Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28
    Το avatar του χρήστη d.r soutras
    Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή Χρωμοφλάς - Strobos

Καλησπέρα παίδες. Καιρό έχουμε να τα πούμε.

Έχω ένα μικρό προβληματάκι. Έχω μια συσκευή, στρόμπο μπορούμε να την αποκαλέσουμε αν κ άλλη είναι η λειτουργία της, η οποία έχει βραχυκυκλώσει κ δεν μπορώ να βρώ το εξάρτημα που κάνει την ζημιά.

Συνδέω την συσκευή, την ενεργοποιώ κ αντί να αναβοσβύνουν οι λάμπες της αρχίζουν κ πετάνε σπίθες 2 διάδρομοι της, τοποθέτησα σιλικόνη (μπακάλικος τρόπος το ξέρω) ανάμεσα στους διαδρόμους αυτούς (η απόσταση τους είναι μικρη) σταμάτησε σε εκείνο το σημείο να πετάει σπίθες αλλα το πρόβλημα χειροτέρεψε. Στους ίδιους διαδρόμους πιο κάτω με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, δημιούργησε κατι σαν φωτοβολταικό τόξο κ παραλίγο να πάρω φωτιά.

Οι πυκνωτές πιστεύω πως δεν φταίνε, υπάρχει όμως ένα εξαρτηματάκι το οποίο μοιάζει σαν κρυσταλλάκι με ένα καλώδιο απο επάνω που πιστεύω πως δημιουργεί το βραχυκύκλωμα.

Πήγα την συσκευή σε 2 γνωστά καταστηματα της Αθήνας κ δεν μπόρεσαν να το αναγνωρίσουν.
    Ελπίζω τα τσακάλια του φόρουμ μας να μπορέσουν.

Υ.Γ: Απολογούμαι για το μεγάλο κ κουραστικό τόπικ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gsmaster : 18-01-09 στις 01:18 Αιτία: Ζητήθηκε αλαγή τίτλου απο τον d.r soutras
    Η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό!
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!
    http://dcpf.justgoo.com/

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Επισυνάπτω τις φωτό.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gRooV : 14-12-08 στις 16:09
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

κα8αρισε παρα πολυ καλα την σολδερινη που ειναι πανω στην πλακετα με καθαρο ασετον η διαλιτικο νιτρου μεχτι να μην βλεπεις πουθενα αυτη την καφε παστα... παρε και ενα σπρει βερνικη διαφανες καντο και λογικα δεν θα εχεις προβλημα... αυτο ολο ειναι κιτακι το οποιο το αγορασες και το συναρμολογισες εσυ?
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Alco
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

δεν μας δίχνεις καλά το υλικό, ξεκόλισε το και μέτρησε το με ενα πολύμετρο, μάλλον κανένα πηνίο μπορεί να ειναι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alco : 13-12-08 στις 16:22

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Δεν θέλω φίλε Nemmesis να το ψεκάσω με πλαστικό σπρέυ διότι δεν ειναι δικιά μου η πλακέτα. Πιστεύω επίσης ότι εαν το ψεκάσω θα σκάσει κανα εξάρτημα διότι το ρεύμα δεν θα μπορεί να διαφύγει. το κύκλωμα είναι απο Γαλλία, δεν είναι κιτακι.

Φιλε Alco κ μένα για πηνίο μου κάνει αλλά τι να μετρήσω;; Χωρητικότητα;;

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

ε καθαρισε το τουλαχιστον... ειναι απαραδεκτη τοση σολδερινη στα κυκλωματα με πολα βολτ... λογικο ειναι να τσιτσιριζει...
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Πέρα από το καθάρισμα που πολύ σωστά προανέφερε ο Παναγιώτης,
    επειδή έχει προηγηθεί και τόξο θα πρέπει να "ξύσεις" και την επιφάνεια της πλακέτας στα σημεία αυτά.
    Εννοώ φρεζάρισμα σε κάποιο βάθος γιατί ήδη έχει δημιουργηθεί αγώγιμο υλικό με τους σπινθηρισμούς οπότε μόνο πλύσιμο δεν παρέχει εγγύηση!
    Αυτό που βλέπεις με το καλωδιάκι έιναι ο μ/ς έναυσης της λάμπας xenon και έχει 2 ακροδέκτες και το καλώδιο.

Γιατί το ονομάζεις χρωμοφλάς;

gep58
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gep58 : 17-12-08 στις 22:27
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gep58 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό που βλέπεις με το καλωδιάκι έιναι ο μ/ς έναυσης της λάμπας xenon και έχει 2 ακροδέκτες και το καλώδιο.
    Γιατί το ονομάζεις χρωμοφλάς;
    Ο.κ απο άυριο θα πέσει καθαριότητα.. σήμερα ποτάκι!
    Μ/ς έναυσης;;;; Βρήκα info απο το νετ: Ο μετασχηματιστής ανεβάζει την τάση του ρεύματος σε υψηλή τιμή ώστε στο διάκενο των ηλεκτροδίων έναυσης να αναπτύσσεται ισχυρός σπινθήρας.
    Κάτι σαν στάρτερ δηλαδή; Μήπως ο μικρός σπινθηρισμός που υπήρχε ανάμεσα στους διαδρόμους ήταν η σωστή λειτουργία του κυκλώματος Η' λέω πάλι μαλ@#$κίες;;;
    Γνωρίζεις φίλε gep58 που μπορώ να το βρώ;

Αυτό πιστεύεις ότι ειναι το πρόβλημα;;; Τους πυκνωτές τους μέτρησα κ παίζουν οκ.

Την εν λόγω συσκευή την χρησιμοποιούν οι οπτικοί για το "βάψιμο" των φακών. Τοποθετούν μέσα τους φακούς οι οποίοι μόλις έχουν βγεί απο το "βαφείο" κ σε συνδυασμό με τις ακτίνες UV η βαφή απλώνεται ομοιόμορφα σε όλους τους πόρους του φακού. Κάτι σαν επίστρωση ας πούμε.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη d.r soutras : 13-12-08 στις 21:25

Προεπιλογή

ΚΑι ύστερα σου λέει πάρε εισαγώμενο! Αυτό είναι χίλιες φορές χειρότερο από το χειρότερο ελληνικό. Που ακούστηκε τέτοιο κύκλωμα με βρόμικη πλακέτα. Από την άλλη αν ήταν εργασία σε σχολή θα πρέπε να κοπεί όποιος την έκανε και να μην έχει δικαίωμα να την ξαναπαραδώσει για τουλάχιστον 6 μήνες.... γιατί το λέω αυτό? Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφύγει κανεις σε κυκλώματα υψηλής τάσης είναι οι γωνίες και αυτό είναι γεμάτο με τέτοιες!

Το avatar του χρήστη moutoulos
    Συντονιστής
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Επειδή είμαι "πλακετάς", θα συμφωνήσω και εγώ, οτι η σχεδίαση του
    τυπωμένου είναι λίγο ..., ως αρκετά χάλια.
    *** No GreekLish Please ***
    Παρακαλώ γράφετε με ελληνικούς και μόνο χαρακτήρες
    .............................www.howtofixit.gr

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία