Η εν λόγο τηλεόραση (σασι PC-53A, έχω επισυνάψει σχέδιο) είχε πολλά καμένα πράγματα όταν έπεσε στα χέρια μου... (βρήκε κ αυτή χέρια να πέσει, η τηλεοράσεις σίγουρα δεν είναι η ειδικότητα μου). Καμμένο STR, τρανζιστορ υψηλής (μπήκε 2SD2499), Tda2006 και FR601. Επίσης μερικοί ηλεκτρολυτικοί φουσκομένοι πήραν πόδι επισης. STR βρέθηκε και μπήκε, τρανζίστορ υψηλής είπαμε μπήκε 2SD2499 που έχει μια διαφορά με αυτό που φορούσε σε σχέση με μια αντίσταση μεταξύ βάσης εκπομπού που έχουν και έχει 10Ω διαφορά, σε switching time κλπ τεριάζουν πολυ καλά! Tda είχα πρόχειρο ένα 2030 και το είδα αρκετά όμοιο για να κάνω μια δοκιμή. Επίσης ασφαλειοαντίσταση δεν βρήκα πουθενά οπότε έβαλα μια απλή αντίσταση 5,6Ω 2W.
To πρόβλημα τώρα. Όταν πατάω την τηλεόραση να ανάψει ακούγετε ένα αρκετά δυνατό σκάσιμο από το ηχείο, κατά τα άλλα ο ήχος είναι μια χαρά. Επίσης η εικόνα το πρώτο 15 λεπτο που παίζει η tv παρουσιάζει μια οριζόντια λορίδα γύρο στο 1/5 του συνολικού ύψους της οθόνης ή οποία είναι μετατοπισμένη προς τα δεξιά και η οποία πάει από πάνω προς τα κάτω. Αφού περάσει το 15λεπτο στρώνει, πιστεύω κάποιος πυκνωτής αλλα με ψύξη κλπ δεν είχα κάποια τύχη, αν κάποιος έχει καμιά ιδέα να βοηθήσει....
Να επανέλθω στον ήχο και στο σκάσιμο από το ηχείο. Τελικά το Tda ξανακάικε μετά από 10-15 φορές που άνοιξα την τβ πάνω στο άναμα... Βρήκα tda2006 και περιμένω να ρθουν. Θέλω να ρωτήσω όμως μήπως και με το σωστό tda έχω αυτό το πρόβλημα καθώς διάβασα για τις ασφαλειοαντιστάσεις οτι περιορίζουν μεγάλα και απότομα ρεύματα. Μήπως η FR601 φρόντιζε για την ομαλή εκίνηση του tda και τώρα που έβαλα απλή αντίσταση θα έχω ζήτημα;; Αν να έχετε κάποια λύση;;
Ευχάριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη για το μεγάλο ποστ απλά δεν ήθελα να γράφω γενικότητες ώστε να απαντήσει όποιος μπορεί!
Το σχέδιο από εδώ:
http://hotfile.com/dl/80761971/4dbee...3a_ET.pdf.html