Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Νέο Μέλος
    Όνομα
    kacey
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή FanCoil Φυρογενης, δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας

Καλησπέρα, ότι λέει ο τίτλος. Σε fancoil Φυρογένης (δεκαετιών, ίσως 20 ετών) δεν ξεκινάει ο ανεμιστήρας, άρα δεν... fanάρει. Δεν πρέπει να είναι θέμα αισθητήρα ζεστού νερού (δηλαδή του αισθητήρα που βλέπει ότι έφτασε ζεστό νερό από τον λέβητα και δίνει εντολή να ξεκινήσει) γιατι δεν λειτουργεί ούτε στην επιλογή "αερισμός", όπου θα έπρεπε να ξεκινάει να δουλεύει αμέσως όταν την επιλέγεις. Ρεύμα πηγαίνει μέχρι το πινακάκι με τα κουμπιά on/off, θέρμανση/αερισμός κλπ γιατί ανάβει λαμπάκι. Άρα

α) είτε χάλασε το μοτέρ, είτε:
    β) θυμάμαι παλιότερα σε αντίστοιχο πρόβλημα σε άλλο ίδιο στο χώρο, μου είχε πει ο πατέρας μου ότι "άλλαξε μια αντιστασούλα που έχουν στο μοτέρ" και δούλεψε ξανά. Μπορεί κάποιος να μου πει αν στέκει αυτό, και που μπορεί να τη βρω αυτή την αντίσταση (δηλαδή που περίπου να κοιτάξω στο μηχάνημα)?

το πρόβλημα είναι ότι το μηχάνημα βρίσκεται 50χλμ μακρυά, και ρωτώντας εδώ μέσα προσπαθώ να είμαι σχετικά ενημερωμένος όταν θα ξαναβρεθώ εκεί για να ξέρω τι ψαχουλεύω.

ευχαριστώ.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αντιστασούλα??? Ίσως πυκνωτή.
    Κατ' αρχήν, θα ξεκίναγα ελέγχοντας ότι φτάνει ρεύμα στο μοτέρ.
    Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό, και με δεδομένο ότι μπορεί το πρόβλημα να μην είναι ηλεκτρικό, αλλά μηχανικό - να έχει κολλήσει ο άξονας του μοτέρ από πετρωμένο λιπαντικό, ή σκουριά - θα έλεγχα αυτό.
    Αν το μοτέρ παίρνει ρεύμα και ο άξονας γυρνάει ελεύθερα, ψάξε για πυκνωτή κοντά στο μοτέρ. Οταν τον βρεις, είτε τον αποδυνδέεις και τον μετράς, αν έχεις όργανο, είτε τον αντικαθιστάς κατ'αυθείαν, με αντίστοιχο.
    Και προσοχή με το ρεύμα! Αν δεν είσαι σίγουρος, μην το επιχειρήσεις μόνος σου.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Εκτός τον αισθητήρα ζεστού νερού , θερμοστάτη περιστροφικό δεν έχει ? που εμφανίζονται τα + της αύξησης θερμοκρασίας και τα - της θερμοκρασίας. Εάν δεν έχεις επιλέξει κατάλληλη + θερμοκρασία βαθμών κελσίου πάνω από την θερμοκρασία του χώρου όπου βρίσκεται το σώμα , δεν θα ξεκινήσει ο ανεμιστήρας ακόμη και αν δώσει το οκ ο αισθητήρας ζεστού νερού .

Παρόμοια Θέματα

1. [Indesit] Δεν γυρνάει ο καδος
    από Stella.stella στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-19, 22:37
  2. [Άλλη] Ariston Margherita ΑΙ848 δεν γυρνάει το μοτ'ερ
    από pgs στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-07-16, 15:52
  3. [Άλλη] Πληντύριο Ariston δε γυρνάει το μοτέρ
    από dal_kos στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 17