Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 25

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

Κωστα σε ευχαριστω πολυ.Μακαρι να ηξερα πως να το περασω κιολας γιατι δεν εχω ιδεα απο spi.Hλπιζα να γινοταν απο usb με καποιο τροπο...
    Υπαρχει κανενας απο Πατησια μερια να του τη φερω να κανει τα μαγικα του?

Banned
    Όνομα
    Κώστantinos
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gponiris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κωστα σε ευχαριστω πολυ.Μακαρι να ηξερα πως να το περασω κιολας γιατι δεν εχω ιδεα απο spi.Hλπιζα να γινοταν απο usb με καποιο τροπο...
    Υπαρχει κανενας απο Πατησια μερια να του τη φερω να κανει τα μαγικα του?
    eeprom εχει ...σιγα μην εχει και nand ...με προγραμερ του κωλου προγραμματιζετε.αριελ4.jpg
    https://www.ebay.com/itm/USB-Programmer-CH341A-Series-Burner-Chip-24-EEPROM-BIOS-Writer-25-SPI-Flash-NEW/191674211030?epid=873139833&hash=item2ca0ac5ad6%3A g%3Aby8AAOSwWHZbCir1&_sacat=0&_nkw=programer&_from =R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313

με 2,32 euro
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pipilas : 05-08-18 στις 19:21

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον pipilas για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

gponiris (05-08-18)

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

Σε ευχαριστω φιλε pipila αλλα δεν ειμαι ηλεκτρονικος για να ξεκολησω το chip,γιαυτο ψαχνω καποιον που το κατεχει να με βοηθησει ή τουλαχιστον αν υπαρχει καποιος τροπος να το fixarw μεσω του usb της τηλεορασης

Banned
    Όνομα
    Κώστantinos
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

δεν ειναι τιποτε να το ξεκολησης 8 ποδαρακια ειναι ..

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

Θα τολμουσα αλλα εχω τον φοβο μηπως δεν πετυχω καλα την κοληση(εχω ενα κολλητηρι κινεζικο απλο).
    Ασε που πρεπει να επαληθευτει οτι οντως ειναι η eeprom
    Εγω διαβασα ενα αλλο τοπικ με παρομοιο προβλημα και υποθεσα οτι φταιει αυτο.
    Δεν ξερω πως να το επαληθευσω πρακτικα,ΑΛΛΑ θα ηθελα πολυ να μαθω..αν το μονο που χρειαζεται για τη διαγνωση ειναι το πολυμετρο (που εχω)

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

Λοιπον στην arielli την 24αρα αλλαχτηκε eeprom απο ειδημονα τελικα και επανηλθαν οι λειτουργιες χωρις αποτελεσμα απο το αρχειο bin που δοθηκε πιο πανω.
    Εχει περαστει με usb ενα update αρχειο (image της manta μετα απο 10αδες επιλογες και μεχρι να λειτουργησoυν τα καναλια) το οποιο παρουσιαζει το εξης φαινομενο:
    Oταν μπηκε το usb η εικονα φαινοταν κανονικα για update.
    Μετα την αναβαθμιση η τηλεοραση λειτουργει με καναλια αλλα δειχνει την εικονα αναποδα απο πανω προς τα κατω.
    Εγινε προσπαθεια να βρεθει μεσω του μενου 1147 καποια οδηγια για flip αλλα δεν υπαρχει καμια επιλογη για αλλαγη panel γενικα.
    Το βλεπει σαν 21,5 αντι 23,6
    Αν υπαρχει περιπτωση με καποιο τροπο να με βοηθησετε να βρω την αναβαθμιση μεσω usb για το μοντελο της arielli που εχω,θα ηταν το ιδανικοτερο,καθως εφαγα 8ωρο ψαχνοντας και δεν βρισκω λυση.Μονο πονοκεφαλος εμεινε...

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Γιάννη,
    παρ΄ ότι από αυτά που αναφέρεις παραπάνω έχεις προβεί στην αλλαγή της eeprom (πράγμα που δεν χρειαζόταν γιατί οι eeprom
    δεν χαλούν απλώς επαναπρογραμμα
    τίζονται) κι ελπίζω ότι έβαλαν επάνω κάποια απρογραμμάτιστη με τ΄ ίδια ακριβώς στοιχεία,
    μπορείς ακόμα και τώρα αυτή τη νέα eeprom να την επαναπρογραμματίσεις με την βοήθεια ενός EZP2010 programmer τον οποίο
    μπορείς ν΄ αγοράσεις από το site :

https://www.banggood.com/EZP2010-USB-High-Speed-EEPROM-SPI-BIOS-Programmer-Support-24Cx-25Cx-93C-p-1223190.html?utm_source= google& utm%20 _medium=cpc_elc1&utm_campaign=ds-auto2-nrm1-offroad2&utm%20 _content= rihanna& gclid=EAIaIQobChMIuJm0nJLJ2wIVlvhRCh2wHwPr EAAY AiAAEgJ5 APD_BwE&cur_warehouse=CN

στη τιμή των 21.77€.
    Αυτό το προϊόν περιέχει στη συσκευασία του μία τσιμπίδα που όταν τ΄ ένα άκρο της τ΄ ενώσεις στον προγραμματιστή και
    τ΄ άλλο το τοποθετήσεις σωστά πάνω στην eeprom κι αφού κατεβάσεις από το site :
    http://www.mediafire.com/file/tt6hbo...cx236dledm.bin
    τ΄ αρχείο : fhd-hktrt2957e01-cx236dledm.bin, που παρ΄ ότι αναγράφεις στο παραπάνω post ότι δεν σου δούλεψε,
    αν διαβάσεις όμως στο θέμα 2367 του forum φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά, πιθανόν να χρειάζεται αρκετό κόντημα (φυσικά
    το .bin πρέπει να παραμείνει στο τέλος), πιστεύω ν΄ επαναπρογραμματίσει το νέο IC eeprom και να πάρεις την εικόνα ορθή κι όχι
    ανάποδη στα προβαλλόμενα κανάλια.
    Αυτή φυσικά είναι η γνώμη μου κι αν θέλεις την ακολουθείς γιατί πιθανόν να μην θέλεις ν΄ αγοράσεις ένα προγραμματιστή τον
    οποίο μάλιστα μπορεί και να μην ξαναχρησιμοποιήσεις.
    Ρώτησε τον συνάδελφο που έκανε την αντικατάσταση της eeprom μήπως διαθέτει προγραμματιστή για να προβείτε στον επαναπρο-
    γραμματισμό της eeprom.
    Σ΄ όποια ενέργεια κι αν προβείς σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Di*Ca_Electronic για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

gponiris (19-08-18)

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση LG] δεν αναβει.
    από jeck στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-02-17, 20:44
  2. [Τηλεόραση Sony] δεν αναβει
    από jeck στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2