Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kyrnikos Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό που λες.
Η αύξηση της πίεσης στην είσοδο θα το έλυνε σίγουρα αλλά μήπως υπάρχει κι άλλος τρόπος ;
Νομίζω ότι το θέμα είναι η παροχή και η πίεση είναι μόνο ένας παράγοντας στην παροχή.
Όπως σε κάποιες περιοχές που όταν το καλοκαίρι ποτίζουν κήπους οι βρύσες στερεύουν ενώ όταν δεν ποτίζουν όλα καλά.
Δεν είναι και δικός μου ο ηλιακός (μην το παίξω και αφεντικό) αλλιώς θα τον έβαζα στον ρυθμιστή στις 2 -2,5 να δω τι θα γίνει .
Μου κάνει εντύπωση που το νερό "προτιμάει" να πάει στον όροφο και όχι 4 μέτρα παρακάτω .
το νερό "προτιμάει" να πάει έναν όροφο πάνω,γιατί συναντάει λιγότερη αντίσταση και έχει ευκολότερη διαδρομή.
αυτά που έχουν κάνει με δεξαμενές κλπ είναι αμφιβόλου κατασκευής γιατί η πίεση που έχει είναι μόνο η βαρύτητα του νερού.
ένα σχέδιο που ειδα( κάτι γίνεται δεν μπορώ να το δω πάλι)δείχνει είσοδο του δικτύου νερού στην δεξαμενή.ο ρυθμιστής πίεσης που έχει μπει;στην είσοδο αυτης;επικό φειλ και αυτός ,αφού δεν έχετε πίεση να βάλεις ρυθμιστή για να ρίξει την πίεση.
τέλος για να αυξηθεί η παροχή ή αλλάζεις διατομή (θερμοσιφωνα-οικια-ευδαπ και όπου τελοσπαντων πάει) η ανεβάζεις την πίεση.