Γεια σας. Εχουν χαλάσει οι μπαταρίες στο ηλεκτρικό σκουπακι και θέλω να τις αλλάξω. Είναι συστοιχια μπαταριών. Βρήκα μόνες τους μπαταρίες και θέλω κάποιος να μου πει πως θα τις συνδέσω μεταξύ τους για να φτιάξω τη συστοιχια μόνος μου. Ευχαριστω.
Γεια σας. Εχουν χαλάσει οι μπαταρίες στο ηλεκτρικό σκουπακι και θέλω να τις αλλάξω. Είναι συστοιχια μπαταριών. Βρήκα μόνες τους μπαταρίες και θέλω κάποιος να μου πει πως θα τις συνδέσω μεταξύ τους για να φτιάξω τη συστοιχια μόνος μου. Ευχαριστω.
Μιλάμε νικελίου/καδμίου ? με κολλητήρι καλάι και σολντερίνι βγάλε βάλε είναι προσέχεις καλά τις πολικότητες να τις βάλεις παρομοίως με την ίδιο τρόπο που βγάζεις τις παλιές (να είναι ίδιας χωρητικότητας με τις παλιές κτλ)
http://www.youtube.com/watch?v=96foswY1m58
θα σου προτεινα να τις παρεις ετοιμες προς συνδεση. πακακι δηλαδη. η συγκοληση με καλαι δεν ειναι οτι το καλυτερο για μπαταριες. εναλλακτικα μπορεις να βρεις και μπαταριες με λαμακια και να φτιαξεις πακακι μονος σου. σε καθε περιπτωση ομως προσεχε την υπερθερμανση των μπαταριων.
Ευχαριστω πολυ για την απάντηση. Οι μπαταρίες που έχει το σκούπακι είναι 1.2V Ni-Cd 1300mAh. Εγω βρήκα απο το Ίντερνετ μπαταρίες με λαμακια 1.2V Ni-Cd 1400mAh. Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που έχουν λίγο υψηλότερο φορτίο κατα 100mAh; Ευχαριστω
όχι ...
Πρέπει να μελετήσεις καλά την συνολική αξία (σκουπάκι Juro) με την συνολική αξία των μπαταριών αντικατάστασης , αν σε συμφέρει δηλαδή.
Γιατί αν θυμάμαι καλά για ένα επαναφορτιζόμενο δράπανο που είχα 24V . είχα διαπιστώσει ότι για να αλλάξω τόσες μπαταρίες ... αγόραζα σχεδόν ολόκληρο το δράπανο !
Πέτρο το κόστος να τισ αντικαταστήσω σε κατάστημα ςεδώ στη ρόδο μου ζητήσανε 45€.αλλά αν τισ αγοράσω από το ίντερνετ και τισ φτιάξω εγώ θα μου κοστισει το πολύ 25€. το σκουπάκι κόστισε 75€. Νομίζω με συμφέρει.Γι αυτό θέλω να το φτιάξω εγώ και επίσης μου αρέσει να ασχολούμε. Ελπίζω να τα καταφέρω. Μήπως γνωρίζεις ποια είναι η καλύτερη χρήση για αυτές τισ μπαταρίες ώστε να αντέξουν πολύ καιρό??
Δεν είμαι "περπατημένος/διαβασμένος" περί ποιότητας αυτών των μπαταριών ... αν θέλεις περίμενε και μια άποψη άλλου για ποιότητα.
Το μόνο που μπορώ να σου πω , επειδή έχω συναρμολογήσει τέτοιο πράγμα , είναι να μην κάνεις βιαστική δουλειά , να προσέχεις πως βγάζεις τις παλιές (πολικότητα)
Να κάνεις δοκιμές για κολλήσεις με το κολλητήρι σου σε μια από τις (παλιές μπαταρίες σου) στο να δεις αν καταφέρνεις να τις κολλήσεις με "γρηγοράδα" χωρίς να τις παραζεστάνεις στο εσωτερικό τους , αλλά μόνο στα "αυτάκια" τους και όσο χρειάζεται. Να χρησιμοποιήσεις και αλοιφή (σολντερίνη) και να προθερμάνεις κατάλληλα το "αυτάκι " που είναι προς κόλληση για να απλώσει η κόλληση άψογα. κτλ
Πολύ καλό "συμμάζεμα" στο σύνολο των μπαταριών και μονώσεις "χαρτονάκια" να μην βραχυκυκλώσουν κτλ Γιατί αν δεν γίνει καλό "συμμάζεμα" ίσως να έχεις πρόβλημα να τις χωρέσεις στην θήκη τους κτλ ... αυτά
Φαντάζομαι ότι οι νέες μπαταρίες που βρήκες είναι Ni-Mh? Οι Ni-Cd είναι μεν οι απολύτως φτηνότερες επαναφορτιζόμενες, αλλά έχουν μεγάλο πρόβλημα μνήμης* και είναι και τρομερά τοξικές μετά την απόρριψη. Οι Ni-Mh υπερτερούν (λίγο) και στους δύο τομείς, και τείνουν να ακτοπίσουν τις Ni-Cd.
* Οταν δεν γίνονται πλήρεις κύκλοι φόρτισης-εκφόρτισης (πρακτικά αδύνατο σε ένα σκουπάκι), η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται σημαντικά, το ίδιο και η διάρκεια ζωής της (θεωρητικά μέχρι 1000 πλήρεις κύκλοι, πρακτικά γύρω στους 500).
Εάν μιλάτε για το μοντέλο Force, είμαι στη διαδικασία ανακατασκευής/μετατροπής του σε Li-Ion.
Έχω ήδη ετοιμάσει τα στοιχεία και την πλακέτα BMS για τη σωστή φόρτιση/προστασία των μπαταριών και επειδή ο φορτιστής ήταν 24V-200mΑ ψάχνω το θέμα της τροφοδοσίας.
Οπότε αν δεν υπάρχει αντίρρηση, θα μπορούσα να ανεβάσω φωτογραφίες και στοιχεία εδώ.
Συγγνώμη παιδιά αλλά οι μπαταρίες δεν κολλάνε μεταξύ τους με καλάι... Θέλει ηλεκτροπόντα να 'χτυπήσει' τα λαμάκια για τις συνδέσεις μεταξύ τους και να γίνει ωραία και μόνιμη δουλειά για να φτιάξει το πακάκι...