασκευαστές που προβλέπουν την επισκευασιμότητα των συσκευών τους (δύσκολη πρόσβαση στα επί μέρους εξαρτήματα)
    5)Πληθώρα μοντέλων, μαρκών (που για την ίδια δουλειά χρησιμοποιούν είναι 5 διαφορετικούς τρόπους για να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα ή διαφορετικά εξαρτήματα που κάνουν την ίδια δουλειά πχ αντλίες και άντε κάνε εσύ το στόκ σου και αν σου μείνει κάτι απούλητο δεν μπαίνει πουθενά αλλού.)
    6)Ακριβό κόστος ανταλλακτικών, κιτ-σετ εξαρτημάτων(πχ πλυντήριο 300ευρώ κόστος αγοράς και κόστος ανταλλακτικού πχ ηλεκτρονικού αξίας 130ευρώ, σε μικροσυσκευές πχ χαλάει ο θερμοστάτης της πλάκας του σιδήρου και σου δίνουν ολόκληρη την πλάκα με κόστος πχ 25ευρώ ενώ το σίδερο ολόκληρο κοστίζει πχ 45ευρώ και άντε εσύ πληρώσου την εργασία σου)
    7)Πλέον το κέρδος είναι στις μικρές βλάβες που εκεί έχεις ανταγωνισμό από: ''μάστορες του σπιτιού'',διάφορων τύπου πειρατές του στυλ ηλεκτρολόγους της ΔΕΗ, του δήμου, του νοσοκομείου, υδραυλικούς κτλ που κάνουν μαύρα βλάβες για πάρτι τους χωρίς έξοδα τεβε,φπα κτλ κτλ. άρα εσύ θα είσαι πιο ακριβώς)
    Ψυχολογική φθορά, άγχος, πίεση, όλα τα θέλουν τώρα αμέσως, τζάμπα και με εγγύηση όχι μόνο στην επισκευή που έκανες αλλά και σε ολόκληρη την συσκευή.Για ότι έχει συμβεί φτες εσύ ο τεχνικός πχ έκανε υπέρταση η δεη? είσαι υπεύθυνος εσύ, μπήκαν ποντίκια? το ίδιο άρα να λάβετε υπόψιν σας και το ψυχολογικό κομμάτι της υπόθεσης γιατί και αυτό έχει κόστος για εσάς τους τεχνικούς.
    9)Μπάχαλο,χάος με την εφορία και την χαρτούρα, πάρε πχ επαγγελματικό αυτοκίνητο και κόβε κάθε μέρα δελτίο αποστολής όλα τα ανταλλακτικά μέχρι και τις βίδες που έχεις μαζί σου από σπίτι σε σπίτι για να είσαι νόμιμος και όσα δεν χρησιμοποιήσεις- πωλήσεις, δελτίο αποστολής για το μαγαζί σου και αύριο ξανά από την αρχή Ειδάλλως είσαι παράνομος και κάποια στιγμή θα σε ''τσιμπήσουν'' και θα έχεις το ανάλογο κόστος σε πρόστιμα.
    10) Τι γίνετε όταν το κόστος επισκευής είναι υψηλό ή δεν παραδίδετε το ανταλλακτικό και εσύ έχεις δουλέψει για να διαγνώσεις την βλάβη πχ μισή ώρα, έχεις πάρει τηλέφωνα για να βρεις το ανταλλακτικό κτλ κτλ τι θα πληρωθείς?

Υ.Γ. Αυτά είναι που βλέπω να ζει ένας πολύ καλός φίλος μου πολύ καλός τεχνικός με μεγάλη πελατεία που παρακινεί τον γιό του να μην ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα. Προσπάθησα να σας παραθέσω τα στοιχεία, προβλήματα για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Θεωρία LCD TV και επισκευές
    από siolosni στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-11-10, 17:10
  2. Επισκευές
    από sakiseffects στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-02-10, 02:33

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι