ok, θα το δοκιμασω κι αυτο....
Printable View
ok, θα το δοκιμασω κι αυτο....
Η δικια μου εμπειρια ειναι οτι οι γυναικες ευκολα αδειαζουν 150λιτρα θερμοσιφωνα, ειδικα αν έχουν μακριά μαλλια :) Ξεκινουν με 42βαθμους κ καταληγουν 25!
Μονο το καλοκαιρι δεν το καταφερνουν αυτο...
Λοιπόν ενα τελευταίο που έκανα, ζεστανα σχεδον μια ωρα τον θερμοσιφωνα κ μετα το άφησα να τρεχει στο τερμα ζεστο νερό. Υποτιθεται εχει χωριτικοτητα 75λτ. Ο κουβας που χρησιμοποιησα ειναι 13λτ άρα θα πρεπε να μου γεμίσει 5,76 κουβαδες. Μέχρι και τον δευτερο κουβα είχε αρκετα ζεστο νερο..απο τον τριτο κ μετα το νερο ηταν χλιαρο κ από τον 4ο κ μετα είχε κρυωσει.
Σε αυτήν την 1 ώρα που δούλεψε , η λυχνία ήταν πάντα αναμμένη ? ή σταματούσε ενδιάμεσα - ξανα άναβε κτλ
Αυτό είναι αδύνατον , γιατί ότι ζεστό αφαιρείται από το μπόιλερ , συμπληρώνει ταυτόχρονα με κρύο νερό (~ 15C) θεωρητικά στα μισά του αδειάσματος του μπόιλερ η θερμοκρασία θα είναι ο μέσος όρος .Παράθεση:
Ο κουβας που χρησιμοποιησα ειναι 13λτ άρα θα πρεπε να μου γεμίσει 5,76 κουβαδες.
Με την αίσθηση στο χέρι? (αντέχεις την θερμοκρασία με το χέρι ?) αν ναι ή θερμοκρασία δεν είναι περισσότερο από 50C.Παράθεση:
Μέχρι και τον δευτερο κουβα είχε αρκετα ζεστο νερο
Για να συνεχίζει ζεστό νερό και στον 5ο - 6ο - 7ο άγνωστο Χ κουβάδες μόνο έτσιΠαράθεση:
κ από τον 4ο κ μετα είχε κρυωσει.
https://www.youtube.com/watch?v=63g5F4H0nwk
Παιδιά ολα αυτα μου κάνουν σπαζοκεφαλιές...άνοιξα το θερμοσιφωνα κ τον αφησα μια ωρα, τσεκαρα οτι το λαμπακι ειχε σβησει κ μετα απο λιγο τον εκλεισα. Στους δυο πρωτους κουβαδες το νερο ηταν πολυ ζεστο (δεν εβαζα για ωρα το χερι μου αλλα ανα 1 λεπτο περιπου το ακουμπουσα λιγο). Λοιπον επειδη σιγουρα κατι παει λαθος κ ειμαι σε αναμονη του δευτερου υδραυλικου θα σας ενημερωσω με τα νεοτερα. Αν παλι ετσι δουλευει ο συγκεκριμενος θερμοσιφωνας τοτε ειλικρινα θα ηθελα απλα να τον πεταξω απο το μπαλκονι. Θα ξαναπω για εκατοστη φορα οτι κανω ενα πολυ νορμαλ μπανιο κ δεν δικαιολογειται να κρυωνει το νερο τοσο γρηγορα. Που θα παει θα βρεθει μια ακρη..
Ωραία η δοκιμή, απλά έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που είπες στην αρχή...
Το χλιαρό νερό παραπέμπει σε ανακάτεμα με κρύο... άρα τα παιδιά που είπαν για ανάποδη σύνδεση εισοδο/έξοδο ίσως τελικά έχουν δίκιο.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η δοκιμη εγινε με φουλ τρεχουμενο νερο γυρισμενο τερμα στο ζεστο...το μπανιο που κανω επειδη στην αρχη το νερο ειναι πολυ ζεστο, το αφηνω με ας πουμε 3/4 της πιεσης κ καπου στη μεση της βρυσης.. οπως κ να χει επειδη απο την πολλη σκεψη εχω βγαλει καπνους ας το δει κ ο δευτερος υδραυλικος κ βλεπουμε...δεν εχω κατι αλλο να πω κ να σκεφτω..
Δήλωσε ότι πριν 2 μήνες δεν είχε τέτοια θέματα . Πριν 2 μήνες ο καιρός ήταν καλοκαιρινός , τα δύσκολα ήρθαν τους πρόσφατους μήνες , και σαν μικρός ο θερμοσίφωνας σε λίτρα , με εισαγωγή πιο ψυχρού νερού στην εισαγωγή + την εμμονή να τον σβήνει από την τροφοδοσία με ρεύμα και πέρα από τα 45 λεπτά .
Αυτά τα πέρασα και εγώ με ίδιο μπόιλερ σε λίτρα. Και γνωρίζω τις διαφορές χειμώνα καλοκαίρι .Παράθεση:
Η δοκιμη εγινε με φουλ τρεχουμενο νερο γυρισμενο τερμα στο ζεστο...το μπανιο που κανω επειδη στην αρχη το νερο ειναι πολυ ζεστο, το αφηνω με ας πουμε 3/4 της πιεσης κ καπου στη μεση της βρυσης.. οπως κ να χει επειδη απο την πολλη σκεψη εχω βγαλει καπνους ας το δει κ ο δευτερος υδραυλικος κ βλεπουμε...δεν εχω κατι αλλο να πω κ να σκεφτω..
Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που θα τον σβήσω τον θερμοσίφωνα από την τροφοδοσία δεν ξέμενα από νερό για πολύ ώρα , αλλά έχω αναμεικτική βρύση.
https://www.youtube.com/watch?v=K031EPHV6No
Έχει ακριβές , έχει και φθηνές
Απλά με 75 λίτρα ξέχνα τα "μακροβούτια" σε μπανιέρα και η σωστή επιλογή από όλο το τεχνικό επιτελείο των υδραυλικών της Αθήνας ήταν να πάψουν να σε κοροϊδεύουν επίμονα με σκοπό το κέρδος, και έπρεπε να ενημερώσουν για θερμοσίφωνα 120 λίτρα και πάνω.
Έπρεπε να τους πεις ότι θέλεις μακροβούτια και όχι ζεστό νερό για να πλύνεις 2 φλυτζάνια .
Παιδια τις μερες που ξεκινησε το θεμα ειχε κρυο. Κι επειδη ξερω με τι νερο κανω μπανιο, ειδα διαφορά. Υπαρχει μια ταση προς υπερβολη σχετικα με το τι νερο πιστευετε οτι καταναλωνω. Σκεφτηκα να το αφησω στην τυχη του κ να βαλω ταχυθερμαντηρα να τελειωνω αλλα δυστυχως το σπιτι εχει μονοφασικο ρευμα.
Ο θερμοσιφωνας ειναι μικρος. Οσο κ αν θεωρεις οτι ξοδευεις φυσιολογικα, η θερμοκρασία που θελει ο καθενας κ η ποσότητα που ξοδευει ειναι σχετικη. Δεν ξερουμε και σε τι θερμοκρασία εχει ρυθμιστει ο θερμοστάτης. Ισως θελει απλα ανεβασμα στους 80 ή 85 βαθμους.
Δεν θυμαμε να απαντησες αν οταν ερχετε καυτο, αντέχει η παλαμη τη θερμοκρασία ή οχι (πανω ή κατω απο 50βαθμους) και αν το φωτακι αναβοσβηνει και με τι ρυθμο. Ισως μπορεις να ακουσεις κ το θορυβο του βρασμου αν δεν βλεπεις το λαμπακι (αν κ οταν ειναι καθαρη η αντίσταση απο αλατα ειναι σχεδον αθορυβος)