Αρχικό μήνυμα από
ezizu
Λογικά η ασφάλεια δεν είναι καμμένη, γιατί αν ήταν καμμένη απλά δεν θα υπήρχε θερμότητα (λόγω έλλειψης ρεύματος) στο σημείο που αναφέρει.
Όσο αφορά το συγκεκριμένο πηνίο που αναφέρεις ,στο σημείο του κυκλώματος που βρίσκεται, είναι πολύ σπάνιο (έως σχεδόν απίθανο στο συγκεκριμένο τροφοδοτικό) να καεί και βέβαια η δουλειά του δεν είναι να ενώνει απλά τους δύο πυκνωτές.
Η μυρωδιά μπορεί να οφείλεται και στον σκασμένο πυκνωτή.
Δεν καταλαβαίνω γιατί τα εξαρτήματα πάνω στις ψύκτρες, μια τα αναφέρεις (σωστά) ως διόδους και μια ολοκληρωμένα.
Είναι δίοδοι Schottky και συγκεκριμένα μέσα στο ίδιο κέλυφος είναι δύο δίοδοι με κοινή την κάθοδό τους που παρεμπιπτόντως εύκολα μπορούν να ελεγχθούν-μετρηθούν.
Ας ξεκινήσει αλλάζοντας όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές (εκτός τον μεγάλο) και αν συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα ξαναγράφει.
Στην προσπάθεια επισκευής γενικά νομίζω, δεν είναι σωστή λογική να αλλάζονται διάφορα εξαρτήματα, χωρίς καν να γίνονται οι όποιες (πολύ εύκολα) εφικτές, αλλά και απαραίτητες, μετρήσεις .
Δηλαδή με την μέθοδο του υποπτεύομαι για τους χ-ψ λόγους,(π.χ. δεν μου αρέσει οπτικά, ή επειδή ζεσταίνεται, ή διάβασα κάτι αντίστοιχο στο τάδε forum κ.ο.κ.), κάποια εξαρτήματα και τα αλλάζω προληπτικά (αν εξαιρέσουμε τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές) και σαφέστατα είναι λάθος ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα ύποπτα εξαρτήματα είναι πολύ εύκολα μετρήσιμα, όπως οι συγκεκριμένες δίοδοι (ασχέτως κόστους ανταλλακτικών).
Η άποψή μου φιλικά.