Χα!!!!
Για τους γνώστες του θέματος αυτό το κιάλι νυχτος τη τάση χιάζετε για να δουλέψει?
manual
http://books.google.gr/books?id=YS4Y...page&q&f=false
Printable View
Χα!!!!
Για τους γνώστες του θέματος αυτό το κιάλι νυχτος τη τάση χιάζετε για να δουλέψει?
manual
http://books.google.gr/books?id=YS4Y...page&q&f=false
Το αλλο θεμα σβηστηκε μυστηριωδως;
Ναι ούτε ο admin άντεχε να διαβάζει τόσα άσχετα όποτε επανήλθαμε
Τίποτα?
Μόνο ηθικά διδάγματα
Με το ζόρι πρέπει να απαντήσει κάποιος? Να τους βάλουμε πιστόλι στο κεφάλι.
Αν δεν ξέρει κανείς τι περιμένεις να πάρεις λάθος απαντήσεις? Μετά θα κλαις πάλι και θα ζητάς να μην απαντάνε όσοι δε βοηθάνε.
Το άλλο σβήστηκε γι αυτόν ακριβώς τον τρόπο σου.
Απο οτι θυμαμαι απο τον στρατο τετοια μαραφετια δουλευαν με μια πολυ μικρη μπαταρια 1,5 η 3 volt ηταν μην σε παρω στον λαιμο μου ομως δεν ειμαι σιγουρος.
Αρη, αυτο που λες ειναι για προσωπικες συσκευες νυχτερινης ορασης(πολλαπλασιαστες αστρικου φωτος οπως ειναι γνωστες ολες οι συσκευες αυτου του τυπου στην στρατιωτικη ορολογια) οι οποιες χρησιμοποιουν μικρες μπαταριες οπως αναφερεις(βλ. σκοπευτικα EconOptics).Το μηχανημα που αναφερει εδω ο φιλος ειναι περισκοπιο παρατηρησης η και σκοπευσης απο αρμα μαχης(εαν καποιος φιλος εχει υπηρετησει στα Τεθωρακισμενα πιθανον να εχει εκπαιδευτει πανω σε αυτο και να μας δωσει παραπανω πληροφοριες για την χρηση του).
Μαλλον δυσκολο να βρεις πληροφοριες για τις τασεις λειτουργειας του εδω μεσα.Θα προτεινα να ψαξεις να βρεις το τροφοδοτικο του απο καπου, ισως απο εκει που βρηκες το ιδιο το περισκοπιο η ισως απο καποια μαντρα με παλια στρατιωτικα υλικα.Με μια μικρη ερευνα που εκανα βρηκα οτι ειναι το περισκοπιο νυχτερινης παρατηρησης του οδηγου, ειναι αμερικανικο της περιοδου δευτερου παγκοσμιου πολεμου, δεν εχει μεγαλη μεγενθυνση και δεν εχει σκοπευτικα.Ισως με αρκετη ερευνα να βρεις και αλλα στοιχεια που θα σε βοηθησουν...
Βασει νομου περι "οπλων & εκρηκτικων" τα ηλεκτρονικα συστηματα στοχευσης,"φωτισμου" & καταδειξης στοχων απαγορευονται η κατοχη και χρησει αυτον
Ν 2168/1993 / Α-147 Οπλα-Πυρομαχικά-Εκρηκτικές ύλες-κλπ.θέματα
Καλημέρα. Το συγκεκριμένο όργανο είναι για νυχτερινήοδήγηση οχήματος- άρματος κτλ. Το να μηνπούμε με τη τάση λειτουργεί μου θυμίζει μεσαίωνα και``πυρά``. Εν πάσηπεριπτώσει γνωρίζω με τη τάση λειτουργει. Δεν ξέρω αν ο συντονιστής το επιτρέπει.
Σπυρο κατι εχεις καταλαβει λαθος, η συγκεκριμενη συσκευη δεν εμπιπτει στον νομο που επικαλεισαι, ειναι κριμα να μπερδεψεις καποιον.
Στο Αρθρο 1 παρ. 3β και γ του νομου που αναφερεις, γραφει τα εξης:
β. Συσκευές ή εγκαταστάσεις, που προορίζονται για το φωτισμό του στόχου ή του σκοπεύτρου του όπλου.
γ. Σκοπευτικές διόπτρες όπλων και πάσης φύσεως σκόπευτρα, ως και εξομοιωτές σκοποβολής.
Η συγκεκριμενη συσκευη ειναι συσκευη νυχτερινης παρατηρησης, δεν προσαρμοζεται με κανεναν τροπο σε οπλο και δεν ειναι σκοπευτικη, ουτε φωτιζει τιποτα.Με την ιδια λογικη οσες καμερες εχουν νυχτερινη ληψη θα πρεπει να ειναι παρανομες.
Παναγιώτη προσαρμόζεται σε άρμα το οποίο είναι όπλο, για την ακρίβεια είναι κομμάτι του άρματος.
Anyway, κάτι άλλο θέλω να πω εγώ, εκείνες οι 2 γυάλινες κάψουλες που φαίνονται στη φωτό, μοιάζουν πολύ με την λυχνία ακτίνων Χ που είχε ένα μηχάνημα που δούλευα σε ένα εργαστήριο, περιθλασόμετρο λέγεται.
Και αν τελικά αποδειχτεί ότι λειτουργεί με υψηλή τάση >15ΚV ενισχύονται οι υποψίες μου. Μπορεί να κάνω λάθος γιατί από την φωτό δεν μπορώ να κρίνω αλλά θέλω τουλάχιστον να επιστήσω την προσοχή σας.
Προφανως και ειναι οπλο το αρμα μαχης, δηλαδη τι οπλο, ολοκληρο οπλικο συστημα πολλων τονων ειναι, αλλα η κοινη λογικη λεει οτι δεν ειχε αυτο στο νου του ο νομοθετης...
Δεν υπάρχει μεσαίωνας όταν κάποιος κατά ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ - ΕΠΙΘΥΜΕΙ να δώσει μια πληροφορία που γνωρίζει, γιατί πιστέυει ότι η προσφορά αυτής από εκείνον δεν είναι σωστή! Άλλωστε η πληροφορία αυτή είναι δεδομένο ότι υπάρχει μέσα στο εγχειρίδιο λειτουργείας και επισκευής της συσκευής... για όποιον το έχει, ξέρει & δεν βαριέται να το διαβάσει!!!
Όποιος δεν κάνει έστω αρχικώς τα παραπάνω που λέω στο τέλος, ΔΕΝ δικαιούται & να λάβει έτοιμη την πληροφορία τελικώς από άλλους, άφού ο Μεσαίωνας δεν δημιουργείται όταν κάποιος δεν λέει σε κάποιον αυτό που ο κάποιος ΔΕΝ διαβάζει μόνος του ενώ μπορεί!!!
ok συγνώμη για το ποστ μου μπορεί να θεωρηθεί και τρολλ , αλλά το μηχάνημα αυτό είναι στρατιωτικό υλικό (προδιαγραφές κατασκευής ) και να θέλει να το βάφτιση ο καθένας δεν αλλάζει, η δουλια του είναι να τοποθετηθεί σε σε στρατιωκο όχημα και όχι σε τρίποδα κάμερας....... (αν δεν το πιάνει ο νομός περί όπλων & εκρηκτικών το πιάνει ο νομός περι στρατιωτικόυ υλικού )
Δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω στο ερώτημα σου φιλέ
Εγω δεχομαι τις αποψεις του Γιωργου περι ελευθεριας της επιλογης της χρησης της πληροφοριας.Ο καθενας αποφασιζει να κανει οτι θελει με τις γνωσεις που εχει, κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να βοηθησει.
Να με συμπαθατε που βγαινω εκτος θεματος αλλα θελω να σταθω στην αντιληψη του Σπυρου και ισως και αλλων, που δειχνει να υπαρχει μια αδικαιολογητη φοβια προς το συγκεκριμενο υλικο, οχι προς την φυση και λειτουργεια του, αλλα προς το οτι ειναι στρατιωτικο υλικο.Πανω κατω τα εγραψα και στο θεμα που εχει σβηστει.Οι μαντρες με τα στρατιωτικα υλικα ειναι γεματες απο τετοια πραγματα, απο κρανη και ζωνες μεχρι ολοκληρα στρατιωτικα οχηματα και απο ξιφολογχες μεχρι πολυβολα που μπορουν να αγοραστουν ΝΟΜΙΜΑ.Το συγκεκριμενο περισκοπιο ειναι της εποχης του δευτερου παγκοσμιου και η αρχη λειτουργειας του ειναι ιδια με αυτα που πωλουνται ελευθερα αυτην τη στιγμη στην ελληνικη και ευρωπαϊκη αγορα.Με λιγα λογια, θελω να πω οτι η συσκευη δεν κρυβει τα μυστικα του κρατους, ουτε αποτελει εθνικο απορρητο, καθως επισης δεν μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιον καποιου περισσοτερο απο οτι μπορει να χρησιμοποιηθει ενα αναλογο προϊον του εμποριου.
Ξερεις ποσες λυχνιες(και αλλα ηλεκτρονικα υλικα) εχω αγορασει που ειναι απο παλια στρατιωτικα στοκ;Ειμαι για φυλακη; Παρακαλω να μην κανουμε την τριχα τριχια...
Σε αλλο θεμα παραδιπλα ενα αλλο μελος του φορουμ εχει γεμισει σελιδες επι σελιδων να γραφει για παρα πολλους στρατιωτικους ασυρματους, αναλυτικοτατα, με τα χαρακτηριστικα τους, αρχες λειτουργειας, διαφορα αλλα οργανα παρεμφερη, και ενα σωρο πληροφοριες πανω σε θεμα με στρατιωτικο ενδιαφερον, αλλα κανεις δεν γυρισε να πει παρομοια κουβεντα, παρ'ολο που οι διαβιβασεις ειναι πολυ σημαντικο κομματι του Στρατου, πολυ σημαντικοτερο απο ενα περισκοπιο νυχτερινης παρατηρησης(και καλως δεν ειπε κανεις τιποτε αρνητικο γιατι και το θεμα ειναι πολυ ωραιο και προφανως ακινδυνο και δεν υπαρχει λογος να ειπωθει κατι τετοιο).
Για το συγκεκριμενο υλικο που συζητιεται εδω υπαρχει μια αδικαιολογητη κατα τη γνωμη μου επιφυλαξη.
Οπως ειπα και στην αρχη εαν καποιος δεν θελει να βοηθησει ειναι στο χερι του, απο κει και περα το να επιφυλασσεται να δωσει πληροφοριες λογω της φυσης της συσκευης ειναι πραγματικα αστειο.
tao δες σελίδα 30-31 από το αρχείο που ανέβασες.
Και δεν θα ξαναπώ περί στρατιωτικού υλικού :biggrin:
:wiink:
Είναι φανερό και από αυτό εδώ, ότι ο Μεσαίωνας δεν οφείλεται σε όσα δεν σου λένε τελικά οι άλλοι και ας τα ξέρουν, αλλά στα όσα είναι μπροστά σου και εσύ ΔΕΝ θέλεις η ΔΕΝ μπορείς να δεις/διαβάσεις!!! Ο Μεσαίωνας τελείωσε όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν & να διαβάζουν μόνοι τους... και δεν περίμεναν κάθε Πάπα να τους λύση ότι απορία είχαν!!!
Αυτό για όσους πιστεύουν ότι το να μην απαντάει κάποιος εδώ είναι γιατί θέλει να εξωθεί τους άλλους σε γνωστικούς μεσαίωνες και πυρές!!!
Δηλωνω λιγο τυφλος...
Όπως και να έχει ας βοηθήσει κάποιος που ξέρει για να δούμε τι παίζει.
Δεν μας έχει πει ο χρήστης από ΠΟΥ έχει προμηθευτεί αυτό το μηχάνημα, αν μπορεί να βρει και το τροφοδοτικό του κλπ.
Ρε εσύ leosedf και εσύ τυφλός? :biggrin: Το ρημάδι το εγχειρίδιο επισκευής που έχει Ο ΙΔΙΟΣ αναρτήσει ως διασύνδεση στο ερώτημά του μέσα... πιστεύεις ότι ΔΕΝ θα αναφέρει ΄τοι λειτουργεί με 16 κιλοβόλτ στην σελίδα 4-31 ? :wiink:
Τι έγινε, όλοι με Μπραϊγ διαβάζετε και γράφετε στο φόρουμ?
αχχαχαχχα δεν μπήκα καν στη διαδικασία, αν αρχίσω να διαβάζω ένα ένα τα pdf εδώ τριγύρω δεν θα τρώω κιόλας.
Ίσως φταίει ότι κοιτάω την οθόνη με κιάλια νυχτερινής όρασης...
αφού δεν έχεις ιδέα για το πως χρησιμοποιούν και δεν έχεις περάσει εκπέδευση γιατί θές να ανακατευτείς,
αυτές οι λυχνίες μπορεί να εκπέμπουν κάποια βλαβερή ακτινοβολία, δεν ξέρεις αν είναι ασφαλές το συγκεκριμένο μηχάνημα γιατί δεν έχει περάσει κάποια συντήρηση.
τα 15kv είναι πολύ επίκυνδινα
μπορεί να πάθεις ζημιά στα μάτια αν κοιτάξεις στο φως.
Προφανώς τέτοια μηχανήματα είναι για αυτούς που έχουν περάσει την ανάλογη εκπαίδευση, πόσο μάλλον εσύ που θές να το βάλεις να δουλέψει
An image intensifier tube is a vacuum tube device for increasing the intensity of available light in an optical system to allow use under low light conditions such as at night, to facilitate visual imaging of low-light processes such as fluorescence of materials to X-rays or gamma rays, or for conversion of non-visible light sources such as near-infrared or short wave infrared to visible.
Που πηγε το παλιο θεμα οεο? Ετσι χυμα σβηνονται τα θεματα? Ουτε προειδοποιηση?
Κατι μου θυμιζε ο τιτλος του θεματος αλλα περιμενα να δω το πρασινο βελακι για να παρακολουθησω
Παιδιά καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με υπερασπιστήκανόσους μου έστειλαν pm και τελικά αυτούς που ενδιαφερθήκαν να απαντήσουν στο ερώτημαμου που έχει να κάνει πάνω στα ηλεκτρονικά. (δεν αναφέρω τα ονόματα τους για ναμην τους μπλέξω)
Θα ήθελα να σας πω επίσης ότι όλες αυτές της μέρες που χάθηκακαι δεν απαντούσα στο topic που ανέβασα είναι γιατί ξαφνικά πριν από κάποιες μέρες και μετάτην δημοσίευση του θέματος μπήκε στο σπίτι μου η @ντιτρομοκρ@τική και με συνέλαβανμε ανάκριναν με κατηγόρησαν για κατοχή παράνομου και απόρρητου στρατιωτικού υλικούκαι διάφορα άλλα ως που με έβγαλαν με περιοριστικούς Όρους ως την δικάσιμο
Επίσης έχω βάσιμες πληροφορίες ότι θα συλλάβουν και αυτούς πουφτιάχνου ασύρματους του στρατού για τι είναιπαράνομο αυτά είχα να πω ναστε καλά
:saad::saad::saad::saad::saad::saad::saad::saad:
Αμα ηταν να εβαζαν μεσα τον κοσμο για ενα night vision, τοτε τι πρεπει να κανουν σε ολα τα ακρητικα χωρια που ειναι πιτα στα οπλα;Επιχειρηση Σκουπα;
και εγω το θεωρω ακραιο και ειδικα για ενα οργανο παλιο... αλλα ποτε δεν ξερεις τι γινεται..
ναι η αντιτρομοκρατική διαβάζει το hlektronika.gr.... ας σοβαρευτούμε , εδώ τα πουλάνε ελεύθερα στα μαγαζιά
http://www.geta.gr/eshop/index.php?p...com_virtuemart
φίλε μου κακούργημα είναι η κατηγορία? πάντως έχουν γεμίσει οι φυλακές οπότε μην φοβάσαι δεν πρόκειται να μπεις μέσα
Και για να λήξει το θέμα η προηγούμενη απάντηση στο post που ανέβασα ήταν για πλάκα και γιανα νιώσουν την ηθική ικανοποίηση κάποιοι που δεν τους ενδιαφέρει να δώσουν τις γνώσεις τουςπάνω στα ηλεκτρονικά σε κάποιον που τις ζητάει άλλα να μιλάνε περί ανέμων και υδάτων.(δενμε πήγαν φυλακή)
(Το πρώτο ερώτημα που ανέβασα κάποιος admin το έσβησε όπως πολλοί καταλάβατε χωρείς να δώσεικαμία εξήγηση.)
Αν θυμάστε στο πρώτο post ήμουν φανερά εκνευρισμένος γιατί κανέναςδεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με το θέμα και τελικά την λύση μου την έδωσε κάποιοςσε ένα ξένο forum παρόλα αυτά ανέβασα το manual και εδώ για να κάνουμε κουβέντα στα ελληνικά πάνωστο ερώτημα μου, αλά πάλι κανένας δεν ασχολήθηκε, ουσιαστικά μόνο μετά από τόσεςμέρες ένας φίλος μας εδώ σας είπε ότι πρέπει να δούμε στην σελίδα 30-31 (σε ευχαριστώγιατί από ότι φαίνετε ήσουν ο μόνος που ενδιαφέρθηκες ( spyroslo)όπως και με κάποια pm)
(καλά είναι δυνατόν να νομίζουν μερικοί ότι αυτό το έκλεψακαι μετά ζήτησα πληροφορίες μέσα από το site googlarete πριν απαντήσετε)
( και εδώ θα ήθελα να πω στον κύριο amdni να επέμβαινεστο θέμα και να ζητήσει από αυτούς που έμμεσα με αποκαλούσαν κλέφτη να τους πει να αναιρέσουν και όχι να σβήσειτο post )
Και για να σας λύσω την απορία αυτό το εξάρτημα είναι όπως σωστάείπαν μερική από διόπτρα οδήγησης ενός άρματος του m19 αμερικανικής κατασκευής που υπήρχε σε λειτουργία στον δεύτεροπαγκόσμιο πόλεμο η τεχνολογία του είναι πλέον ξεπερασμένη και έτσι τα εξαρτήματατου όπως και πολλά άλλα μπορείς να τα αγοράσεις νόμιμα από το μοναστηράκι δεν είναι παράνομο αλλά νομιμότατο όπως σε όποιοναρέσουν οι ανακατασκευές η αναπαλαιώσειςστρατιωτικού υλικού (όπως τα παιδιά με τους ασύρματους ) μπορεί να πάει σε δημοπρασίες που κάνει ο στρατόςκαι να αγοράσει ότι θέλεις. ένας γνωστόςμου πριν από 3 χρόνια αγόρασε νομιμότατα 6 τζιπάκια του στρατού και κατάφερε απόαυτά να φτιάξει 3 φανταστικά πλήρως λειτουργικά τζιπ στρατού.
http://www.hatzikiriakos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid =5
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=us+army+helmet&_frs=1&_trksid=p3286.c0 .m359
http://www.ebay.com/itm/Periscope-M19-IR-Viewer-Likely-Inop-Used-/360433098082?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53eb7c 9d62
http://www.ebay.com/sch/beltfed34/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=25