Και πως θα το φτιάξω ; Διαφωτίστε με το παλεύουμε τοσο καιρο με τον Κυριακιδη
Printable View
Από το παραπάνω κείμενο
Αφού το έχεις δει σε λειτουργικά μένει μια ανακρίβεια στο παρακάτωΠαράθεση:
Αυτό όλο είναι φυσιολογικό σε αυτά τα πλυντήρια ( το έχω δει σέ λειτούργικα) καθώς με αυτόν τον τρόπο ξεπλένει το φίλτρο .
Η ανακρίβεια για την παραπάνω αναφορά είναι ότι δεν περιγράφεις ακριβώς πως συμπεριφέρεται το λειτουργικό . Η παραπάνω αναφορά είναι για το προβληματικό .Παράθεση:
όταν το βάζω σε πρόγραμμα στην αρχή δουλεύει η αντλία για να διώξει τα απόνερα για μερικά δευτερολέπτα και μετά αρχίζει να παίρνει νερό η βαλβίδα και συνεχίζει η αντλία να αδειάζει .
Στα λειτουργικά λοιπόν ερωτώ , στην στιγμή που παίρνει νερό η βαλβίδα συμβαίνει και εκεί (στο λειτουργικό ) να λειτουργεί η αντλία ? και μετά από λίγο (δευτερόλεπτα ) σταματά η αντλία ?
Ή την ώρα που αρχίζει να παίρνει νερό αυτομάτως έχει κλείσει ήδη η αντλία ? (πάλι για το λειτουργικό αναφέρομαι )
Το ρωτώ αυτό γιατί η διαφορά αυτών των δευτερολέπτων είναι σημαντική (μεταξύ της συμπεριφοράς του λειτουργικού και του προβληματικού )
Μόλις ξεκινήσει η βαλβίδα να παίρνει νερό , συνεχίζει να δουλεύει η αντλία εννοείται για να ξεπλύνει το φίλτρο . Αλλιώς πως θα το ξεπλύνει ; Ναι έτσι λειτουργεί το λειτουργικό πλυντηρίο. (Επισημαίνω πάλι, όχι όλα , κάποια από αυτό όμως είχαν αυτή την λειτουργεια . Σε ίδιο πιτσος ας πούμε δε το έχω δει)
Ωραία το παίρνουμε ως δεδομένο ότι τα παραπάνω ισχύουν (για το λειτουργικό )
Δώσε την συνέχεια (για το λειτουργικό ) από εκεί που σταμάτησες (δηλαδή πόσο μετά σε χρόνο σταματούσε η αντλία εννοείται για να συμπληρωθεί επιτέλους νερό ) , ή μήπως στο χρονοδιάγραμμα (στο λειτουργικό ) σταματούσε η βαλβίδα και η αντλία μαζί , και ξεχωριστά έδινε (εκ νέου εντολή ) να ξεκινήσει μόνο η βαλβίδα .
Τώρα δε θυμάμαι κι εγώ ακριβώς . Νομιζω δουλεύουν μαζί για κάνα μισό λεπτό , μετά σταματάει η βαλβίδα να παίρνει νερό ενώ η αντλία συνεχίζει να δουλεύει κ στο τέλος σταματάει η αντλία και αρχίζει η βαλβίδα να γεμίζει τον θάλαμο ταυτόχρονα . Όμως ξαναλέω δεν είμαι σίγουρος γιατί δε το κάνουν όλα τα μοντέλα αυτό το πράγμα .
Αν υποθέσουμε ότι Δεν το κάνει … τότε αυτό που κάνει κ το λέω με σιγουριά είναι ότι μόλις το βάλεις σε πρόγραμμα στην αρχή δουλεύει η αντλία για να διώξει τυχόν εναπομείναντα νερά . Και μετά μόλις σταματήσει , στο καπάκι δίνετε εντολή στη βαλβίδα να γεμίσει νερό . Αυτό το κάνουν ΟΛΑ αυτού του τύπου πλυντήρια (Bosch Siemens PITSOS)
Έχω ένα ίδιο σε Bosch. Μολις ξεκινάω το πρόγραμμα κάνει άντληση τα νερά απο τα βρώμικα πιάτα . Κατόπιν κλείνει η αντλία και ξεκινάει η πλήρωση νερού .
Αφού ολοκληρωθεί η πλύση και αντλεί το σαπουνονερο , μόλις αδειάσει ανοίγει ταυτόχρονα και η πλήρωση νερού για 20-30 sec και κάνει αυτή τη πλύση του φίλτρου που λες .
Κατόπιν κόβει η πλήρωση , στραγγίζει τα νερά , και ξεκινάει την κανονική πληρωση νερού για το ξεβγαλμα.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ξεβγαλματος κάνει πάλι μια μικρή πλύση φίλτρου με άλλο τρόπο.
Αδειάζει τα νερά ,σταματάει την αντλία , γεμίζει λίγο νερό , σταματάει τη πληρωση και αδειάζει αμεσως το λίγο νερό που πήρε . Κατόπιν παίρνει το νερό για το δεύτερο και τελευταίο ζεστο ξεβγαλμα .
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk