Εγώ νομίζω πως το ζεστό νερό είναι υπερεκτιμημένο.
Εξάλλου, έρχεται καλοκαίρι...
Printable View
Εγώ νομίζω πως το ζεστό νερό είναι υπερεκτιμημένο.
Εξάλλου, έρχεται καλοκαίρι...
Βάλε την βαλβίδα αντεπιστρέφης. Το οτι δούλευε δεν λέει τίποτα. 0,5 να άλλαξε η πίεση αλλάζουν όλα.
Απο τον Δήμο σου. Ακόμη και ενα νεο κτίριο να συνδεθεί στην ίδια γραμμή του Δήμου, μπορεί να εχεις μείωση.
Οτι εχεις πρόβλημα μέσα στο σπίτι σου είναι σίγουρο αλλά πρώτα πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις από κάπου.
Βάλε την βαλβίδα πρώτα και μετά θα δούμε, αν δεν φτιάξει.
ειναι δυνατον να μην μπορει να λυσει το παραπανω προβλημα ενας σωστος επαγγελματιας με το που θα δει την εγκατασταση απο κοντα? εκτος και εαν δεν ειναι επαγγελματιας. τι να πω. δοκιμασε με αλλον υδραυλικο.
Απο ένα σημείο και μετα νομιζα οτι κάποιος πείραξε ισως κατι στην πολυκατοικία, δεν ξέρω. Σίγουρα θα φέρω κι αλλον υδραυλικό γιατί όντως πιστεύω πως δε λειτουργεί ο θερμοσίφωνας όπως πρέπει. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ευελπιστω να βρω μια λύση. Θα σας ενημερώσω!
Αντε και την έβαλε. Εσύ τι περιμένεις να αλλάξει;Ειλικρινά αν τον είχα ακόμα, θα σου έλεγα να έρθεις σπίτι μου να κάνεις μπάνιο να δούμε τελικά αν τα 80λτ. Σε φτάνουν ή έχεις εσύ θέμα [emoji16].
Το μόνο που πάει το μυαλό μου είναι στις σωλήνες που συνδέει λάθος ο υδραυλικός, δεν γίνεται ολοι οι θερμοσίφωνες να είναι ελαττωματικοι.
με 80 λιτρα ηλεκτρικο θερμοσιφωνα κανουν ανετα μπανιο 2 ατομα
Εξαρτάται από τα άτομα Χρήστο! Εγώ θέλω πέντε λεπτά στο ντους, άλλοι θέλουν μισάωρο με το νερό να τρέχει συνέχεια.
Εάν ο τύπος μας είναι με "γεμάτη μπανιέρα" και όχι ντους , αλλά θέλουμε να έχουμε και περίσσευμα , θεωρητικά μπορείς να αυξήσεις ψευδώς τα λίτρα , π.χ να λειτουργήσει στα 45 λεπτά που θα σβήσει η ένδειξη στους 67C , και να γεμίσει από εκεί και ύστερα την μπανιέρα αφήνοντας το νερό να πέφτει με πολύ ελαφρά ανοικτή βρύση τόσο ώστε σε επόμενα 45 λεπτά να γεμίσει η μπανιέρα με 80 λίτρα νερό . Αυτό θα αναγκάσει τον θερμοστάτη να ενεργοποιηθεί ξανά για άλλα 45 λεπτά , οπότε τα λίτρα θα βρεθούν σε σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα ζεστού νερού (80 λίτρα στην μπανιέρα + 80 λίτρα σε ετοιμότητα στο μπόιλερ.)
Δεν το δοκίμασα αλλά πιστεύω γίνεται. ( θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το ίδιο να αδειάσει μονοκοπανιά τα πρώτα 80 λίτρα στην μπανιέρα , και μετά να περιμένει άλλα 45 λεπτά για να έχει επιπλέον ζεστό νερό , αλλά μέχρι τότε θα έχει κρυώσει το 1ο νερό) ενώ αν αυτό γίνει ταυτόχρονα επηρεάζοντας τον θερμοστάτη με μισάνοικτη βρύση είναι νομίζω καλύτερα.)
Παιδιά ενα απλο μπανιο θελω να κανω οπως εκανα τοσο καιρο...δεν το αφηνω να τρεχει ακαταπαυστα 1 ωρα.....επισης ανέβηκα στο παταρι ξανα και τράβηξα κι αυτες τις φωτογραφιες γιατι αυτο με τη βαλβιδα μου φανηκε πολυ περιεργο να μην το χε σκεφτει ο ανθρωπος τοσες φορες που ηρθε...
Συνημμένο Αρχείο 48309Συνημμένο Αρχείο 48310Συνημμένο Αρχείο 48311
Αυτό τον άνθρωπο που αυτοαποκαλείται υδραυλικός και που βάζει στα σπίτια του κόσμου βόμβες (θερμοσίφωνες χωρίς ασφαλιστικό), δεν θα τον άφηνα ούτε στο διπλανό τετράγωνο να πλησιάσει, όχι να μπει στο σπίτι μου. Δεν ξέρω τί είναι στην πραγματικότητα, αδειούχος υδραυλικός πάντως σίγουρα δεν είναι.
Το ασφαλιστικό έχει μέσα και ελαστική ανεπίστροφη.
Αφού λείπει όλο το εξάρτημα και δεν έχει τοποθετηθεί από κατασκευής στο δίκτυο διακόπτης, αλλά βάνα, δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας.
Η πίεση που θα δημιουργηθεί, θα εκτονωθεί στο δίκτυο τροφοδοσίας.
Το μόνο κακό είναι ότι ο χρήστης πίνει και λίγο θερμοσίφωνο.
Άρα σε "απλά ελληνικά"...? Αυτο είναι ή δεν ειναι βαλβιδα ασφαλείας? Κι αυτο με το ποσιμο νερο..? Στις επομενες μερες θα καλεσω και δευτερο υδραυλικο σιγουρα παντως!
Έχει βαλβίδα ασφαλείας
Συνημμένο Αρχείο 48312
Επομένως μένει να περάσετε από ΕΔΕ από τον επόμενο υδραυλικό αφού πρώτα το βάλεις να δουλέψει για 1 ώρα , και να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο υδραυλικός όταν έρθει αν η ποσότητα του ζεστού νερού είναι επαρκής .
Οι προηγούμενοι υδραυλικοί επιβεβαίωσαν ότι το ζεστό νερό που βγάζει είναι ανεπαρκές ? οεεεοοο
Άλλο τι κρίνει ο χρήστης και άλλο τι κρίνει ένας τεχνικός που είναι μέσα στα πράγματα , διαφορετικά αν επιμέναμε θα πρότεινε μπόιλερ 120 λίτρων
Βγάλε καθαρή την φωτογραφία με το ταμπελάκι με τα στοιχεία , γιατί έχω την εντύπωση να είναι 60 λίτρων.
Αυτο ηθελα να το κανω, να του πω δλδ να δοκιμασουμε το νερο αλλα επειδη τις 2 τελευταιες φορες με πηρε τηλ και ηρθε μετα απο 5-10 λεπτα δεν εκατσε μετα να περιμενει να ζεσταθει φουλ το νερο...ασε που ειμασταν κ σιγουροι οτι ειχε λυθει το θεμα με την τοποθετηση του 2ου θερμοσιφωνα. Τι να πω..δεν ξερω αν αλλος εχει τετοια εμπειρια με θερμοσιφωνα δαπεδου nobel. Στο εντομεταξυ δειτε κι αυτες
Συνημμένο Αρχείο 48313Συνημμένο Αρχείο 48314Συνημμένο Αρχείο 48315
75 λιτρα (σου κλεψανε 5 λίτρα :cursing:) , όλα οκ τα βλέπω και έχει βαλβίδα ασφαλείας ,
αλλά είμαι υπέρ όταν το μπόιλερ είναι από 80 λίτρα και κάτω η αντίσταση να μην είναι μεγάλης ισχύος (4000W στην περίπτωση) .
Αφού αν σκεφτούμε κοντινές παρόμοιες περιπτώσεις 60 λίτρα βάζουν το πολύ 2000W ή καμιά φορά και 1500W και πολύ καλά κάνουν.
Τα 4000 watt είναι πλεονέκτημα στην ταχύτητα θέρμανσης νερού , αλλά είπα πριν ότι δεν είναι σωστό να το δουλεύεις μόνο 45 λεπτά γιατί έτσι δεν επιτυγχάνεται καλή διαστρωμάτωση σε όλον τον όγκο νερού (γιαυτό είπα να το ανάψεις από το βράδυ και να δεις τι γίνεται το πρωί )
Είναι εκ περιτροπής όπως σε μία εστία κουζίνας όταν θέλεις να βράσεις νερό σε σκεύος .
Το ενδεικτικό λαμπάκι σβήνει για 1η φορά στην ένταση και θερμοκρασία που το έχεις ρυθμίσει / αυτό δεν σημαίνει ότι το νερό στο σκεύος έχει βράσει πλήρως .
Παρόμοια και στο ηλεκτρικό σίδερο για σιδέρωμα
Από την στιγμή που τον σβήνεις τον θερμοσίφωνα έως τα 45 λεπτά και όχι παραπέρα είναι το σφάλμα.
Επειδή έχεις την περίπτωση των 4000W με σχετικά πολύ μικρό μπόιλερ , το μήνυμα #51 ισχύει ιδανικά .
Το χω αφησει και 3 ωρες...παλι στα 8-9 λεπτά κρυωνει αποτομα το νερο...άρα τι? Είναι κακοσχεδιασμένος θερμοσίφωνας? Γιατι αν ειναι αυτο, το βλεπω δυσκολο να μπορω να τον ξαναλλαξω :((
Για να δεχτούμε τις 3 ώρες αυτό πρέπει να συνδυάζεται και με την κατανάλωση (στο αν είναι σε ενεργεία η αντίσταση μετά τα 45 λεπτά) που σβήνει η λυχνία . Δηλ αν άναψε και πάλι η λυχνία για τις υπόλοιπες 2 ώρες και 15 λεπτά . Αλλά και πόσο χρόνο έμεινε αναμμένη η λυχνία .Παράθεση:
Το χω αφησει και 3 ωρες...παλι στα 8-9 λεπτά κρυωνει αποτομα το νερο...άρα τι?
Ο θερμοστάτης είναι τοποθετημένος πολύ κοντά και σχεδόν κολλητά με την αντίσταση .
Βάλε και 4000W αντίσταση , σε καμιά περίπτωση όταν σβήνει το λαμπάκι δεν έχει θερμοκρασία το νερό (σε όλον τον όγκο του μποίλερ ) 67C , αλλά πολύ λιγότερο .
Μην κλέβεις είπαμε από το βράδυ μέχρι πρωίας (και ένας καλός τεχνικός μπορεί να καταλάβει από το κάθε πότε είναι σε ενεργεία η αντίσταση αν είναι αναμενόμενα τα αποτελέσματα)
ok, θα το δοκιμασω κι αυτο....
Η δικια μου εμπειρια ειναι οτι οι γυναικες ευκολα αδειαζουν 150λιτρα θερμοσιφωνα, ειδικα αν έχουν μακριά μαλλια :) Ξεκινουν με 42βαθμους κ καταληγουν 25!
Μονο το καλοκαιρι δεν το καταφερνουν αυτο...
Λοιπόν ενα τελευταίο που έκανα, ζεστανα σχεδον μια ωρα τον θερμοσιφωνα κ μετα το άφησα να τρεχει στο τερμα ζεστο νερό. Υποτιθεται εχει χωριτικοτητα 75λτ. Ο κουβας που χρησιμοποιησα ειναι 13λτ άρα θα πρεπε να μου γεμίσει 5,76 κουβαδες. Μέχρι και τον δευτερο κουβα είχε αρκετα ζεστο νερο..απο τον τριτο κ μετα το νερο ηταν χλιαρο κ από τον 4ο κ μετα είχε κρυωσει.
Σε αυτήν την 1 ώρα που δούλεψε , η λυχνία ήταν πάντα αναμμένη ? ή σταματούσε ενδιάμεσα - ξανα άναβε κτλ
Αυτό είναι αδύνατον , γιατί ότι ζεστό αφαιρείται από το μπόιλερ , συμπληρώνει ταυτόχρονα με κρύο νερό (~ 15C) θεωρητικά στα μισά του αδειάσματος του μπόιλερ η θερμοκρασία θα είναι ο μέσος όρος .Παράθεση:
Ο κουβας που χρησιμοποιησα ειναι 13λτ άρα θα πρεπε να μου γεμίσει 5,76 κουβαδες.
Με την αίσθηση στο χέρι? (αντέχεις την θερμοκρασία με το χέρι ?) αν ναι ή θερμοκρασία δεν είναι περισσότερο από 50C.Παράθεση:
Μέχρι και τον δευτερο κουβα είχε αρκετα ζεστο νερο
Για να συνεχίζει ζεστό νερό και στον 5ο - 6ο - 7ο άγνωστο Χ κουβάδες μόνο έτσιΠαράθεση:
κ από τον 4ο κ μετα είχε κρυωσει.
https://www.youtube.com/watch?v=63g5F4H0nwk
Παιδιά ολα αυτα μου κάνουν σπαζοκεφαλιές...άνοιξα το θερμοσιφωνα κ τον αφησα μια ωρα, τσεκαρα οτι το λαμπακι ειχε σβησει κ μετα απο λιγο τον εκλεισα. Στους δυο πρωτους κουβαδες το νερο ηταν πολυ ζεστο (δεν εβαζα για ωρα το χερι μου αλλα ανα 1 λεπτο περιπου το ακουμπουσα λιγο). Λοιπον επειδη σιγουρα κατι παει λαθος κ ειμαι σε αναμονη του δευτερου υδραυλικου θα σας ενημερωσω με τα νεοτερα. Αν παλι ετσι δουλευει ο συγκεκριμενος θερμοσιφωνας τοτε ειλικρινα θα ηθελα απλα να τον πεταξω απο το μπαλκονι. Θα ξαναπω για εκατοστη φορα οτι κανω ενα πολυ νορμαλ μπανιο κ δεν δικαιολογειται να κρυωνει το νερο τοσο γρηγορα. Που θα παει θα βρεθει μια ακρη..
Ωραία η δοκιμή, απλά έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που είπες στην αρχή...
Το χλιαρό νερό παραπέμπει σε ανακάτεμα με κρύο... άρα τα παιδιά που είπαν για ανάποδη σύνδεση εισοδο/έξοδο ίσως τελικά έχουν δίκιο.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η δοκιμη εγινε με φουλ τρεχουμενο νερο γυρισμενο τερμα στο ζεστο...το μπανιο που κανω επειδη στην αρχη το νερο ειναι πολυ ζεστο, το αφηνω με ας πουμε 3/4 της πιεσης κ καπου στη μεση της βρυσης.. οπως κ να χει επειδη απο την πολλη σκεψη εχω βγαλει καπνους ας το δει κ ο δευτερος υδραυλικος κ βλεπουμε...δεν εχω κατι αλλο να πω κ να σκεφτω..
Δήλωσε ότι πριν 2 μήνες δεν είχε τέτοια θέματα . Πριν 2 μήνες ο καιρός ήταν καλοκαιρινός , τα δύσκολα ήρθαν τους πρόσφατους μήνες , και σαν μικρός ο θερμοσίφωνας σε λίτρα , με εισαγωγή πιο ψυχρού νερού στην εισαγωγή + την εμμονή να τον σβήνει από την τροφοδοσία με ρεύμα και πέρα από τα 45 λεπτά .
Αυτά τα πέρασα και εγώ με ίδιο μπόιλερ σε λίτρα. Και γνωρίζω τις διαφορές χειμώνα καλοκαίρι .Παράθεση:
Η δοκιμη εγινε με φουλ τρεχουμενο νερο γυρισμενο τερμα στο ζεστο...το μπανιο που κανω επειδη στην αρχη το νερο ειναι πολυ ζεστο, το αφηνω με ας πουμε 3/4 της πιεσης κ καπου στη μεση της βρυσης.. οπως κ να χει επειδη απο την πολλη σκεψη εχω βγαλει καπνους ας το δει κ ο δευτερος υδραυλικος κ βλεπουμε...δεν εχω κατι αλλο να πω κ να σκεφτω..
Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που θα τον σβήσω τον θερμοσίφωνα από την τροφοδοσία δεν ξέμενα από νερό για πολύ ώρα , αλλά έχω αναμεικτική βρύση.
https://www.youtube.com/watch?v=K031EPHV6No
Έχει ακριβές , έχει και φθηνές
Απλά με 75 λίτρα ξέχνα τα "μακροβούτια" σε μπανιέρα και η σωστή επιλογή από όλο το τεχνικό επιτελείο των υδραυλικών της Αθήνας ήταν να πάψουν να σε κοροϊδεύουν επίμονα με σκοπό το κέρδος, και έπρεπε να ενημερώσουν για θερμοσίφωνα 120 λίτρα και πάνω.
Έπρεπε να τους πεις ότι θέλεις μακροβούτια και όχι ζεστό νερό για να πλύνεις 2 φλυτζάνια .
Παιδια τις μερες που ξεκινησε το θεμα ειχε κρυο. Κι επειδη ξερω με τι νερο κανω μπανιο, ειδα διαφορά. Υπαρχει μια ταση προς υπερβολη σχετικα με το τι νερο πιστευετε οτι καταναλωνω. Σκεφτηκα να το αφησω στην τυχη του κ να βαλω ταχυθερμαντηρα να τελειωνω αλλα δυστυχως το σπιτι εχει μονοφασικο ρευμα.
Ο θερμοσιφωνας ειναι μικρος. Οσο κ αν θεωρεις οτι ξοδευεις φυσιολογικα, η θερμοκρασία που θελει ο καθενας κ η ποσότητα που ξοδευει ειναι σχετικη. Δεν ξερουμε και σε τι θερμοκρασία εχει ρυθμιστει ο θερμοστάτης. Ισως θελει απλα ανεβασμα στους 80 ή 85 βαθμους.
Δεν θυμαμε να απαντησες αν οταν ερχετε καυτο, αντέχει η παλαμη τη θερμοκρασία ή οχι (πανω ή κατω απο 50βαθμους) και αν το φωτακι αναβοσβηνει και με τι ρυθμο. Ισως μπορεις να ακουσεις κ το θορυβο του βρασμου αν δεν βλεπεις το λαμπακι (αν κ οταν ειναι καθαρη η αντίσταση απο αλατα ειναι σχεδον αθορυβος)
Είχε...δεν έχει...τη λύση στην έδωσε η φύση, στο 'χα πει...:cool:
Τόσοι μονοφασικοί υπάρχουν, γιατί να βάλεις τριφασικό;
Moυ ειπαν οτι ο ταχυθερμαντηρας αξιζει αν εχεις τριφασικο...μπορει να χει χαμηλη πιεση το νερο διαφορετικα...δεν ξερω...επισης θελω να τσεκαρω τις σωληνωσεις...μπορει καπου να εχει δημιουργηθει μια μικρη ρωγμη κ οταν περναει καυτο νερο να διαστελλεται κ να χανεται...δεν ξερω τι να πω
Πρώτα από όλα νοικιάζεις σπίτι , τα έξοδα ταχυθερμαντήρα ασύμφορα . Άντε και έβαλες ταχυθερμαντήρα (τριφασικό) διαχωρίζονται σε τοπικούς ταχυθερμαντήρες και κεντρικούς .
Τοπικοί σημαίνει ότι το ζεστό νερό θα το παίρνεις μόνο εκεί που εγκαταστάθηκε π.χ. μπάνιο (στην κουζίνα δεν θα έχεις ή σε άλλη βρύση εντός του μπάνιου) ενώ με τον κεντρικό θα έχεις παντού αλλά υπέρογκα έξοδα και απώλειες .
Τον ταπεινό 75 lit μπορείς να τον κάνεις να βγάζει λάβα , σε απάντηση που δόθηκε πριν μάλλον δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί ο θερμοσίφωνας πλήρως (στην αναφορά που έδωσες για το πόσο αντέχεις στο χέρι την θερμότητα νερού).
Επειδή φοβάσαι την κατανάλωση ρεύματος (για την συμβουλή που σου έδωσα ήδη να δουλέψει από το βράδυ μέχρι το πρωί + κακώς ο κατασκευαστής τοποθέτησε μεγάλης ισχύος αντίσταση σε μικρό μπόιλερ )
Ο θερμοσίφωνας σου λειτουργεί ως εξής
Σε 1 ώρα αν δουλέψει (το λαμπάκι αναμμένο και που δηλώνει ότι είναι σε ενεργεία η αντίσταση μέχρι που θα σβήσει ) , θα καταναλώσει 4000W = 4 Kwh κιλοβατώρες
Την 2η φορά που θα ανάψει το λαμπάκι = αντίσταση , η διάρκεια αυτήν την φορά (που θα είναι αναμμένο το λαμπάκι ) δεν θα είναι για άλλη 1 ώρα αλλά πολύ λιγότερο π.χ. μισή ώρα και θα σβήσει .
Ταυτόχρονα την 3η φορά που θα ξανα ανάψει το λαμπάκι θα απέχει πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την 2η φορά που άναψε . Και ακόμη λιγότερο χρόνο σε ενεργεία της αντίστασης π.χ. 15 λεπτά αυτήν την φορά
Το πρωί πιθανά δεν θα βλέπεις το λαμπάκι να ανάβει ποτέ , ίσως ούτε μέχρι την επομένη το βράδυ (αν δεν αφαιρείς ποσότητες νερού από την βρύση)
Γιατί από εκεί και ύστερα διατηρεί μόνο τις θερμικές απώλειες της μόνωσης.
Όταν θα βλέπεις ότι το λαμπάκι δεν ανάβει σχεδόν "ποτέ" και για μεγάλα χρονικά διαστήματα , τότε είναι έτοιμο το ζεστό νερό
Από την "μικρή ρωγμή" σου έφυγε ελάχιστο ζεστό νερό , και αυτό "φταίει" που δεν ζεσταίνονται 75 λίτρα νερό ? ΈλεοςΠαράθεση:
μπορει καπου να εχει δημιουργηθει μια μικρη ρωγμη κ οταν περναει καυτο νερο να διαστελλεται κ να χανεται...δεν ξερω τι να πω
Αν δεν τα δεις τα παραπάνω ή μόνη λύση θα είναι η ενναλακτική εκπαίδευση
https://www.youtube.com/watch?v=yQwgyG7VT1I
Για να καταλάβουμε την σημασία της διαστρωμάτωσης , θεωρούμε ότι θέλουμε να ζεστάνουμε 1 βαρέλι νερό .
Και τοποθετούμε 2 θερμόμετρα στο επάνω και κάτω μέρος του βαρελιού .
Μόλις ζεσταθεί το νερό π.χ. 60C (ένδειξη του επάνω μέρους του βαρελιού ) στο δε κάτω θερμόμετρο θα είναι 20C
Αν σταματήσουμε να ζεσταίνουμε το νερό θα δεις ότι η θερμοκρασία του κάτω θερμόμετρου (που ήταν 20C) μετά από λίγες ώρες και επαναλαμβάνω (παρόλο που σταμάτησες να ζεσταίνεις το νερό ) θα ανέβει μόνο του στους 30C - 40C ή και περισσότερο.
Το παν δηλαδή είναι η θερμοκρασία του κάτω μέρους που αυτή πρέπει να εξισωθεί με την θερμοκρασία του επάνω μέρους , για να θεωρηθεί πλήρως ζεστό νερό.
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το πόση ώρα πρέπει να λειτουργήσει η αντίσταση, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να έχουμε μία ρεαλιστική εικόνα:
Ο θερμοσίφωνας είναι μέσα στο πατάρι οπότε είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι η θερμοκρασία του νερού κατά την εκκίνηση της λειτουργίας δεν είναι χαμηλότερη από 10°C (στη χειρότερη περίπτωση).
Θερμοκρασία στόχος, έστω 70°C (επικίνδυνο, αλλά έστω...)
Απαιτούμενη ενέργεια για τη θέρμανση του νερού: 1KCal/(lt * °C)
Άρα, συνολική απαιτούμενη ενέργεια: 75lt * (70°-10°) = 4,500KCal
Δεδομένου ότι 1KWh = 860KCal, 4,500KCal = 5.23KWh
Επομένως, στη δυσμενέστερη περίπτωση που θεωρήσαμε (αρχική θερμοκρασία νερού 10°C και για τελική 70°C), ο χρόνος που θα απαιτηθεί με την αντίσταση των 4KW είναι 5.23KWh / 4KW = 1.3h ή μία ώρα και 18 λεπτά.
Κλείσε ολους τους διακόπτες του κρύου νερού κάτω από όλες τις βρύσες του σπιτιού, έτσι που καμιά βρύση να μην έχει κρύο. Και κανε δοκιμή το ζεστό του θερμοσίφωνα.
Επισης μιλησα κ με εναν αλλο υδραυλικο τηλεφωνικως αφοτου του εστειλα φωτογραφιες του θερμοσιφωνα κ εκτιμησε οτι δεν υπαρχει καποιο λαθος στη συνδεση, οτι δεν υπαρχει καποιου ειδους διαρροη...οτι ετσι ειναι κατασκευασμενος ο θερμοσιφωνας κ η μονη λυση θα ηταν ο ηλιακος. Μου ειπε να ανεβασω τον θερμοστατη στους 80 για να κερδισω 3-4 λεπτα παραπανω...η μονη απωλεια ειναι οτι εκει που θα κρατουσε 8ετια ο nobel θα κρατησει 6ετια....επισης ο ηλιακος ειναι δυσκολο να περασει θελει πολλα μετρα σωληνωση χτες που το συζητουσαμε κ με τον διαχειριστη
Το σπίτι που μένεις με τι τρόπο ζεσταίνεται
Είναι και λίγες 3 ώρες (δεν ξέρω ας πουν και αυτοί που ξέρουν) για μποιλερ 2 πλης ενεργείας = ζεσταίνεται από ηλεκτρική αντίσταση αλλά και από τα ζεστά νερά του λέβητα .
Άλλο που έχω υπόψιν (για να μην πάνε χαμένα τα έξοδα του ενός μποίλερ που έτσι κι αλλιώς δεν σου κάνουν δουλειά στην ποσότητα που θέλεις ) διαβάζω ότι υπάρχει δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης ή και σειράς 2 μποίλερ . Έτσι θα μεγαλώσει στα 160 λίτρα αρκεί να υπάρχει χώρος στο πατάρι. Τίθεται και προβληματισμός τι γίνεται σε 2 μποίλερ που έχουν 4000w αντίσταση το κάθε ένα , και με ποιον τρόπο πρέπει να δουλεύουν αυτοί . (ίσως με ηλεκτρικό σύστημα ρελε προτεραιότητας φορτίου και είναι σε γνώση ηλεκτρολόγων)
Για την σύνδεση σειράς των 2 μπόιλερ λένε ότι το 1 μπόιλερ κάνει προθέρμανση του νερού που θα εισαχθεί στο 2ο μποιλερ (για τις συνθήκες χειμώνα )
Οι υδραυλικοί που "παρακαλάς" κάθε τόσο για να σου βρουν λύση , οι ίδιοι το γνωρίζουν ότι για τις σημερινές συνθήκες είναι όλα οκ , αλλά έρχονται για το "μπας" και έχει όντως πρόβλημα άσχετο με τις συνθήκες χειμώνα .
Δεν είναι δυνατόν και λογικό τόσοι τεχνικοί να μην κάνουν όλοι σωστά την δουλειά τους , αλλά και δεν μπορούν να γνωρίζουν νωρίτερα τις απαιτήσεις του χρήστη για την ποσότητα του ζεστού νερού που χρειάζονται . Εάν τους είχες προετοιμάσει για το τι ποσότητες ζεστού νερού χρειάζεσαι θα ενεργούσαν ανάλογα .