1 Συνημμένο(α)
Έχανε υγρά κατά το ψήσιμο από τα κάτω-δεξιά του φούρνου
Παίδες Καλησπέρα σας, μετά από Πάρα πολύν καιρό (κι εδώ-πέρα)!:biggrin:
Έχω μιά Ηλεκτρική Κουζίνα GreenPoint, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Σας παραθέτω εικόνα της επιφάνειάς της.
Στη μεγέθυνση της εικόνας, στο επάνω μέρος φαίνονται 5 σχισμές. Οι 4 (2 δεξιά, 2 αριστερά) είναι διάφανες (προς όπου κοιτάζεις) Περνάει από μέσα τους πετσέτα, κλπ. Από την μεσαία υπήρχε κάποιο θέμα... Δεν φαινόταν, και δεν περνούσε τίποτα!
Στο μεταξύ, όταν έψηνα, ενώ ο φούρνος έδειχνε να ψήνει σωστά, έβγαζε υγρά (νερό, νερό με λάδι, κλπ) από την κάτω-δεξιά πλευρά του (φούρνου).
Θα το καταλάβαινα, επίσης, αν η διαρροή των υγρών, ήταν προς την κάτω αριστερά πελευρά του φούρνου, καθώς όλη η κουζίνα μου έχει μια μικρή κλίση προς τα αριστερά.
Τέλος πάντων, πριν από ~ 1/2 ώρα πέρασα δοκιμαστικά, ένα διπλωμένο διαφημιστικό φυλλάδιο, από τη μεσαία σχισμή. Βρήκε κάποια -μικρή/ελάχιστη αντίσταση στην κάθοδό του. Τελικά αφού 'έσπασε την ελάχιστη αντίσταση', και με λίγη κίνηση δεξιά-αριστερά άνοιξε και αυτή η σχισμή.... Η οποία προφανώς κατευθύνεται προς το εσωτερικό του φούρνου, ως εξαεριστήρας.
Δοκίμασα, κι έψησα ένα ταψί νερό! Το κάνω απίστευτα νόστιμο!!!:hahahha::thumbup: Να σας δώσω συνταγή, κι από μιά μερίδα!:laugh:
Έβαλα τον φούρνο σε πλήρη ισχύ, και στις δύο αντιστάσεις! Δεν είχα το παραμικρό ίχνος διαρροής!!!
(Θα το ξαναεξετάσω και αύριο-μεθαύριο, μέ ψήσιμο επί μία ώρα) ώστε το πείραμα να πλησιάσει περισσότερο τις συνθήκες ενός αληθινού ψησίματος..:wiink:
-Η ερώτηση τώρα: Χωρίς να τα διαβρώσω, πώς μπορώ να καθαρίσω τον φούρνο μου, και να διατηρώ ανοιχτό τον -προφανώς- 'εξαεριστήρα' του;
Χρειάζεστε κάποιαν-οποιαδήποτε άλλη πληροφορία;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, για την όποιαν ανταπόκρισή σας
Να είστε καλά!