Εμένα μου θυμίζει αυτό:
the law of the instrument: https://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_the_instrument
ps. ο συνάδελφος σου, έκανε f.u. από το firmware ή από το f@@k?I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail.
Γιατί να κάνει ζημιά με το firmware update? (Αν υπάρχει αντίστοιχο φυσικά για το μοντέλο του). Όταν γίνεται σωστά δεν δημιουργεί πρόβλημα. Το πολύ πολύ να μην διορθώσει τη δυσλειτουργία αυτή. Δεν το έγραψα τυχαία. Για του λόγου το αληθές διαβάστε αυτό το thread από το CNET.
Αν μπορώ να εκφέρω μια άποψη σχετικά με firmware (και εντελώς άσχετα με το αντικείμενο που σχολιάζετε), θυμάμαι σαν τώρα τον εκπαιδευτή μου να μου αναφέρει ότι ασχολούμαι με firmware ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το hardware είναι εντάξει. Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες συσκευές (επειδή το αντικείμενο μου είναι τελείως άσχετο), αλλά το αναφέρω ως μια πολύ καλή αρχή ...
Καταρχήν σε πειράζουμε. Τώρα, στην ερώτηση σου: γιατί αν λόγω βλάβης (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση λόγω βλάβης/reset/κόλλημα χωρίς δική μας παρέμβαση) διακοπεί η διαδικασία του f.u., κατά πάσα πιθανότητα η συσκευή θα βρεθεί σε μη λειτουργική κατάσταση εκτός αν έχει προβλέψει ο κατασκευαστής την περίπτωση αυτή (δεν είναι συχνό φαινόμενο στις τηλεοράσεις).
οπως ειπαν τα παιδια.
αν υπαρχει προβλημα στις πλακετες και σβησει απο μονη της η τηλεοραση την ωρα του update τι θα γινει?
αν αυτος που κανει update δεν εχει φροντισει να βαλει την συσκευη σε ups τι θα γινει?
Καλοκαιρι ειναι αν ετσι νιωθεις....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ!!!!!!
Το να πέσεις σε διακοπή τάσης την ώρα του update είναι όντως ένα θέμα το οποίο έχει το ρίσκο του σε μια τέτοια εργασία αλλά εδώ που τα λέμε συμβαίνει σπάνια. Αν κατάλαβα καλά - διορθώστε αν δεν είναι έτσι - η TV ανάβει από μόνη της αλλά δε σβήνει ακανόνιστα. Οπότε ρισκάρει μόνο αν του τύχει κάποια διακοπή πάνω στο update, οπότε τι να πω;;;. Είναι 'τυχερός' ο φίλος μας. Εγώ συνηθίζω και κάνω πάντως update - αν υπάρχει φυσικά διαθέσιμο. Συνήθως διορθώνει προβλήματα παρά δημιουργεί εκτός αν πρόκειται για λειτουργικά σε υπολογιστές. Εκεί θέλει όντως μεγάλη συζήτηση το update και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός τι θα κάνεις και πότε, γιατί μπορεί να διορθώσεις ένα πρόβλημα και να δημιουργήσεις δύο.