Καλησπέρα, μια βοήθεια μόλις σταμάτησε να λειτουργεί η τηλεοράσει και αναβοσβινη το λεντ κοκκινο 4 φορες. Ειμαι σε νησι και ο τεχνικος ειναι δυσκολο ειδος.
Καλησπέρα, μια βοήθεια μόλις σταμάτησε να λειτουργεί η τηλεοράσει και αναβοσβινη το λεντ κοκκινο 4 φορες. Ειμαι σε νησι και ο τεχνικος ειναι δυσκολο ειδος.
Μαλλον εχεις προβλημα στο οπισθιο φωτισμο δηλαδη θελεις αλλαγη οι μπαρες led.
nikpar1 (Σήμερα)
ειδα σε βιντεο οτι υπαρχει τροπος να την κανεις να λειτουργησει κοβοντας το καλωδιο που στελνει το σφαλμα.
ξερετε τον τροπο η κα ποιος που το εχει κανει?
https://www.youtube.com/watch?v=TSgq...nel=BigDog8882
Φίλε Νίκο,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Η τηλεόρασή σου είναι ένα εξελιγμένο μοντέλο ANDROID TV με πιθανόν φωνητικό τηλεχειριστήριο & πολλές ψηφιακές δυνατότητες
όπως περιγράφονται και στο Manual που κατεβαίνει από το link : https://helpguide.sony.net/tv/gaep2/v1/el/print.html .
Μην παρασύρεσαι κι επεμβαίνεις με video που ανεβαίνουν από διάφορους στο YouTube γιατί δεν είναι καθόλου αξιόπιστα (το 90% εξ αυτών).
Εκείνο που θα κάνεις πρώτα είναι ν΄ αφαιρέσεις το καλώδιο από τη πρίζα παροχής των 220VA.C. για περίπου 2 λεπτά, για μία επανεκκίνηση
της τηλεόρασης.
Επανατοποθέτησε το καλώδιο στην πρίζα και παρατήρησε, αφού αφήσεις λίγη ώρα τη συσκευή να κάνει τη σχετική επαναφορά, πως θα
συμπεριφερθεί.
Αν σου παρουσιάζει τ΄ ίδιο πρόβλημα τότε έχει πράγματι θέμα Hardware κι αν ελεγχθεί και βγει σωστός ο φίλος Γιάννης (βλάβη οπισθίου φωτισμού),
πράγμα τ΄ οποίο απεύχομαι, τότε μπαίνεις σε πολύ βαθιά νερά είναι ένα αρκετά αλμυρό σπορ η αλλαγή λεντοσειρών - πρέπει να βρεθούν ταυτόσημες
& να ΄ναι πολύ καλός ο τεχνικός που θα κάνει την αντικατ/ση - θα ζητηθεί δε ένα αρκετά υψηλό ποσό.
Κάνε λοιπόν την επανεκκίνηση ως πρώτο βήμα και βλέπουμε.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
nikpar1 (Σήμερα)
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την απάντηση. ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Εκανα οτι ειδα απο βιντεο για ρεσετ και χαρδ ρεσετ, μετα ειδα ενα βιντεο που βαζεις την καμερα του κηνητου και βλεπεις την οθονη και ειδα ενα λεντακι να φενεται. Πηρα πολλες εταιριες ολες μου ειπαν να τη στηλω και μετα θα μου πουν κοστος. Ενας μονο μου ειπε υπολογισε απο 200.
Χριστός Ανέστη. Παίζει ο ήχος; Άναψε το φλας του κινητού και πλησίασε να δεις .Δήχνει εικόνα;
nikpar1 (Σήμερα)
το εχω κανει απο εχθες, φωνη δεν εχει γιατι εχει κοφτη που χτυπαει στο λεντ κ τη σβυνει. με καμερα βλεπω ενα λεντ να αναβει αμυδρα κ ολο το υπολιπο σκοτινο.
Αν έχεις τη δυνατότητα φίλε Νίκο, με πολύ μεγάλη προσοχή, ακούμπησε τη TV εκτός πρίζας σ΄ ένα τραπέζι στρωμένο με τσόχα ή
άλλο χονδρό πανί και χωράει τις διαστάσεις της, και χρησιμοποιώντας κατσαβίδι που ταιριάζει ακριβώς στο κεφάλι των βιδών του
οπισθίου καλύμματος αποσυναρμολόγησέ το και διάβασε στο ταμπελάκι της οθόνης το τύπο της.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Μπορεί να μην χρειάζεται να την κάνεις όλη αυτήν την ενέργεια γιατί μπορεί ν΄ αναγράφεται στ΄ οπίσθιο κάλυμμα ο
τύπος της οθόνης.
Με βάση τον τύπο της οθόνης και το μοντέλο της TV ρωτάς το κατ/μα πώλησης Ηλεκτρ/κών εξαρτ/των ΓΚΑΓΚΑΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ
- τηλ/να : 2108320208, 2108325034 - ή σ΄ οιονδήποτε άλλο κατ/μα πώλησης Ηλεκτρ/κών εξαρτ/των που τα στοιχεία του μπορείς
να βρεις στο Διαδίκτυο (Internet) και ρωτάς πόσο κοστίζουν οι μπάρες LED που φοράει αυτό το panel και σε πόσο χρονικό διάστημα
μπορούν να παραληφθούν απ΄ εσένα.
Από κει μετά μπορείς να κάνεις άλλη διαπραγμάτευση με τον τεχνικό που θα τις τοποθετήσει, (γιατί μάλλον σ΄ αυτές οφείλεται το πρόβλημα),
όσον αφορά το κόστος επισκευής.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης