Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 148

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη herctrap
    Μέλος
    Όνομα
    Ηρακλής
    Περιοχή
    Αιγάλεω / Πυλος

Προεπιλογή

αν παρεις εναν ιδιο δισκο

αλλαξεις τους δισκους

και με ενα restore programm ψαξεις τον δισκο?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lastid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι, σωστά κατάλαβες.
    Πρέπει να βρεις ένα ίδιο ολοκληρωμένο, να βεβαιωθείς ότι γενικά διαβάζεται με τον τρόπο που λέω, να διαβάσεις τα περιεχόμενα του παλιού, να τα μεταφέρεις στο νέο και κατόπιν να κολλήσεις το νέο στον controller.
    Για το σκοπό αυτό θα χρειαστείς
    α) Έναν EEPROM programmer κατάλληλο για SPI EEPROMS , για λειτουργία στα 3.3V και να μπορεί να αντιγράφει. Δανείζεσαι από γνωστό, αγοράζεις ή φτιάχνεις δικό σου.
    β) Adaptors για να κολλήσεις πάνω τους τα ολοκληρωμένα ώστε κατόπιν να τα τοποθετήσεις στον programmer. Κάτι σαν αυτό δηλαδή.
    Μπορώ αν θέλεις να σου τις κάνω, είναι πανεύκολες οι πλακετίτσες αυτές.
    γ) Έναν τρόπο να δώσεις 4V. Μεταβλητό τροφοδοτικό πάγκου είναι η καλύτερη τεχνικά λύση. Υπάρχουν όμως και άλλες.
    δ) Ένα (τουλάχιστο!) νέο ολοκληρωμένο, ώστε να πειραματιστείς και να αντιγράψεις. Έψαξα λίγο στο internet και είδα ότι το ολοκληρωμένο αυτό είναι παλιό και θα είναι λίγο δύσκολο να το βρεις. Εναλλακτικές λύσεις? 1. Να βρεις ολοκληρωμένο της ίδιας εταιρείας και ίδιας τεχνολογίας αλλά νεώτερο και με μεγαλύτερη χωρητικότητα (έψαξα αλλά δεν βρήκα άμεσα διαθέσιμο) ή 2. Να ξηλώσεις ένα από παρόμοιο δίσκο.
    α) Αυτό κάνει λογικά (και το manual του) ε?
    β) Θα πάρω αυτό που μου έδειξες, μη σε κουράζω να μου φτιάξεις, αν και θα μπορούσα να το φτιάξω και μόνος μου (απλά θα πρέπει να πάρω τα υγρά για την αποχάλκωση, να εγκαταστήσω το multisim, να πάρω διαφάνειες κτλ...)
    γ) Τροδοφοτικό μεταβλητής τάσης έχω.
    δ) Άντε να τα βρω... Που θα μου πάει όμως? Κάτι θα κάνω... Αλήθεια, πρέπει να είναι της ίδιας μάρκας? Γιατί ο δίσκος "δωρητής" που πήρα έχει δική του EEPROM απλά είναι διαφορετικής μάρκας (και φυσικά έχει τα δικά του δεδομένα μέσα).

Edit: Το chip μου γράφει επάνω FL040A006. Εγώ τι chip θα πρέπει να βρω για να είναι συμβατό? Από ότι είδα στο datasheet που μου έδωσες, δεν αναφέρουν για κάποιο συνδυασμό με τα συγκεκριμένα στοιχεία του δικού μου chip.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από herctrap Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν παρεις εναν ιδιο δισκο

αλλαξεις τους δισκους

και με ενα restore programm ψαξεις τον δισκο?
    Τα platters όταν είναι παραπάνω από ένα ΔΕΝ μετακινούνται... Χάνεται η ευθυγράμμιση των cylinders ακόμη κι αν μετακινηθούν σχετικά μεταξύ τους κατά 0,01mm και τότε δε μπορεί να γίνει τίποτα και από κανέναν... Δε χρειάζεται κάτι τέτοιο έτσι κι αλλιώς... Μια χαρά γίνεται η δουλειά με αλλαγή κεφαλών και PCB (αρκεί να πάρεις από το δικό σου PCB την εν λόγω EEPROM).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 24-06-10 στις 13:56

Το avatar του χρήστη firewalker
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Μαγνησία

Προεπιλογή

Αν βρεις ένα δίσκο άλλαξε απλά τις πλακέτες. Όσος φορές το δοκίμασα δούλεψε χωρίς πρόβλημα.
    Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος ...

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από firewalker Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν βρεις ένα δίσκο άλλαξε απλά τις πλακέτες. Όσος φορές το δοκίμασα δούλεψε χωρίς πρόβλημα.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PrinceOfAbyss
    ...Έρχεται λοιπόν ο δίσκος τη Δευτέρα, και ενώ περίμενα να με δυσκολέψει ίσως και καταστροφικά η αλλαγή των κεφαλών, ως εκ θαύματος πραγματοποιήθηκε άψογα... Σχεδόν επαγγελματικά... Ψεκάζω τον δίσκο με πεπιεσμένο αέρα να φύγουν τυχόν σκόνες, και τον κλείνω... Τον συνδέω στο PC και φυσικά δε ξεκινάει να γυρνάει (λογικό, εφόσον από βλακεία έκαψα την πλακέτα). Βάζω την πλακέτα του νέου δίσκου μπας και δουλέψει έστω και χωρίς τη δική μου EEPROM και ξεκινάει ο δίσκος, αλλά δε μπορούν να βρουν οι κεφαλές τα tracks... Λογικό και αναμενόμενο χωρίς τη σωστή EEPROM...
    firewalker πόσες φορές το έχεις κάνει και δούλεψε;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αυτή η τεχνική που αναφέρει ο firewalker δούλευε σε δίσκους τεχνολογίας προ δεκαετίας.

Οι σημερινοί δίσκοι δε δουλεύουν έτσι. Χρειάζονται αυτά τα δεδομένα για το calibration τους, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι αποθηκευμένα στη συγκεκριμένη EEPROM, αλλά σε μερικά μοντέλα είναι αποθηκευμένα στο λεγόμενο service area (SA) του δίσκου. Μακάρι να ήταν πιο απλά τα πράγματα.

Edit: Να και οι δύο πλακέτες... Η patient όπως καταλαβαίνετε είναι η δική μου και η donor του δίσκου που βρήκα. Είναι ολόιδιες, εκτός από την μάρκα της EEPROM. Στις φωτό βασικά λείπουν οι EEPROM... Είναι τραβηγμένες λίγο μετά την αποτυχημένη "μεταμόσχευση" τους...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 24-06-10 στις 14:39

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Μαγνησία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PrinceOfAbyss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτή η τεχνική που αναφέρει ο firewalker δούλευε σε δίσκους τεχνολογίας προ δεκαετίας.

Οι σημερινοί δίσκοι δε δουλεύουν έτσι. Χρειάζονται αυτά τα δεδομένα για το calibration τους, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι αποθηκευμένα στη συγκεκριμένη EEPROM, αλλά σε μερικά μοντέλα είναι αποθηκευμένα στο λεγόμενο service area (SA) του δίσκου. Μακάρι να ήταν πιο απλά τα πράγματα.

Edit: Να και οι δύο πλακέτες... Η patient όπως καταλαβαίνετε είναι η δική μου και η donor του δίσκου που βρήκα. Είναι ολόιδιες, εκτός από την μάρκα της EEPROM. Στις φωτό βασικά λείπουν οι EEPROM... Είναι τραβηγμένες λίγο μετά την αποτυχημένη "μεταμόσχευση" τους...

Ναι, παλιοί ήταν οι δίσκοι όντως. Δεν έχω δοκιμάσει (ευτυχώς δεν χρειάστηκε) σε καινούριο.

Μήπως να ρωτούσες και σε καμία εταιρία ανάκτησης δεδομένων; Πόσα χρεώνουν;

Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Τα μαλλια τους χρεωνουν αστα, πηρε ο αδερφος μου τηλεφωνο και του πεσαν τ'αυτια..
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Μαγνησία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    firewalker πόσες φορές το έχεις κάνει και δούλεψε;
    Δύο φορές σε δίσκο fireball (quantum ίσως κάτι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη firewalker : 24-06-10 στις 18:26

Το avatar του χρήστη lastid
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αλέξανδρε,
    κι εγώ αυτό εξ' αρχής θα πρότεινα μια που συνήθως λύνεται έτσι το πρόβλημα. ο Πέτρος όμως είπε ότι το δοκίμασε και οι κεφαλές δεν βρίσκουν τα tracks. Εκτός κι αν έγινε κάποιο λάθος ή το πρόβλημα είναι αλλού.

Πέτρο,
    α)Μάλλον ναι
    δ)Κατά προτίμηση να είναι της ίδιας μάρκας, για να πειραματιστείς. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αγοράζεις συμβατά και δοκιμάζεις στα τυφλά. Για αναζήτηση συμβατών, αν θέλεις το ψάχνω και σου λέω. Ίσως όμως το καλύτερο θα είναι να χρησιμοποιήσεις την EEPROM από την 2η πλακέτα που από ότι κατάλαβα έχεις. Είναι από ολόιδιο δίσκο?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ναι Δημήτρη, θα με βοηθούσες πάρα πολύ αν μου έβρισκες κάποιο τύπο που να είναι συμβατός με τη δική μου (και να είναι διαθέσιμη προς αγορά).

Οι δίσκοι είναι identical στα φυσικά χαρακτηριστικά τους (μάρκα, μοντέλο, μέγεθος, cylinders, sectors, tracks), με τη διαφορά ότι ο δικός μου είναι κατασκευασμένος στην Κίνα, και ο δότης στις Φιλιππίνες. Κατά τα άλλα έχουν διαφορετική μάρκα RAM (η cache τους), FSC η δική μου, Hynix του δότη, και διαφορετικό μοντέλο του επεξεργαστή τους. Για επιπλέον συγκρίσεις μπορείς να δεις τα 2 PCB που πόσταρα στο προηγούμενο ποστ μου.

Βασικά υπάρχουν κάτι πίνακες συμβατότητας όσων αφορά τα PCB δίσκων (σύμφωνα με τους οποίους είναι συγκεκριμένα στοιχεία επάνω στις πλακέτες που τις κάνουν συμβατές μεταξύ τους ή όχι). Δε θυμάμαι όμως που είχα βρει τον πίνακα αυτόν για να το επιβεβαιώσω...

Σχετικά με αυτό που είπες ότι θα μπορούσε το πρόβλημα να είναι αλλού και όχι στην μη συμβατή πλακέτα ή EEPROM, το σκέφτηκα κι εγώ. Απλά η μεταμόσχευση κεφαλών έγινε άψογα, και επίσης το κλικ κλικ που έκαναν οι δικές μου κεφαλές πριν την αλλαγή είναι διαφορετικό από το κλικ κλικ που κάνει τώρα ο δίσκος με τις νέες κεφαλές και την νέα πλακέτα. Τώρα κάνει σαν να προσπαθεί να διαβάσει αλλά να μη μπορεί, ενώ πριν ακουγόταν ξεκάθαρα όπως ένα κλασικό "click of death" (αν άκουγες και τα 2, θα μπορούσες να καταλάβεις τη διαφορά).

Όπως και να έχει δε θέλω να τα παρατήσω τόσο απλά... Θα δοκιμάσω και αυτό με τις EEPROM και μετά βλέπουμε...

Guys σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. SONY 420GS CRT 19" ψυχρή κόλληση " Ίσως "
    από ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-10, 22:58

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •