Είναι απίθανο να φταίνε αυτά για το κάψιμο της ασφάλειας.
Printable View
Δεν θα δούλευε ο ανεμιστήρας ; ποιός ανεμιστήρας ;Το όλο σύστημα ελέγχεται με βαλβίδες. δεν καταλαβαίνω. Μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος ;Παράθεση:
είναι ποτέ δυνατόν να φταίει ο πυκνωτής των 1.2μF 450V; Άμα είχε πρόβλημα αυτός δεν θα γύριζε ο ανεμιστήρας
Αν μου επιτρέπεις μια διευκρίνηση που δεν έκανα και έχουμε παρερμηνείες και φταίω εγώ. Οι πυκνωτές είναι δυνατόν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα. Οι πυκνωτές απόζευξης συνήθως έχουν μικρή χωρητικότητα και χρησιμοποιούνται για κατάπνιξη βραχυχρόνιων τασικών αιχμών και παρουσιάζουνε βραχυκυκλώματα. Αυτό το είδος βραχυκυκλώματος ονομάζεται άμεσοΠαράθεση:
Οι άλλοι πάλι που είναι 6.8V 450V... τί είναι αυτά, πού τα είδες; Για ημιαγωγούς ψάχνεις...1.2μF 450V
την ασφάλεια όπως και το ολοκληρωμένο τα βρήκα μπαρουτιασμένα την πρώτη φορά που το άνοιξα όπως και τα αντικατέστησα. μόλις έβαλα όμως την πρίζα με τα νέα υλικά ακούστηκε ένας θόρυβος σα να έσκασε κάτι. μετά από λίγο έβγαλα την πλακέτα αλλά δεν είδα κάτι μαυρισμένο ή κάποια μυρωδιά.
το μηχάνημα δεν ανάβει καθόλου. ιδου και τα υλικά της πλακέταςΣυνημμένο Αρχείο 22352
Ωραία. Τώρα που έχουμε το σχήμα, πάμε. Έλεγξε τα παρακάτω με σειρά προτεραιότητας:
α) Τη γέφυρα ανόρθωσης για μια τουλάχιστον βραχ/μένη δίοδο
β) Την ασφάλεια F702
γ) Το ολοκληρωμένο (ξαναάλλαξέ το)
δ) Το CD11 για βραχυκύκλωμα
ε) Τη D101 για βραχυκύκλωμα
Είναι πολύ πιθανών φίλε μου γιατί αυτές είναι οι επίσημες οδηγίες στο service manual του κλιματιστικούΠαράθεση:
Είναι απίθανο να φταίνε αυτά για το κάψιμο της ασφάλειας.
Μπορείς για παράδειγμα να μου εξηγήσεις πώς η απουσία σήματος χρονισμού στον μC μπορεί να κάψει την ασφάλεια;
Το πιο πιθανό είναι ότι φταίει η γέφυρα ανόρθωσης.
Θα δούμε.
α) ποια είναι η γέφυρα ανόρθωσης σύμφωνα με το διάγραμμα και τον πίνακα υλικών που μόλις πρόσθεσα (νούμερο κωδικός?). πως μετράω αν είναι βραχυκυκλωμένη όντας πάνω στην πλακέτα (προφανώς με το buzzer στα δύο ποδαράκια όταν η πλακέτα είναι αποσυνδεδεμένη. αν ακουστεί θόρυβος έίναι βραχυκ?)
β), γ) τα άλλαξα χτές, ας δω τα επόμενα πρώτα (θα τα αλλάξω και αυτά) και θα επανέλθουμε
δ), ε) τα βρήκα στο σχήμα, τα ελέγχω με τον ίδιο τρόπο ?
με το μαλακό τις τεχνικές συμβουλές, δεν έχω τις γνώσεις...πλζ...
Βεβαίως φίλε μου. Είναι και δικιά μου παράλειψη που δεν το ανέφερα. Δεν ελέγχεις απλώς αν έχει δραστηριότητα ο Microcontroller UPD780024CW, αλλά ελέγχεις και την κατανομή τάσεων κατά μήκος του. Αν για παράδειγμα στο ποδαράκι 52 δεν έχεις τετραγωνικό παλμό διάρκειας 10 ms τότε πρέπει να υποπτευθείς τον οπτοζεύκτη. Μπορεί αν στα ποδαράκια 48 και 49 του Microcontroller UPD780024CW αν δεν έχεις ημίτονο 250 ns να υπάρχει άπρόβλημα στον resonator (X301).
Βέβαια θα μου πεις ότι ο Microcontroller αν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα, «κλειδώνει την πλακέτα» και την οδηγεί σε μια άεργη κατάσταση. Έχεις δίκιο. Ωστόσο πάντα τον θεωρώ καλό μπούσουλα όταν δεν είναι εύκολο να βρεις άκρη.