Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2
    Το avatar του χρήστη Δημ.Φυλακτος
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητριος
    Περιοχή
    Βορεια Ευβοια

Προεπιλογή Νεο θυροτηλεφωνο με υποδεεστερες ικανοτητες,πως θα το αλλαξω;

Αλλαγη υπαρχοντος θυροτηλεφωνου-καμερα στην εισοδο

Κυριοι θα ηθελα την βοηθεια σας,ειχαμε εξ'αρχης ενα θυροτηλεφωνο της Bpt (σκυλι μαυρο) με μπρουτζο επενδυση κατω στην εξωπορτα και μεσα στα διαμερισματα παραλληλογραμμο κουτακι με μεγαφωνο-πληκτρο ανοιξε κλεισε και πληκτρο για ανοιγμα της πορτας (κυπρι).
    Καποιο βραδυ καποιος που εμπορευεται λαθραια μπρουτζο το τραβηξε το εξω και το ξηλωσε,το ειδαμε το ξημερωμα με καλωδια να κρεμονται,φωναξε η διαχειριστρια ηλεκτρολογο και μας εβαλε μπουτονιερα εξω αλλα κρατησαμε το υπαρχων μεσα.Αυτο ειχε το εξης πλεονεκτημα: το ανοιγες και απο το μεγαφωνο κατω ακουγες τι ελεγε αυτος που ηταν στην εισοδο,φυσικα και δεν το καναμε απο κουτσομπολιο αλλα πολλες φορες χτυπαγαν ολα τα κουδουνια,το ανοιγα απλα να ακουσω και ακουσα ''χαμπα χουμπα ουμπουτου μογκα" κλπ που σημαινει δεν ηταν για μενα αλλα για τους ''επενδυτες'' της ΜΚΟ που ηταν σε ενα απο τα διαμερισματα,ετσι δεν τους ανοιγα και αστους να βαρανε (επισκεπτες ηταν για παρτυ παντα αργα το βραδυ).
    Επισης πολλες φορες μου χτυπαγαν το κουδουνι,το ανοιγα και ακουγα τον νεαρο να λεει σε καποιο αλλο διαμερισμα ''μου ανοιγετε ειμαι για φυλλαδια'' και απλα το εκλεινα χωρις να του ανοιξω το κυπρι.
    Ολα καλα για μερικα χρονια μεχρι που η διαχειριστρια αρχισε την γκρινια πως το δικο της (Bpt παλιο) χαλασε,το ιδιο εχει γινει και με αλλα διαμερισματα και συμφωνησαν λεει ολοι οι αλλοι (εγω οχι) να μπει εξ'ολοκληρου νεο με καμερα.
    Η τοποθετηση με καμερα θα ηταν 140 ευρω ενω σκετο θυροτηλεφωνο στα 40 και μου ειπαν πως εαν κρατησω το δικο μου το παλιο δεν θα συνεργαζεται με το νεο,θα ειμαι χωρις θυροτηλεωνο κλπ κλπ και ετσι με το ζορι συναινεσα.
    Ηρθε ο μαστορας το εβαλε,ειναι ενα απλο με ενα κουμπι αριστερα για 3 εντασεις κουδουνισματος και δεξια το κουμπι για το κυπρι,εμενα δεν μου αρεσει η ιδεα να μου χτυπανε το κουδουνι την νυχτα (στο παλιο ειχα κανει πατεντα και το εκλεινα εντελως οποτε ηθελα) συν οτι τωρα δεν ακουω κατω τιποτα παρα μονο εαν χτυπησουν το δικο μου.

Ερωτηση 1η: μπορω να αλλαξω συσκευη ωστε να εχει και κουμπι να ανοιγει το μεγαφωνο κατω και να ακουω πριν ανοιξω ασχετα εαν εχουν πατησει το δικο μου ή πολλων ενοικων μαζι;
    Συχνα οσοι πατανε μαζικα κουδουνια μιλανε και στο κινητο ''ελα ρε που εισαι παταω μπας και ανοιξει κανεις" ή ειναι γυφτοι που στελνουν τα παιδια τους για τσεκαρισμα ή ακουω που μιλανε αφρικανικα.

ΥΓ: Για την 1η περιπτωση αυτο το μοντελο του Καυκα θα συνεργαζεται με αυτο που εχω;

Ερωτηση 2η: επανω στην πορτα εισοδου για το σπιτι εχω βγαλει το καλωδιο απο ''μαμισιο" κουδουνι (για τους λογους που προανεφερα) και εχω βαλει εξτρα ασυρματο,εαν δω απο το ματακι πως ειναι ασχετο ατομο απλα κλεινω με διακοπτη το ασυρματο (που ειναι στην πριζα) και αστον να βαραει.
    Δεν θελω να βαλω ματακι με καμερα θελω να κανω το εξης: να βαλω εξω απο την πορτα μου κουδουνι με καμερα και μικρομεγαφωνο,χτυπαει καποιος,στον διαδρομο ή το γραφειο μου που θα ειναι η καμερα παω βλεπω-παταω το κουμπι ''τι θελετε" μου απαντουν αν ειναι και εαν ειναι παω και ανοιγω χειροκινητα φυσικα, δεν θελω να πηγαινω καθε φορα να κοιταω απο το ματακι ουτε να φωναζω πισω απο την πορτα.

Μπορει καποιος φιλος να μου προτεινει καποια λυση;

Το προβλημα μου δεν ειναι τοσο το ανοιγμα της κατω πορτας (γιατι ολο και καποιος ανοητος απο αλλο διμαερισμα ανοιγει χωρις να ξερει ποιος του χτυπαει) αλλα πιο πολυ να βλεπω ποιος χτυπαει στο δικο μου διαμερισμα και να του μιλαω χωρις να πρεπει να πλησιασω την πορτα.

Κατω στο κουδουνι δεν γραφει το πραγματικο μου ονομα και επισκεψεις στο σπιτι δεχομαι κατοπιν συνεννόησης και ανοιγω μονο οταν εχω παραγγειλει φαγητο (courier παραδιδουν αλλου).
    Δεν θελω να μπλεξω με ανοιγμα πορτας μεσω εφαρμογων και να εξαρτωμαι απο το εαν θα εχω wifi εκει που ειμαι.

Αυτο ειχα,το δινουν 200 ευρω μεταχειρισμενο !!!

Με την υπαρχουσα καλωδιωση εαν αλλαξω συσκευη με κατι καλυτερο θα μπορω αν εχω καποιες εξτρα λειτουργιες ή πρεπει να τραβηχτουν νεες γραμμες;

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    athens

Προεπιλογή

καλησπερα , νομιζω αν βαλεις απλο θυροτηλεφωνο δεν εχεις θεμα με τα υπαρχον καλώδια (5-6) αν πας με καμερα θα εχεις θεμα (θες 8-9)

Παρόμοια Θέματα

1. Θυροτηλεφωνο
    από Billvas στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-09-20, 21:26
  2. προβλημα με θυροτηλεφωνο
    από brasidas12 στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 83
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-20, 22:15
  3. ΘΥΡΟΤΗΛΕΦΩΝΟ
    από Terikan στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 3