Tα 2 νεα ακρα που προκυπτουν τα τροφοδοτεις με τα 230?
Οταν λες τυλιγεις μερικες σπειρες...δεν αρκει ενα απλο βραχυκυλκωμα?
Printable View
βαζω διπλό γιατι πρεπει να συνδεθουν με τα διοδια...αυτό που εχω δοκιμάσει ειναι διαφορες τιμές πυκνωτών και αντιστάσεων για διαφορετικά watt λαμπων...αυτή ειναι η καλυτερη και αποτελεσματικότερη λυση....την χρησιμοποιώ εδώ και 12 χρόνια!!! σκεψου οτι τις βαζω σε βιτρω που πουλάω και κανεις δεν εχει παραπονεθεί....
Οι δίοδοι τί κάνουν; Ελπίζω όχι ανόρθωση, διότι αν δώσεις συνεχές στη λάμπα θα διαπιστώσεις ότι μετά από κάποια ώρα λειτουργίας θα αρχίσει σιγά - σιγά να σκοτεινιάζει το ένα άκρο της ώσπου τελικά θα σβήσει. Πιστεύω πως και με ένα σκέτο πυκνωτή σε σειρά θα έκανες δουλειά.
Ποτέ δεν εφαρμόζεις 230V κατευθείαν στη λάμπα μεταξύ οποιωνδήποτε σημείων της! Προφανώς εννοεί ότι βραχυκυκλώνει το καμμένο νήμα για να ξαναδουλέψει το κύκλωμα.
Δεν ξέρω αλλά αυτό το φιάσκο με τις λάμπες οικονομίας δεν έχει προηγούμενο. Καίγονται το ίδιο εύκολα όπως οι παλαιές απλές και το χειρότερο κοστίζουν πολλαπλάσια.
Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα των ηλεκτρονικών μερών, αλλά ο μέσος καταναλωτής με το που θα καεί, θα σιχτιρίσει και απλά θα την αντικαστήσει...κάτι ήξεραν για την περιβόητη ενεργειακή σπατάλη οι εταιρίες!
Δεν έχεις δίκιο.
Αν πάρεις επώνυμη μάρκα(philips-osram-sylvania-samsung) δεν πρόκειται να καεί πριν τις ώρες που γράφει στο κουτί. Αν πάρεις από την κυρα μαρίκα μια ότι να ναι μάρκα ή ανώνυμη, είναι λογικότατο να καεί.
3-7ευρά κάνουν. Ανάλογα τι θα πάρεις και απο που. Παραπάνω σε κλέβουν και για τις μεν και για τις δε λάμπες.
Και εμένα φιάσκο μου φαίνεται.... Και οι καλές μάρκες καίγονται πολύ γρήγορα. Ιδίως σε δωμάτιο που αναβοσβήνουν συχνά τα φώτα...μπορεί και μόνο μερικούς μήνες. Καμία σχέση με τα υποσχόμενα...
Από όλες τις οικονομικές που έχω αγοράσει μόνο 2 (!!!) ήταν πραγματικά οικονομικές...άντεξαν δηλαδή τα αναμενόμενα . ( η μια είναι και άγνωστη (σε εμένα)μάρκα!)
παιδια δεν θα το πιστεψετε
εχω παρει για το σαλονι στους 2 πολυελαιους απο το ικεα
παιρνει ο καθε ενας οκτω λαμπες και εχω βαλει απο 4 στον καθε ενα στην( μικρη) σκαλα
εεεε, λοιπον οταν αναβουν δεν δουλειει το tv controlllllll
και ειχα σπασει ενα γιατι δεν ειχα καταλαβει τι φταιει
Η λάμπα φθορίου (με την όποια μορφή) για μένα έχει ένα μεγάλο κακό!
Εκπέμπει παλλόμενο φως (50HZ) σε αντίθεση με τις λάμπες νήματος, που λόγω της αδράνειας (θέρμανση νήματος) εκπέμπουν σταθερό φως.
Μήπως όταν μπαίνετε σε μεγάλα καταστήματα σας πονάει το κεφάλι ;
Εμένα πολύ!
Σκεφτήκατε ποτέ (εκτός από τις τιμές) , τι άλλο μπορεί να φταίει;
Η λάμπες οικονομίας που έχεις, εκπέμπουν και στο υπέρυθρο φάσμα, και μάλιστα με διαμόρφωση 50 κύκλων AM, οπότε φέρνουν τον δέκτη υπερύθρων στον κορεσμό, γιαυτό και τυφλώνει το τηλεκοντρόλ σου.