Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11
    Το avatar του χρήστη mosfet
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Βύρωνας

UnHappy LIFETEC LT5101 ουτε ηχος ουτε εικονα ουτε service manual...

Έχω μια τηλεόραση lifetec lt5101 χωρις εικονα και ηχο, με τον μεχρι τωρα ελεγχο που εχω κανει η βρηκα οτι το τροφοδοτικο ξεκιναει (τουλαχιστον) και εχω κανονικα ΥΥΤ και σωστες τασεις στα νηματα. Εχω υποψια για ενισχυτη εικονας αφου ουτε on screen display λειτουργει επισης οταν χρισιμοποιω τα πληκτρα εντασης και συντονισμου ακουγεται τριξιμο στα μεγαφωνα και παρουσιαζονται στιγμιαια "στιγματα" στην οθονη. Εχει κανεις προταση βιβλιο σερβις, σχηματικο η εν πασει περιπτωσει κατι που να με βοηθησει με το σασσι?
    TDA=Tragically Distorted Audio

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Μάριε κοίτα την ζένερ ZD402, τη δίοδο D404, και τις αντιστάσεις R422,και R423.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Βύρωνας

Προεπιλογή

Σ'ευχαριστώ πολύ Νίκο

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Βύρωνας

Προεπιλογή

H R422 καρβουνο... και η ZD402 βραχυκυκλωμενη πριν βαλω καινουργια ζενερ ειδα οτι η ταση ομως ειναι 8.2ν και η ζενερ ηταν 12ν(κατι δεν παει καλα) ...τελος περασα ολη την πλακετα με νεα κολληση και μετα απο ελεγχο βρηκα τα εξης:
    - ο ηχος λειτουργει κανονικα με σημα απο scart αλλα με RF κανει μονο ενα πολυ χαμηλο φυσημα που ειναι απο το ολοκληρωμενο μαλλον
    - To controls μπορει ειτε μεσω remote ειτε απο το πανελ να ρυθμιζει προγραμμα και ηχο αλλα δεν βαζει την Τν σε standby (μονο πεφτει ελαχιστα η φωτεινοτητα)
    - η εικονα απο RF βγαζει χιονι μαζι με πρασινες γραμμες επαναφορας (αν μειωσω το screen δεν βγαζει εικονα) και με scart μειωνεται πολυ ο καθετος καθε φορα που δινω σημα αλλα στην εικονα εχω και παλι μονο γραμμες επαναφορας

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Βύρωνας

Προεπιλογή

παρακαλω να κλειδωθει... το τροφοδοτικο της στην τελευταια εκκινηση εγινε πυροτεχνημα (μαλλον το τρανζιστορ του παλμο ετοιμαζοταν...) η τν παει για ανταλλακτικα (ο,τι απεμεινε δηλαδη) δεν ειχε νοημα να ασχοληθω αλλο

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Όταν υπάρχει βραχυκυκλωμένη Ζενερ το επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος τροφοδοτικού για υπέρταση

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Βύρωνας

Προεπιλογή

Αποστολη εαν ομως η ζενερ ειναι 12ν και χωρις τη ζενερ απανω εχω 8,2ν? μετα που αλλαξα τις "ψημενες" αντιστασεις του δικτυωματος.. πριν ηταν καπου 5 και κατι...

Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mosfet Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αποστολη εαν ομως η ζενερ ειναι 12ν και χωρις τη ζενερ απανω εχω 8,2ν? μετα που αλλαξα τις "ψημενες" αντιστασεις του δικτυωματος.. πριν ηταν καπου 5 και κατι...

Αυτό που λες είναι ατόπημα. Εγώ δε θα το έκανα ποτέ να τροφοδοτήσω ένα κύκλωμα αφαιρώντας την προστασία του. Σου λέω υποθετικά, ότι αφαιρώντας την ζένερ 12Β η τάση πήγε στα 20 βραχυκύκλωσε ένα τρανζίστορ και έμεινε μόνο η αντίσταση Εμίτερ/γη παράλληλα με ένα πυκνωτή 10μF/16V και πρόλαβες να μετρήσεις τα 8Β και στη συνέχεια βραχυκύκλωσε και ο πυκνωτής και τα'παιξε το τροφοδοτικό, εάν δεν λειτουργούσε ο έλεγχος τάσης/υπερέντασης του τροφοδοτικού

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάριος
    Περιοχή
    Βύρωνας

Προεπιλογή

Τι να πω... υπ οψιν οτι η μετρησεις εγιναν οσο πιο συντομα γιανοταν και αμεσως τοποθετησα καινουργια ζενερ το τροφοδοτικο τιναχτικε πολυ πιο μετα και σου μιλαω για 3 - 4 μερες και αφου πηρα αρκετες μετρισεις σε αυτο το διαστημα... Παρ ολ αυτα σε ενα ρωσικο... αν δεν απατωμαι φορουμ ειδα οτι οντως το τρανζιστορ του τροφοδοτικου ηταν επιρεπες σε βραχυκυκλωματα ... αμα ηταν να βραχυκυκλωνε τη στιγμη που μου δειχνει τα 8.2 δεν θα καιγοταν σχετικα συντομα? και ο πυκνωτης που λες ειναι 25ν υποθετικα θα αντεχε ακομα και 20ν ... πυκνωτες βρηκα φουσκωμενους τον 400ν και εναν 2200μf μαλλον δεν προλαβαν να σκασουν λογω των αντιστασεων προστασιας....

Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Φίλε Μάριε πιστεύω να κατάλαβες ότι δεν έχω πρόθεση να επιρρίψω ευθύνες αλλά να επιστήσω τη προσοχή, άλλωστε από τα λάθη μας διδασκόμαστε . Πάντως σοφότερο θα ήτανε να άλλαζες πρώτα την ζένερ και μετά την αντίσταση

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας