Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θάνος
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή Θόρυβος σε εξωτερική μονάδα RAC-35WPB

Χαιρετώ το forum.
    Πέρσι τον Νοέμβριο εγκατέστησε φίλος ψυκτικός στο σπίτι μου ένα Hitachi Performance ΡΑΚ-35PPB / RAC-35WPB. Από τον πρώτο μήνα άρχισε περιστασιακά να ακούγεται ένας μεταλλικός θόρυβος από την εξωτερική μονάδα, χωρίς αλλαγή στο pitch από τις στροφές του συμπιεστή ή από την περιστροφή του εξωτερικού ανεμιστήρα. Ο ήχος είναι σαν χαλασμένο beeper από πολύμετρο. Η ένταση του ήχου αλλάζει, πολλές φορές περνάει στο εσωτερικό του σπιτιού και είναι ενοχλητικός.

Φέτος ο θόρυβος αυτός είναι πιο επίμονος, με αποτέλεσμα να ψάχνω κάποια λύση, αφού πρώτα εντοπιστεί η αιτία, αν είναι δυνατόν. Μίλησα με hitachi, abb και electronica.gr (από κει έγινε η αγορά), και κάποιος τεχνικός από την electronica μου είπε πως το πιο πιθανό είναι να ακούγεται ο ήχος από την πλακέτα του inverter, αλλά καλό θα ήταν να το δει κάποιος τεχνικός από κοντά και βλέπουμε.

Εντόπισα το service manual για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Πώς πιστεύετε οτι πρέπει να κινηθώ;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanar : 28-09-15 στις 12:03

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

να φέρεις αυτόν που στο πέρασε να το αναλάβει αυτός... ο τεχνικός που σου βάζει το μηχάνημα είναι και αυτός στην ουσία που σου εγγυάται οτι το μηχάνημα περάστηκε σωστά... τώρα αν ο φίλος σου είναι κανένας υδραυλικός που "ξέρει" να βάζει και κλιματιστικά τρέχα γύρευε... τότε θα παιδευτείς μέχρι να βρεις και να πληρώσεις έναν τεχνικό που θα συνεργάζεται με την hitachi απλά για να κοιτάξει την βλάβη... και επειδή δυστυχώς πολλοί από τους "επαγγελματίες" ψυκτικούς απλά αλλάζουν πλακέτες μέχρι να βρουν τι είναι, πριν από οποιαδήποτε αλλαγή πλακέτας ξεκαθάρισε τους πως δεν θα κρατήσεις την πλακέτα αν δεν διορθωθεί η βλάβη...

υγ. δεν νομίζω εγώ πάντως ο θόρυβος να είναι από κάποιο beeper... καλή τύχη στην εύρεση μάστορα...
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θάνος
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nemmesis Εμφάνιση μηνυμάτων
    τώρα αν ο φίλος σου είναι κανένας υδραυλικός που "ξέρει" να βάζει και κλιματιστικά τρέχα γύρευε...
    όχι, δεν είναι υδραυλικός, είναι κανονικός πιστοποιημένος ψυκτικός. Τώρα, αν συνεργάζεται συγκεκριμένα με τη hitachi, δεν το ξέρω...
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nemmesis Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν νομίζω εγώ πάντως ο θόρυβος να είναι από κάποιο beeper...
    δεν είπα πως ο θόρυβος είναι από κάποιο beeper, απλά έτσι ακούγεται... σαν να ακούς το beeper του πολύμετρου στις διόδους και να έχει βραχνιάσει...

Εάν έχω νεότερα θα ενημερώσω...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θάνος
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Ανέβασα μια ηχογράφηση στο soundcloud, την είχα κάνει πέρσι. Στο 00:06 ξεκινά ο τσιριχτός θόρυβος, ελάχιστα πριν ξεκινήσει ο συμπιεστής, και παραμένει σταθερός σε pitch, αλλάζοντας όμως σε ένταση και υφή.

https://soundcloud.com/user-26695741...-pitched-noise

Το avatar του χρήστη ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Μέλος
    Όνομα
    Jim Rhodoes
    Περιοχή
    ΡΟΔΟΣ

Προεπιλογή

Φίλε μου βγάλε μια φωτογραφία την εξωτερική πλακέτα και μετά θα σου πω ποιο είναι το πρόβλημα σου.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν πηρες τηλεφωνο με την μια τον φιλο που σου εκανε την εγκατασταση.
    για να μπαινεις σε φορουμ σημαινει η οτι δεν τον εμπιστευεσαι η οτι τσακωθηκες μαζι του.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από thanar Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πώς πιστεύετε οτι πρέπει να κινηθώ;
    Θάνο οι πληροφορίες που δίνεις είναι ασαφείς
    δεν λες τίποτα για την κατάσταση του AC
    και η ηχογράφιση είναι χάλια
    δηλ πιό πολύ ακούγονται τα μηχανάκια και οι σκύλοι παρά αυτό που θέλεις να ακούσουμε (γενικά υπάρχει πολύς θόρυβος)

δεν λες τίποτα για το ιστορικό του

δηλ έχει φρέον; ή ο φίλος συμπλήρωσε;
    αν ναι το πως και το πόσο σίγουρα εσύ δεν το γνωρίζεις αλλά ίσως ούτε και αυτός (διαφορετικά θα είχε και την λύση)
    αυτό που ακούμε είναι στην θέρμανση;
    τι πιέσεις έχει;
    μπορεί απλά να είναι κάποια σωλήνα που ακουμπά κάπου και μεταφέρει κραδασμούς έχεις ανοίξει το καπάκι;

πρώτα πρέπει να πεις για αυτά τα αρχικά

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θάνος
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι μετά από καιρό. Ο λόγος για τον οποίο χάθηκα τόσο καιρό, είναι ο ίδιος που δεν έχει έρθει ακόμη ο εγκαταστάτης να το δει: ο θόρυβος είχε χαθεί και επανήλθε μόλις σήμερα. Μέχρι τώρα έχει βγάλει από το Νοέμβρη χωρίς κιχ! Το χρησιμοποιώ σε εξωτερικές θερμοκρασίες >0, καθώς έχω επιπλέον πετρέλαιο (που έχει πέσει πολύ) και τζάκι ενεργειακό (με ξύλα 3 ετών). Εδώ και 2 βδομάδες δεν δούλεψε καθόλου λόγω κρύου (Κοζάνη, ολικός παγετός), αλλά σήμερα ζέστανε και είπα να το ανάψω.

Όπως έχω αναφέρει, το μηχάνημα τη δουλειά του την κάνει απροβλημάτιστα και με αναμενόμενες καταναλώσεις (έχει μετρητή κατανάλωσης το ίδιο), επομένως φαντάζομαι πως πιέσεις κλπ πρέπει να είναι σωστά. Το μόνο πρόβλημα είναι ο θόρυβος αυτός, ενώ τον κάνει και στην απόψυξη, έχει όμως διαφορετική χροιά. Σήμερα που άρχισε πάλι να ακούγεται, κάνει και ένα επιπλέον ντάγκα-ντάγκα σα να χτυπάει κάποια λάμα, καινούριο αυτό.

Εγώ που σκαρφάλωσα δεν κατάφερα να καταλάβω από πού έρχεται. Αύριο το πρωί θα δοκιμάσω αν ακούγεται και θα τον πάρω τηλέφωνο να έρθει να το ανοίξει να το δει. Το πρόβλημα είναι όμως πως αύριο μπορεί να μην ακούγεται καθόλου, είναι εντελώς αψυχολόγητη η κατάσταση.
    Σχετικά με την ηχογράφηση, είχα την εντύπωση πως ανέβηκε αρκετά πετυχημένη, τράβηξα μια ακόμη τώρα και θα την ανεβάσω αύριο, ίσως έιναι καλύτερη.

Ευχαριστώ για γις απαντήσεις!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanar : 24-01-16 στις 18:25

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

μια λεξη θα πω μονο. εμπλεξες!! δεν μας ειπες ομως ακομη εαν ο εγκαταστατης ειναι εππαγελματιας ψυκτικος η καποιας αλλης ειδικοτητας.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θάνος
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

H προχθεσινή ηχογράφηση: https://soundcloud.com/user-26695741...achi-rac-35wpb από απόσταση 1m και με θερμοκρασία 0.3C

Αυτή τη φορά ο θόρυβος ήταν στο μέγιστο επίπεδο πιστεύω. Τα τάκα-τάκαι που ακούγονται μέχρι να ανεβάσει στροφές είναι καινούρια. Η διαφορά φαίνεται σαφέστατα όταν σβήνει η μονάδα στο τέλος. Με ακουστικά μπορείτε να ακούσετε και το σταμάτημα του ανεμιστήρα, μερικά δευτερόλεπτα μετά το σταμάτημα του συμπιεστή.

Περιττό να πω πως από την επόμενη μέρα ακούγεται σαν γατάκι που γουργουρίζει, σχεδόν δεν καταλαβαίνεις πως είναι σε λειτουργία...

Ο εγκαταστάτης είναι επαγγελματίας ψυκτικός.

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό] Πρόβλημα στην εΞωτερική μονάδα στο κλιματιστικό dynacool
    από TheKostis στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-08-15, 18:37
  2. [Κλιματιστικό Fujitsu] εξωτερική μονάδα
    από chronis88 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-07-14, 17:40
  3. [Κλιματιστικό Hitachi] Πρόβλημα με εξωτερική μονάδα HITACHI RAC-32CNH2
    από makis.m στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 4