Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προεπιλογή Ανεμιστήρας οροφης

Καλησπέρα, πήρα ένα μικρό ανεμιστήρα οροφής με λάμπα που βιδωνει σε ντουι ε27, που κρέμεται με καλώδιο παροχής , όμως κατά την λειτουργία του αρχίζει και στρίβει και το καλώδιο μαζί . Τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω; Ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Στρέφει αντίθετα λόγω αδράνειας;
    Το καλώδιο μέσα σε κάποια σωλήνα, σταθερή στην οροφή και στο σώμα του ανεμιστήρα ίσως;

Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προεπιλογή

Ακριβώς , στρέφει λόγω αδρανειας

Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παναγιώτη, όσοι ανεμιστήρες οροφής ξέρω, αναρτώνται από μεταλλικό σωλήνα και ροζέτα που στερεώνεται στο ταβάνι, είτε σταθερά ή το πολύ-πολύ με ένα γάντζο, οπότε τα περιθώρια συστροφής είναι πολύ μικρά. Αυτός που πήρες αναρτάται μόνο από το καλώδιο;;; Πολύ περίεργο! Δε βάζεις ένα link να τον δούμε;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

¶σχετο, αλλά μου θύμισε ένα ανέκδοτο:
    Μπαίνει μια γιαγιά σε ψιλικατζίδικο σε γνωστό παραθαλάσσιο μέρος και ζητά μια βεντάλια.
    Ο μαγαζάτορας της δείχνει μια με 10ευρω.
    ¶ΑΑ πολύ ακριβή αποκρίνεται η γιαγιά.
    Έχω και αυτή με 5 ευρω.
    Και αυτή ακριβή είναι απαντά η γιαγιά.
    Υπάρχει και μια κινέζικη με 1 ευρω λέει ο πωλητής αλλά ίσως δεν σας κάνει...
    Γιαγιά: θα την πάρω.
    Βγαίνει η γιαγιά από το μαγαζί και αφού κάνει για 1 λεπτό αέρα η βεντάλια ξεχαρβαλώνεται. Επιστρέφει στο μαγαζί για παράπονα.
    Μαγαζάτορας: κυρία μου με 1 ευρώ στη βεντάλια που πήρατε, έπρεπε να κουνάτε το κεφάλι και να κρατάτε σταθερή τη βεντάλια και όχι το αντίθετο!

Ακόμα και σταθερό να είναι το ντουί, πως θα συμπεριφερόταν η περιστροφή του ανεμιστήρα στο σπείρωμα; Δεν θα το έσφιγγε; Θα άντεχε τους κραδασμούς; Δεν θα έρθει στο κεφάλι κάποιου;

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Εμένα πάλι μου θυμίζει ένα άλλο ανέκδοτο το thread όχι και πολύ άσχετο :
    μήπως ο ανεμιστήρας παράγει κι ήχο;
    Γιατί το θέμα είναι ανεβασμένο στ΄ " Υπόλοιπα των ηχητικών συσκευών " .
    Γνωρίζω ότι αυτό που γράφω είναι αρκετά " κρύο " αλλά 38ο C έχει έξω βρε παιδιά,
    ελπίζω να με δικαιολογείτε.
    Για να σοβαρευτούμε τώρα πράγματι όπως γράφει κι ο φίλος Νίκος όλοι οι ανεμιστήρες οροφής
    στερεώνονται με μεταλλική διχάλα σε γάντζο της οροφής, η δε διχάλα είναι η κατάληξη ενός
    διάτρητου μεταλλικού σωλήνα που στ΄ άκρο του είναι στερεωμένος ο ανεμιστήρας και το ντουΐ
    της λάμπας φωτισμού, τα δε καλώδια για τη τροφ/σία διέρχονται μέσα από τον μεταλλικό σωλήνα
    κι ενώνονται ανάλογα στο κλέμενς αναμονής που υπάρχει στην οροφή.
    Καλό είναι λοιπόν ν΄ ανεβάσει μία ευκρινή photo ο φίλος Παναγιώτης του περιβόητου αυτού ανεμιστήρα
    για να λυθεί κάθε παρεξήγηση.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Di*Ca_Electronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γνωρίζω ότι αυτό που γράφω είναι αρκετά " κρύο " αλλά 38ο C έχει έξω βρε παιδιά,
    ελπίζω να με δικαιολογείτε.
    Υπό προϋποθέσεις οι ανεμιστήρες μπορεί να είναι πολλοί ικανοποιητικοί (δεν γράφω καν "αρκετά ικανοποιητικοί " ) εξαρτάτε τους τρόπους χρήσης του κάθε ανεμιστήρα και της ανοχής (ευαισθησίας του κάθε ανθρώπου ) .

Μπορεί έξω να είναι 38C αλλά όσο και να είναι σε κάθε γωνιά του σπιτιού υπάρχουν εσωτερικά θερμοκρασίες μέχρι π.χ. 30 - 32C , και σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν δουλειά .
    Είναι κάποια χρόνια που το κλιματιστικό που έχω το έχω μόνο για μόστρα , ή σε περιπτώσεις ισχυρού καύσωνα το χρησιμοποιώ για να κατεβάσει την εσωτερική θερμοκρασία κοντά στους 30 - 32 C , για να χρησιμοποιηθεί και πάλι ανεμιστήρας

Για να έχει αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας πρέπει να έρχεται η ροή αέρα 100% (όσο το δυνατό , και όχι απαραίτητα κοντά ) εξ επαφής στον άνθρωπο , με παράλληλη ροή αέρα σε όλο το μήκος του σώματος (με επιφυλάξεις για τα πιο ευαίσθητα άτομα , μην τους πάρω στον λαιμό μου )

Στην περίπτωση μας εδώ , τοποθέτησης ανεμιστήρα στο κέντρο και στην οροφή ενός δωμάτιου , και του ανθρώπου στην περιφέρεια του δωματίου , ο ανεμιστήρας δεν κάνει δουλειά .

Δοκίμασε λοιπόν αυτό που σου γράφω ακριβώς πιο πάνω (με παράλληλη ροή αέρα σε όλο το μήκος του σώματος) και θα αλλάξεις γνώμη ακόμη και σε μέρες καύσωνα , και θα σου δίνεται η εντύπωση ότι κοιμάσαι σε Σεπτεμβριανές ή Οκτωβριανές νύχτες . (και ας είναι και ανεμιστήρες υπολογιστή )
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 24-06-25 στις 10:45

Παρόμοια Θέματα

1. Ανεμιστήρας Οροφής
    από tgi στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-08-22, 17:55
  2. Ανεμιστήρας Οροφής
    από coolworm στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-20, 13:36
  3. [Κλιματιστικό] Ανεμιστήρας κλιματιστικού
    από dktermi στο forum Κλιματιστικό