Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημος
    Περιοχή
    Αθήνα

Excamation Spicom pro αυτοενισχυόμενα ενεργά

Γεια σας! εχω 2 αυτοενισχυόμενα spicom pro 300w[ 15" kai tweeter 1" driver].

τα δυναμωσα αποτομα, το ενα δεν αντεξε και μολις ζεστενοταν αρχισε να ''ψαλλιδίζει''-''μπουκώνει''.
    εριχνα το μπασο και εφευγε το προβλημα αλλα για λιγο.ΤΟ ανοιξα με εναν ηχοληπτη και βρηκαμε οτι το προβλημα ειναι στον ενισχυτη οχι στα μεγαφωνα ουτε στο crossover,ανακαλυψα οτι ο ενας απο τους 2 μεγαλους πυκνωτες που εχει ειχε ξεκολήσει,
    τον κολησα μα τωρα δεν παιζει καθολου....το σημα φτανει στον ενισχυτη,το βλεπει αλλα δεν ακουγεται τιποτα!! υπαρχει περιπτωση να εκαψα με το κολιτηρι τον πυκνωτη απο το ποδι? τσεκαρα το pcb δεν εχω κανει ζημια στο τυπωμενο εκει που κολαγα!!!!!

Ξερει κανεις τι πρεπει να μετρησω??-αντικαταστησω? θα ανεβασω και φωτο αν χρειαζεται.παρακαλω βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα πρέπει να ελέγξεις αρχικά,αν υπάρχουν οι σωστές τάσεις στα διάφορα σημεία των κυκλωμάτων (γενικά του τροφοδοτικού, του ενισχυτή κ.λ.π.) και συνεχίζεις την επισκευή (μέτρηση επιμέρους εξαρτημάτων, αντικατάσταση τυχών καμμένων κ.λ.π.) ανάλογα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θα κάνεις.
    Οι πληροφορίες που δίνεις δεν είναι αρκετές, ώστε κάποιος να καταλάβει που ακριβώς υπάρχει πρόβλημα, (και δεν γίνεται βέβαια να σου δώσει απαντήσει κάποιος του στυλ: άλλαξε αυτό και θα είσαι ok).
    Ο συνδυασμός όλων αυτών που γράφεις , δηλαδή του ότι ο ενισχυτής δημιουργούσε πρόβλημα μόνο όταν ζεσταινόταν και όταν μείωνες τα μπάσα έφτιαχνε ο ήχος για λίγο, παράλληλα με το ότι ένας πυκνωτής (μεγάλος, άρα μάλλον εξομάλυνσης) ήταν ξεκόλλητος και από την στιγμή που επανακολλήθηκε δεν λειτουργεί ο ενισχυτής του ηχείου, εμένα μου δίνουν την εντύπωση ότι:

α)μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο στον ξεκολλημένο πυκνωτή (γιατί λογικά θα άκουγες κάποιο ψαλίδισμα-παραμόρφωση και όταν ο ενισχυτής ήταν κρύος)
    β) πιθανών κατά την επανακόλληση του πυκνωτή δημιούργησες κάποιο περαιτέρω πρόβλημα ( ίσως κάποιο βραχυκύκλωμα κ.λ.π.), με αποτέλεσμα η βλάβη να επεκταθεί παραπέρα.

Καλό είναι να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες.
    Να ξέρεις όμως ότι για να μπορέσει κάποιος να κάνει τέτοιου είδους επισκευή (μιλάμε για τροφοδοτικό και ενισχυτή ισχύος) απαιτούνται και κάποιες βασικές σχετικές γνώσεις, που αν δεν υπάρχουν, υπάρχει περίπτωση κατά την προσπάθεια επισκευής, να δημιουργηθούν πολύ περισσότερες βλάβες .
    Μεγάλη προσοχή χρειάζεται βέβαια και με τα 230V (τάση δικτύου) που υπάρχουν στο τροφοδοτικό.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστω!!θα ανεβασω φωτο σημερα και ειδικοτερες πληροφοριες

Το avatar του χρήστη sakisr
    Μέλος
    Όνομα
    Σάκης
    Περιοχή
    ΚΑΒΑΛΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από διμαρα11 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστω!!θα ανεβασω φωτο σημερα και ειδικοτερες πληροφοριες
    Ισως δεν υπαρχει αλλο προβλημα αλλα ο πυκνωτης που κολληθηκε ειναι καμμενος και βραχυκυκλωσε το τροφοδοτικο.Φυσικα οι μεγαλοι ηλεκτρολυτικοι ειναι που δινουν αφθονο ρευμα οταν παιζουν δυνατα τα ηχεια.Δικη μου γνωμη να απευθυνθεις σε ενα ειδικο γιατι ειναι μηχανημα που δεν μπορεις να πειραματιστεις.
    Ειδικα αν σου λειπουν οργανα μετρησης και εμπειρια σ' αυτοες τις επισκευες.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sakisr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ισως δεν υπαρχει αλλο προβλημα αλλα ο πυκνωτης που κολληθηκε ειναι καμμενος και βραχυκυκλωσε το τροφοδοτικο.Φυσικα οι μεγαλοι ηλεκτρολυτικοι ειναι που δινουν αφθονο ρευμα οταν παιζουν δυνατα τα ηχεια.Δικη μου γνωμη να απευθυνθεις σε ενα ειδικο γιατι ειναι μηχανημα που δεν μπορεις να πειραματιστεις.
    Ειδικα αν σου λειπουν οργανα μετρησης και εμπειρια σ' αυτοες τις επισκευες.

Και αυτο εκανα Σακη!μαλακια μου που εβαλα χερι,το εστειλα στον πατερα μου που εχουμε μαγαζι με ηλεκτρονικα, pcb ,μονταρισμα,θα το φτιαξει τελικα χωρις να με σκωτωσει :$

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-10, 09:04

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία