Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση, είναι φυσιολογική η περίπτωση της φωτογραφίας που επισυνάπτω; Δηλαδή να μετράω καφέ με γείωση και να παίρνω τάση 220V στο εξωτερικό μηχάνημα;
Συνημμένο Αρχείο 41998Συνημμένο Αρχείο 41999
Printable View
Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση, είναι φυσιολογική η περίπτωση της φωτογραφίας που επισυνάπτω; Δηλαδή να μετράω καφέ με γείωση και να παίρνω τάση 220V στο εξωτερικό μηχάνημα;
Συνημμένο Αρχείο 41998Συνημμένο Αρχείο 41999
Το ερώτημα είναι γιατί η τάση είναι 220V (216V όπως φαίνεται στη φωτο) και όχι 230V ή κάτι άλλο;
Επίσης καλό είναι σε παρόμοιες μετρήσεις να βάζεις το μαύρο ακροδέκτη του πολυμέτρου στη γείωση, και όχι ανάποδα
Τελικά δεν διευκρίνισες ποια ήταν η απορία!
Ναι φυσιολογικό είναι. Το αφύσικο είναι αυτό που παρατήρησε ο Φίλλιπος
Φίλιππε μια ερώτηση προς εσένα. Γιατί το γράφεις αυτό ???
Εξήγησέ το μου σε παρακαλώ γιατί ειλικρινά δεν το έχω ξανακούσει ...
Επειδή δεν κατάλαβα ποια ήταν η απορία, το γιατί εκεί έχει 216V αντί για 230V, ή το γιατί εκεί έχει τάση γενικότερα;
Το μαύρο είναι ο ακροδέκτης αναφοράς του πολυμέτρου και στην περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο να είναι συνδεμένο στη γείωση
Η φράση "Γιατί το γράφεις αυτό ???" ήταν για το επόμενο πλαίσιο - παράθεση, στο οποίο μου απάντησες και σ' ευχαριστώ.
η ταση στην φαση ειναι 230v. πλεων με τον νεο ελοτ η μεγιστη επιτρεπονενη πτωση τασης ειναι 4% αρα 220 θα ηταν μια αποδεκτη τιμη εν λειτουργια του a/c.
κακος μετρας μεταξυ φασησ - γης. μετρα μεταξυ φασης ουδετερου
η ταση εκει πρεπει να σου βγει 230+- σε μη λειτουργια και ισως κοντα στα 220 εν λειτουργια(εξαρταται απο αποσταση καλωδιων διατομες κτλπ)
μεταξυ ουδετερου -γης κανονικα πρεπει να ειναι σχεδον μηδενικη η τιμη (ισως 2volt)
αρα αφου πηρες σε φαση-γη θα σου ελεγα να κανεισ τις μετρησεις που προανεφερα και να μας ξαναπεις
Λοιπον παιδια σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον. Θεωρω τι ειναι φυσιολογικο να μου δειχνει ταση μεταξυ γης - φασης. ( Διαφορα τασης στην ουσια ). Ετσι με συμβουλεψε και ενας ηλεκτρολογος μηχανικος. Σε λειτουργεια ειναι ολα οκ οπως τα περιγραφει ο qsd330. Ευχαριστω και παλι!
Μήπως έχει να κάνει με ουδετερογείωση ή δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο;
οχι ... εχει να κανει με την αντισταση του καλωδιου και την θερμοκρασια του
ο χαλκοσ εχει 0,018ω*μμ2/μ αρα αν η αποσταση απο τον πινακα ειναι 15μετρα αλλα τοσα θα ειναι ο ουδτερος αρα 30μ
απο την στιγμη που ειναι 24000 btu αρα ειναι μεγαλο θα εχει μια καταναλωση πανω απο 15Α σε φουλ λειτουργια
με αυτα τα στοιχεια βγαζεις μια πτωση τασης γυρω στα 6-7βολτ (χοντρικα γιατι δεν εχω ακριβη στοιχεια) χαμενα πανω στο καλωδιο.
Για να υπολογίσεις την τάση ουδετέρου γείωσης στο σημείο του μηχανήματος θα πάρεις μια φορά το μήκος και όχι δύο.
δεν υπολογισα ταση ουδετερου -γειωσης υπολογισα πτωση τασης