Απο τη στιγμη που το μοτερ δουλευει και δεν ψυχει ουτε συντηρηση ουτε καταψυξη τοτε δεν εχεις προβλημα με αισθητηρα.Οι πιθανες αιτιες ειναι
1-χαμηλη συμπιεση του μοτερ
2-διαροη φρεον-υγρα {το δικο σου εχει βουτανιο}
3-φραγμος
Απο τα λεγομενα σου μαλλον εισαι στη δευτερη περιπτωση γιατι ,γραφεις για μπουρμπουλιθρες,αυτο συμβαινει οταν χαθουν τα υγρα με αποτελεσμα να ανεβαινουν τα λαδια του μοτερ στο κυκλωμα και να ακουγεται ακριβως οπως το περιγραφεις.Μαλλον θα χρειαστεις ψυκτηκο.
btw το ψυγειο αυτο ειναι ηλεκτρονικο και δεν εχει θερμοστατη
Καλημέρα, εαν καλέσω ψυκτικό, μπορεί να προσθέσει βουτάνιο? το να ψάξει να βρεί την διαρροή και να την διορθώσει είναι μεγάλο κόστος και αξίζει την επισκευή?
Και να επαναλάβω την ερώτηση που έκανα και σε άλλους, από τις φωτο του μοτερ και του κυκλώματος, μήπως (ανα)γνωρίζεις αυτό το ψυγείο
Και λέω αναγνωρίζεις, γιατί κάποιοι εδώ αναφέρουν ότι Bosch/Pitsos και μία άλλη, είναι ίδιο ψυγείο, της Miele είναι Liepher η Franke τι χρησιμοποιεί?
στην οθόνη είναι συντήρηση +5 / κατάψυξη +18.
και πως γίνεται να έχουμε +5 στην συντήρηση και καθόλου στην κατάψυξη?
μήπως?
http://www.eaparts.gr/content.aspx?catid=107&pcatid=28&m=472&partid=3385 7&cpi=&s=&l=1
που φαίνεται να έχει τέτοια τρίοδη ή είναι η ίδια προβληματική ή είναι αλλού το πρόβλημα? π.χ. πλακέτα ? σένσορες?
Κάτι τέτοια "πειράματα" βάλανε και σε πανάκριβα ψυγεία Aeg Santos και τους κυνηγάει όλος ο τόπος
Κοντεύω ένα μήνα και το ψυγείο δείχνει +5/+18 πηγαίνει καμιά φορά +5/+22 η' +8/+18 έβαλα θερμόμετρο και μέτρησε +8 ενώ η ένδειξη πάνελ ήταν +5, άρα διαβάζει λάθος. Να υπενθυμίσω ότι καίει απίστευτα στο πλάι στο ύψος του χερουλιού της κατάψυξης και σε κάποιο άλλο θρεντ με το ίδιο πρόβλημα (θερμοκρασίας στο πλάι) κάποιος του ανέφερε την τριχοειδή βαλβίδα (χωρίς άλλες λεπτομέρειες).
Πρόκειται για FRANKE Ψυγειοκαταψύκτη 2000χ600 FCB 3601 AS D (τώρα βρήκα την απόδειξη)
Καμιά ιδέα? το ξέρω ότι από απόσταση και σε ένα φόρουμ είναι υπόθεση 2 λεπτών να το φτιάξετε...![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Emilios : 24-07-16 στις 12:19
Φανταζομαι οτι βαλβιδα εννοει την τριοδικη που ειναι αριστερα του μοτερ συμφωνα με τις φοτο που μας εδωσες.Η βαλβιδα εχει σκοπο να στελνει τον ψεκασμο του υγρου ποτε στην καταψυξη και ποτε στην συντηρηση αναλογα το που εχει αναγκη απο ψυξη.Αν ειχες προβλημα βαλβιδας τοτε θεωριτικα θα ηταν κολημενη να στελνει μονο στη συντηρηση και οχι στην καταψυξη λογο οτι στη συντηρηση εχεις τους 5 βαθμους.Σε αυτη την περιπτωση θα επρεπε να εχεις υπερβολικη ψυξη στη συντηρηση παρολο που ζητας 5 βαθμους λογο οτι μπορει η πλακετα να δινει την εντολη να γυρησει η βαλβιδα τον ψεκασμο στην καταψυξη αλλα αυτη με την σειρα της δεν ακουει και παραμενει ο ψεκασμος στη συντηρηση με αποτελεσμα να κατεβαζει υπερβολικη ψυξη.Εσυ ομως δεν εχεις τετοιο προβλημα.Μας αναφερεις μπουρμπουληθρες και ψυξη στη συντηρηση που παιζει απο 5 ως 8 βαθμους.Απο τα γραφομενα σου προσωπηκα καταληγω σε μικρη διαροη υγρου.Δηλαδη αν για παραδηγμα το ψυγειο παιρνει 50gr και εχει χασει τα 30 τοτε αυτα αρκουν για να δουλεψει προσωρινα μονο η συντηρηση και σε λιγο καιρο δεν θα δουλευει ουτε αυτη.Οι μπουρμπουληθρες προερχονται απο λαδη στο κυκλωμα του ψυγειου που εστειλε το μοτερ λογο διαροης.
Ok το κατάλαβα, μπορεί λοιπόν ένας τεχνικός να διαπιστώσει/μετρήσει εάν λείπει υγρό και πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσει την διαροή?
Και στο τέλος το ψυγείο, εάν θεωρήσουμε ότι αυτή είναι η βλάβη, συμφέρει να φτιαχτεί?
Αν δεν βρεθει η διαροη ειναι ματαιο να βαλει υγρα γιατι θα τα χασει παλι.Δεν ξερω αν σε συμφερει να το φτιαξεις γιατι δεν γνωριζω που ειναι η διαροη,ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΟΗ,λογο οτι η διαγνωση δεν μπορει να γινει με το pc. Oσο αφορα τη μαρκα δεν μου θυμηζει καποιο απο αυτα που εχω επισκευασει