αν παρεις εναν ιδιο δισκο
αλλαξεις τους δισκους
και με ενα restore programm ψαξεις τον δισκο?
αν παρεις εναν ιδιο δισκο
αλλαξεις τους δισκους
και με ενα restore programm ψαξεις τον δισκο?
α) Αυτό κάνει λογικά (και το manual του) ε?
β) Θα πάρω αυτό που μου έδειξες, μη σε κουράζω να μου φτιάξεις, αν και θα μπορούσα να το φτιάξω και μόνος μου (απλά θα πρέπει να πάρω τα υγρά για την αποχάλκωση, να εγκαταστήσω το multisim, να πάρω διαφάνειες κτλ...)
γ) Τροδοφοτικό μεταβλητής τάσης έχω.
δ) Άντε να τα βρω... Που θα μου πάει όμως? Κάτι θα κάνω... Αλήθεια, πρέπει να είναι της ίδιας μάρκας? Γιατί ο δίσκος "δωρητής" που πήρα έχει δική του EEPROM απλά είναι διαφορετικής μάρκας (και φυσικά έχει τα δικά του δεδομένα μέσα).
Edit: Το chip μου γράφει επάνω FL040A006. Εγώ τι chip θα πρέπει να βρω για να είναι συμβατό? Από ότι είδα στο datasheet που μου έδωσες, δεν αναφέρουν για κάποιο συνδυασμό με τα συγκεκριμένα στοιχεία του δικού μου chip.
Τα platters όταν είναι παραπάνω από ένα ΔΕΝ μετακινούνται... Χάνεται η ευθυγράμμιση των cylinders ακόμη κι αν μετακινηθούν σχετικά μεταξύ τους κατά 0,01mm και τότε δε μπορεί να γίνει τίποτα και από κανέναν... Δε χρειάζεται κάτι τέτοιο έτσι κι αλλιώς... Μια χαρά γίνεται η δουλειά με αλλαγή κεφαλών και PCB (αρκεί να πάρεις από το δικό σου PCB την εν λόγω EEPROM).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 24-06-10 στις 13:56
Αν βρεις ένα δίσκο άλλαξε απλά τις πλακέτες. Όσος φορές το δοκίμασα δούλεψε χωρίς πρόβλημα.
Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος ...
Αυτή η τεχνική που αναφέρει ο firewalker δούλευε σε δίσκους τεχνολογίας προ δεκαετίας.
Οι σημερινοί δίσκοι δε δουλεύουν έτσι. Χρειάζονται αυτά τα δεδομένα για το calibration τους, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι αποθηκευμένα στη συγκεκριμένη EEPROM, αλλά σε μερικά μοντέλα είναι αποθηκευμένα στο λεγόμενο service area (SA) του δίσκου. Μακάρι να ήταν πιο απλά τα πράγματα.
Edit: Να και οι δύο πλακέτες... Η patient όπως καταλαβαίνετε είναι η δική μου και η donor του δίσκου που βρήκα. Είναι ολόιδιες, εκτός από την μάρκα της EEPROM. Στις φωτό βασικά λείπουν οι EEPROM... Είναι τραβηγμένες λίγο μετά την αποτυχημένη "μεταμόσχευση" τους...
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 24-06-10 στις 14:39
Τα μαλλια τους χρεωνουν αστα, πηρε ο αδερφος μου τηλεφωνο και του πεσαν τ'αυτια..
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Αλέξανδρε,
κι εγώ αυτό εξ' αρχής θα πρότεινα μια που συνήθως λύνεται έτσι το πρόβλημα. ο Πέτρος όμως είπε ότι το δοκίμασε και οι κεφαλές δεν βρίσκουν τα tracks. Εκτός κι αν έγινε κάποιο λάθος ή το πρόβλημα είναι αλλού.
Πέτρο,
α)Μάλλον ναι
δ)Κατά προτίμηση να είναι της ίδιας μάρκας, για να πειραματιστείς. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αγοράζεις συμβατά και δοκιμάζεις στα τυφλά. Για αναζήτηση συμβατών, αν θέλεις το ψάχνω και σου λέω. Ίσως όμως το καλύτερο θα είναι να χρησιμοποιήσεις την EEPROM από την 2η πλακέτα που από ότι κατάλαβα έχεις. Είναι από ολόιδιο δίσκο?
Ναι Δημήτρη, θα με βοηθούσες πάρα πολύ αν μου έβρισκες κάποιο τύπο που να είναι συμβατός με τη δική μου (και να είναι διαθέσιμη προς αγορά).
Οι δίσκοι είναι identical στα φυσικά χαρακτηριστικά τους (μάρκα, μοντέλο, μέγεθος, cylinders, sectors, tracks), με τη διαφορά ότι ο δικός μου είναι κατασκευασμένος στην Κίνα, και ο δότης στις Φιλιππίνες. Κατά τα άλλα έχουν διαφορετική μάρκα RAM (η cache τους), FSC η δική μου, Hynix του δότη, και διαφορετικό μοντέλο του επεξεργαστή τους. Για επιπλέον συγκρίσεις μπορείς να δεις τα 2 PCB που πόσταρα στο προηγούμενο ποστ μου.
Βασικά υπάρχουν κάτι πίνακες συμβατότητας όσων αφορά τα PCB δίσκων (σύμφωνα με τους οποίους είναι συγκεκριμένα στοιχεία επάνω στις πλακέτες που τις κάνουν συμβατές μεταξύ τους ή όχι). Δε θυμάμαι όμως που είχα βρει τον πίνακα αυτόν για να το επιβεβαιώσω...
Σχετικά με αυτό που είπες ότι θα μπορούσε το πρόβλημα να είναι αλλού και όχι στην μη συμβατή πλακέτα ή EEPROM, το σκέφτηκα κι εγώ. Απλά η μεταμόσχευση κεφαλών έγινε άψογα, και επίσης το κλικ κλικ που έκαναν οι δικές μου κεφαλές πριν την αλλαγή είναι διαφορετικό από το κλικ κλικ που κάνει τώρα ο δίσκος με τις νέες κεφαλές και την νέα πλακέτα. Τώρα κάνει σαν να προσπαθεί να διαβάσει αλλά να μη μπορεί, ενώ πριν ακουγόταν ξεκάθαρα όπως ένα κλασικό "click of death" (αν άκουγες και τα 2, θα μπορούσες να καταλάβεις τη διαφορά).
Όπως και να έχει δε θέλω να τα παρατήσω τόσο απλά... Θα δοκιμάσω και αυτό με τις EEPROM και μετά βλέπουμε...
Guys σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.