Σκεφτομουν τα πειραματα σου.Κανε μια δοκιμη με ρυθμιστη φορτισης MPPT αν εχεις .Δεν βρισκω τον λογο να μην μπορει να λειτουργησει χωρις inverter.
Printable View
Σκεφτομουν τα πειραματα σου.Κανε μια δοκιμη με ρυθμιστη φορτισης MPPT αν εχεις .Δεν βρισκω τον λογο να μην μπορει να λειτουργησει χωρις inverter.
Δεν έχω τέτοιο ρυθμιστή. Έστω και συμφωνούμε ότι λειτουργεί , τι παραπάνω θα κερδίσω σε απόδοση ? (δηλαδή μόνο επιπλέον έξοδα για αγορά ρυθμιστή?). Το γινόμενο ισχύος δεν θα είναι το ίδιο?
Δηλαδή όλο αυτό για ένα 16% επιπλέον όπως αναφέρει και το κείμενο παρακάτω?
https://www.eshops.gr/battery-charge...t-charger.html
Αν είχα 1000W πάνελ θα έψηνε τώρα πέτρες , το θέμα είναι με τα 300W να το καταφέρουμε αλλιώς είναι αποτρεπτικό σε κόστος.
16% είναι σε σχέση με τον pwm.σε σχέση με απευθείας σύνδεση πιστεύω πολύ παραπανω.ποσο παραπάνω εξαρτάται από τα φορτία σου.
Βασίλη για να καταλάβεις πόσο αδιάφορο με αφήνει αυτό το 16% που αναφέρεσαι . Θα σου δώσω σημερινά ντοκουμέντα από δοκιμές .
Το λοιπόν στην κατασκευή #30 (περί ytong που δεν είχε αποτελέσματα ) και προτού βγάλω και πάλι τα τοιχώματα ytong , με έπιασε λόξα να το αφήσω ως έχει , και να ξαπλώσω όλη την συσκευή με την πόρτα με τα διπλά τζάμια να γίνεται πάτωμα , και η περιοχή εξόδου του ατμού να γίνεται ταβάνι .
Χρησιμοποιώ επίτηδες τα 6 πάνελ Χ 50W = 300W τα διαιρώ ανά 3 πάνελ και κάθε τριάδα τροφοδοτεί την κάθε μία από τις 2 αντιστάσεις .
Το αποτέλεσμα δεν θα το πίστευε κανένας , έδωσε πάλι 110C (σχεδόν ίδια θερμοκρασία με τους 120C που έδωσε με τα 12 πάνελ των 600W).
Δηλαδή το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η πόρτα με τα διπλά τζάμια (όταν είναι μπροστά ) έχει απώλειες που με τα δικά μου "στραβά κουτσά μαθηματικά" μεταφράζονται σε απώλειες 250W των επί συνόλου των 12 πάνελ . Δηλαδή η μη καλή μόνωση από πλευράς πόρτας μου "έφαγε" περίπου 45% ισχύος τζάμπα .
Το πείραμα ξεκίνησε στης 11 το πρωί συνδέοντας τα 6 μόνο πάνελ διά 3 σε κάθε αντίσταση , η πόρτα του φούρνου βρέθηκε στο πάτωμα , επιτεύχθηκαν με δυσκολία 110C , έριξα έναν υπνάκο , και κατά τις 3-4 η ώρα βρήκα τα 3 πάνελ από τα 6 να βρίσκονται υπό σκιάν , η θερμοκρασία διατηρείται στους 110C με στήριξη των 3 πάνελ μόνο !!!!!
Εδώ φαίνεται ότι αργεί αρχικά να ανεβάσει θερμοκρασία μέχρι να γεμίσουν τα τοιχώματα , από εκεί και ύστερα αρκούν και τα μισά πάνελ (3Χ50W =150W) . Θα μιλήσουμε τώρα για εκείνο το 16%?
Συμπερασματικά ..... το φουρνάκι πρέπει να έχει κατασκευή με την πόρτα κάτω (κάτι από εξωγήινη τεχνολογία και δεν συμμαζεύεται , το πως θα βάλεις τα αναλώσιμα προς ψήσιμο εισάγοντας τα από κάτω του φούρνου αλλού παπά ευαγγέλιο ) !!!:hahahha:
Πέτρο, δεν είναι μόνο 16%:
Αν χρησιμοποιούσες pwm και μετά πρόσθετες ρυθμιστή φόρτισης MPPT θα έβλεπες διαφορά απόδοσης +16%.
Εσύ όμως δεν χρησιμοποιείς pwm, οπότε αν προσθέσεις ρυθμιστή φόρτισης MPPT θα βλέπεις διαφορά απόδοσης πάνω από +16%.
πειραματα χωρις οργανα πιστευω ειναι ανευ ουσιας.
Παναγιωτη αυτο ελεγα.Ποσο παραπανω εξαρταται απο την περιοχη την ηλιοφανεια,το φορτιο,το πανελ κ.α.
Τα κόκκινα υπογραμμισμένα δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχουν με την απευθείας τροφοδοσία του πάνελ πάνω στην αντίσταση , αντίθετα αυτό το καταλαβαίνω αν δεχθούμε ελέγχους παρουσία και της μπαταρίας . Και εδώ ξεφεύγουμε θέματος εξαιτίας κόστους μπαταρίας .Παράθεση:
Ένας συμβατικός ρυθμιστής φόρτισης τύπου PWM διανέμει την παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταϊκού πλαισίου προς τις μπαταρίες περίπου κατά το 80% ενώ η υπολειπόμενη ενέργεια της τάξεως του 20% περίπου χάνεται επειδή οι απλοί ρυθμιστές φόρτισης PWM δεν κάνουν ανίχνευση του μέγιστου σημείου ισχύος του φωτοβολταϊκού πλαισίου.
Το βρίσκω ανούσιο διότι με την απευθείας τροφοδοσία του πάνελ στην αντίσταση , η 2η θα δεχτεί το φουλ που μπορεί να δώσει το πάνελ . Δεν βλέπω σε τι θα διορθώσει παραπάνω ένας ρυθμιστής μη παρουσίας της μπαταρίας .
Το μόνο όργανο που χρησιμοποίησα στην τοστιέρα για επαλήθευση πειράματος ήταν μια ροδο κοκκινισμένη ξεροψημένη φτερούγα κοτόπουλου , λες να μην μετράω σωστά? Το τι κάνουν οι εξπέρ των εργαστηρίων με τα όργανα τους δεν με απασχολεί .Παράθεση:
πειραματα χωρις οργανα πιστευω ειναι ανευ ουσιας.
Νομίζω σχετικά με προηγούμενη συζήτηση περί μηνυμάτων #25 & #26 . Είμαι σε θέση να σου αναφέρω ότι αυτό μπορείς να το πετύχεις με την ίδια αντίσταση όπως περιγράφω στο #26 . (στο #26 αναφέρω π.χ. για μια πτώση τάσης στα 50V από τάση ανοικτού κυκλώματος στα πάνελ των 120V και από χρήσης 6Χ50W πάνελ ).
Σε δοκιμή με 6Χ80W πάνελ αυτήν την φορά , πάνω στην ίδια αντίσταση , είχαμε πτώση τάσης στα 109 V από τα 120V . (επειδή τα 80άρια πάνελ ναι μεν έχουν την ίδια τάση με τα 50 άρια , αλλά τα 80 άρια έχουν και πιο μεγάλη ισχύ ).
Οπότε από αυτήν την άποψη δεν είναι απαραίτητο να ψάχνουμε για "κατάλληλη " αντίσταση , αλλά το ανάποδο , δηλαδή για την κατάλληλη ισχύ για την συγκεκριμένη αντίσταση .
Ενδιαφέρουσες οι δοκιμές σου φίλε, απλά δεν έχουμε όλοι τζαμπε φωτοβολταικα πάνελ να παίξουμε και εμείς [emoji3][emoji3]
Γιατί αν τα αγόραζες σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα! [emoji4][emoji4]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Οπωσδήποτε δεν μπορώ να αντικρούσω τέτοια απάντηση . Αλλά και εγώ ζηλεύω άτομα που έχουν κουζίνες σαν την παρακάτω
https://www.skroutz.gr/s/3446275/Mie...-PureLine.html (+ ένα 500 αράκι εξτρά για τετραμηνιαίους λογαριασμούς δεη ).
Τι να πω και εγώ ο φουκαριάρης που δεν έχω ούτε κουζίνα να δουλέψω !!:lool: