Αρχικό μήνυμα από
sofosal
Γιάννη,
οι μαζεμένες κιλοβατόρες της ΔΕΗ λόγω της μη καταμέτρησης από τους ίδιους είναι όντως ένα θέμα. έχει συμβεί σε πολλούς!
Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ που έχει να κάνει με μια επιπρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή της κιλοβατόρας, μιας που χρεώνονται αναλογικά ακριβότερα όσο περισσότερες είναι...
Δηλαδή , θα πλήρωνες λιγότερα αν οι κιλοβατόρες σου έρχονταν σε (σε κανονικά διαστήματα)μικρότερα πακέτα....
η ΔΕΗ "έχει καλυφθεί" όσο αφορά σε αυτή την κλοπή, με την δυνατότητα που δίνει στους καταναλωτές της να διαβάζουν οι ίδιοι τους μετρητές και να δίνουν ένδειξη ανά δίμηνο....
Πρέπει να πας στη ΔΕΗ, να ζητήσεις διακανονισμό με επανατιμολόγηση για τις κιλοβατόρες που σου στείλανε μαζεμένες!!...
Για το ψυγείο: όταν παραπονέθηκα στην εταιρία για το δικό μου, μου τηλεφώνησε ένας "τεχνικός" τους και μου είπε: διάβασε τι λέει στο τάδε σημείο στο manual, διάβασα λοιπόν και έγραφε ότι οι τάδε θόρυβοι είναι ....φυσιολογικοί! Εφόσον το ψυγείο φτάνει τις θερμοκρασίες του, μου λέει ΔΕΝ υπάρχει κανένα θέμα!!
Τώρα θόρυβος του μοτέρ μπορεί να μετριαστεί με καλύτερο αλφάδιασμα, ρυθμίζοντας τα δυο μπροστινά του ποδαράκια....
Αν δεν έχεις αλφάδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπολάκι με νερό, διάφανο, τετράγωνο, που θα τοποθετήσεις πάνω στο ψυγείο...
Πρέπει και τα δυο ρυθμιζόμενα ποδαράκια να δέχονται το "'ίδιο" βάρος, η γενική κλίση εντελώς οριζόντια από αριστερά προς δεξιά, λίγο πιο ψηλά σηκωμένο μπροστά, ίσα που να κλείνει μόνη της η πόρτα...
επίσης έλεγξε τη βάση του μοτέρ: πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κάποια λάστιχα που απορροφούν τους κραδασμούς. Δες αν υπάρχουν όλα τα στηρίγματα μαζί με τις βίδες τους, σωστά σφιγμένες...
Κοίτα να μην ακουμπάει κανένα σωληνάκι πάνω στο σώμα του ψυγείου, από το μοτέρ μέχρι την σερμπαντίνα...
όσο για την απόδοσή του, περιέγραψέ μας αν μπορείς σε τι χώρο το έχεις τοποθετημένο...