Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10
  1. #1

    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Mar 2015
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή Creative Kratos S5 ανάβουν αλλά δεν βγάζουν ήχο

    Καλημέρα. Έχω τα παρακάτω ηχεία και ενώ ανάβουν δεν βγάζουν καθόλου ήχο! Έχω δοκιμάσει και τους τρεις τρόπους σύνδεσης(jack 3.5, rca, usb) με διαφορετικές πηγές ενώ ξαναπέρασα και το firmware αλλά με κανένα τρόπο δεν έπαιξαν. Επίσης στον υπολογιστή με σύνδεση usb τα αναγνωρίζει κανονικά με το όνομά τους.
    Συνημμένα Thumbnails Συνημμένα Thumbnails Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220813_021450_(1).jpg Εμφανίσεις:  48 Μέγεθος:  133,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220813_021717_(1).jpg Εμφανίσεις:  48 Μέγεθος:  146,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220813_023131_(1).jpg Εμφανίσεις:  44 Μέγεθος:  140,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220813_023250_(1).jpg Εμφανίσεις:  47 Μέγεθος:  132,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220813_023520_(1).jpg Εμφανίσεις:  43 Μέγεθος:  158,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220813_023546_(1).jpg Εμφανίσεις:  38 Μέγεθος:  159,3 KB  


  2. #2

    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Dec 2016
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS
    Μηνύματα
    1.257

    Προεπιλογή

    Φίλε Γιώργο,
    ξαναδέσε το μηχ/μα και θέσε τον δ/πτη STB στη θέση OFF.
    Μάλλον θα παίξει κανονικά εφόσον το βλέπει το P.C. σου (ελπίζω ότι διαθέτεις Win από 7 κι άνω).

    Ακόμη από το link : https://support.creative.com/downloads/?h=7 κατεβαίνουν οι Drivers : (BXSS_PCDRV_L12_1_00_09.exe,
    BXKK_PCDRV_L13_3_2_22_0. exe) και το F_W : (BXKSS_PCFW_EN_1_1_170323_1430.exe).

    Επίσης από το link : https://files.creative.com/manualdn/Manuals/TSD/13803/0x358A9129/Sound%20BlasterX%20Kratos%20S5%20Quick%20Start%20G uide%20Worldwide%20(Updated130317).pdf κατεβαίνουν οι οδηγίες γρήγορης εκκίνησης του CREATIVE KRATOS S5 (στ΄ Ελληνικά η 9η γλώσσα της 1ης σελίδας).

    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

  3. #3

    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Mar 2015
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή

    Καλημέρα κ. Δημήτρη και σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το πρόβλημα που έχω.

    Δυστυχώς όμως όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα και μάλιστα μόλις τα ξαναδοκίμασα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που μόλις τράβηξα.

    Επιπλέον τα δοκίμασα και στο κινητό μου τηλέφωνο με αντάπτορα usb σε type-c, καταλαβαίνει ότι είναι συσκευή ήχου αλλά από ήχο τίποτα. Το ίδιο γίνεται και με σύνδεση jack 3.5. Έκανα και το reset που φαίνεται στην μία εικόνα αλλά πάλι τίποτα. Εννοείται ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχω το stb στο off.
    Συνημμένα Thumbnails Συνημμένα Thumbnails Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220817_035107_(1).jpg Εμφανίσεις:  19 Μέγεθος:  125,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220817_035337_(1).jpg Εμφανίσεις:  17 Μέγεθος:  141,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220817_035435_(1).jpg Εμφανίσεις:  19 Μέγεθος:  127,7 KB  

  4. #4

    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Dec 2016
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS
    Μηνύματα
    1.257

    Προεπιλογή

    Μάλιστα.
    Οπότε το πρόβλημα είναι καθαρά υπόθεση Hardware.
    Αν γνωρίζεις ή σπουδάζεις Ηλεκτρονικός Μηχανικός και διαθέτεις κάποια απλά όργανα μέτρησης και κατάλληλα εργαλεία
    όπως σταθμό κόλλησης/αποκόλλησης εξαρτ/των, θα μπορούσες σε α΄ φάση να μετρήσεις DC τάσεις στην έξοδο του τροφ/κού
    του μηχανήματός σου αφού έχεις βρει ποιό καλώδιο αντιστοιχεί στη ΓΕΙΩΣΗ (αυτό θα ΄ναι το " - " στη μέτρηση με το πολύμετρό σου).
    Θα ΄χεις φυσικά αποσυνδέσει τον connector από τη πλευρά της κύριας πλακέτας του ενισχυτή.

    Σχηματικό μάλλον δεν θα βρεις ΔΩΡΕΑΝ στο Διαδίκτυο, ίσως μπορέσουν και σε βοηθήσουν από τη creative.com
    Σε κάθε περίπτωση εφόσον καταλάβεις ότι το τροφ/κό του μηχ/τός σου βγάζει κάποιες, ανάλογα με την εμπειρία σου, ή μ΄ αναφορά στο
    forum, σωστές τάσεις, τότε προχωράς σ΄ έλεγχο εξαρτ/των ενεργών & παθητικών στη MAIN BOARD του ενισχυτή, αφού τον αποσυναρμολογήσεις
    από το κουτί του.
    Επίσης ίσως πρώτιστο να ΄ναι ο ωμομετρικός έλεγχος των μεγαφώνων για τη διαπίστωση ότι αυτά είναι σωστά κι όχι καμμένα.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

  5. #5

    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Mar 2015
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή

    Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις πληροφορίες και τον χρόνο σας!
    Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις παρότι έχω και πολύμετρο και κολλητήρι. Σκέφτομαι όμως μήπως ευθύνεται ο ρυθμιστής της έντασης που είναι και διακόπτης on/off. Υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί μόνο το on/off(που κάνει έναν ήχο σαν κλικ στο άνοιξε-κλείσε) και στην συνέχεια της περιστροφής να μην ανεβάζει την ένταση του ήχου και γι' αυτό να παραμένουν βουβά τα ηχεία;Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220821_144637_(1).jpg Εμφανίσεις:  18 Μέγεθος:  140,8 KB

  6. #6
    Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Εγγραφή
    Jun 2010
    Περιοχή
    Γαλατσι
    Μηνύματα
    1.048

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από grepms Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις πληροφορίες και τον χρόνο σας!
    Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις παρότι έχω και πολύμετρο και κολλητήρι. Σκέφτομαι όμως μήπως ευθύνεται ο ρυθμιστής της έντασης που είναι και διακόπτης on/off. Υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί μόνο το on/off(που κάνει έναν ήχο σαν κλικ στο άνοιξε-κλείσε) και στην συνέχεια της περιστροφής να μην ανεβάζει την ένταση του ήχου και γι' αυτό να παραμένουν βουβά τα ηχεία;Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  20220821_144637_(1).jpg Εμφανίσεις:  18 Μέγεθος:  140,8 KB
    Οχι δεν φταίει το ποτενσιόμετρο του ήχου.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

  7. #7

    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Dec 2016
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS
    Μηνύματα
    1.257

    Προεπιλογή

    Αυτός ο δ/πτης έχει ενδεικτικό λειτουργίας LED και θύρα (θηλυκού jack) ακουστικού.
    Τ΄ ενδεικτικό LED νομίζω από τη 1η photo που ανέβασες ανάβει.
    Αν βάλεις ακουστικά στο θηλυκό jack ακούς μουσική;
    Δεν είναι ένας απλός δ/πτης ON / OFF, έχει πλακέτα στ΄ εσωτερικό του με κάποιο κύκλωμα που μπορεί
    κάποιο εξάρτημά του να ΄χει καταστραφεί.
    Αν δεν μπορείς ν΄ ανοίξεις και ν΄ επισκευάσεις αυτό τον δ/πτη αγόρασε έναν αντίστοιχο μήπως και κάνεις
    τη δουλειά σου.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

  8. #8

    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Dec 2016
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS
    Μηνύματα
    1.257

    Προεπιλογή

    Γράφαμε σχεδόν μαζί με το φίλο συνονόματο από το Γαλάτσι και δεν είχα διαβάσει το post του.
    Θα συμφωνήσω στ΄ ότι οι πιθανότητες να φταίει το ποτενσιόμετρο ήχου, εφόσον γράφεις μάλιστα γράφεις ότι με το που ανοίγεις τον ενισχυτή,
    ακούς κάτι σαν " click " στ΄ ηχεία, δεν υπερβαίνουν το 2%.
    Μάλλον είναι πρόβλημα τελικού ενισχυτή ή οδηγού βαθμίδας, χρήζει επισταμένου ελέγχου με κατάλληλα όργανα κι εργαλεία επισκευής και μάλιστα
    επειδή πρόκειται για smd εξαρτ/τα (IC΄s - TRN΄s - δίοδοι - κεραμικοί πυκνωτές - αντιστάσεις) στη Main Board και δεν υπάρχει σχηματικό η επισκευή
    γίνεται ακόμη δυσκολότερη, ιδιαίτερα για κάποιον που δεν έχει κι επαρκείς γνώσεις.
    Επικοινώνησε με την Αντιπρ/πεία της Creative Sound μήπως βρεις κάποια λύση.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

  9. #9

    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Mar 2015
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    60

    Προεπιλογή

    Σύνδεσα ακουστικά στο ποτενσιόμετρο και αναπαράγουν ήχο κανονικά. Επίσης λειτουργεί η αυξομείωση της έντασης του ήχου από το ποτενσιόμετρο. Είναι καλό σημάδι αυτό;
    Όσο για το κλικ που ανέφερα, δεν το κάνουν τα ηχεία αλλά ο περιστροφικός διακόπτης. Είναι το κλασικό μηχανικό κλικ του on/off που ξεχωρίζεις το "άναψε-σβήσε" από την αυξομείωση της έντασης. Τέλος να αναφέρω ότι με την creative είχα επικοινωνήσει πριν ανοίξω το θέμα εδώ αλλά με είχε παραπέμψει στο κατάστημα αγοράς επειδή έχει σταματήσει την παραγωγή των συγκεκριμένων ηχείων.

  10. #10

    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Dec 2016
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS
    Μηνύματα
    1.257

    Προεπιλογή

    Οπότε Γιώργο,
    το κύκλωμα του ποτενσιομέτρου φωνής λειτουργεί κανονικά.

    Ανέβασε αν θέλεις 2 photo΄s της Main Board του ενισχυτή (πάνω και κάτω όψη).
    Πολύ πιθανά κατεστρ/να εξαρτ/ματα τ΄ IC΄s / TRN΄s της τελικής βαθμίδας του ενισχυτή ή εξαρτ/ματα κοντά
    στ΄ αναγραφέντα όπως αντιστάσεις / δίοδοι / δίοδοι zener, (μετρούνται στη θέση μέτρησης Ohms και στη θέση μέτρησης
    διόδων του πολυμέτρου).
    Τ΄ εξαρτ/ματα που προανέφερα τα βρίσκεις πλησίον των άκρων / connectors που συνδέονται τα καλώδια που οδηγούν τ΄
    ακουστικό σήμα στ΄ ηχεία.
    Αλήθεια τ΄ ηχεία τ΄ ωμομέτρησες με το πολύμετρό σου στη θέση X 200 Ohm και σου έδειξαν κάποιες μετρήσεις της τάξης
    των 4Ω / 8Ω / 16Ω / 32Ω ;
    Βέβαια μπορεί ν΄ υπάρχει κύκλωμα Cross-over εντός των κουτιών των ηχείων συνδεδεμένο με τα μεγάφωνα και να μην
    παίρνεις ωμικές ενδείξεις αλλά δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις.

    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Παρόμοια Θέματα

  1. [SubWoofer] creative ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΗΧΟΥ
    από gponiris στο forum Ηχεία & PC Ηχεία
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-01-22, 03:37
  2. [Τηλεόραση Samsung] Ανάβουν τα 22 από τα 24 led
    από LLLEFTERIS στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-10-19, 10:56
  3. [Siemens] Δεν ανάβουν οι εστιες
    από messinios στο forum Φούρνος & Εστία
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-19, 10:12
  4. Απορροφητήρας Elica μοντέλο OM. Δεν ανάβουν τα σποτάκια!
    από Ioanna Sideri στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-13, 15:24
  5. Ηχεια creative T7700
    από Donnie_Darko στο forum Ηχεία & PC Ηχεία
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-06-08, 21:28

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας