Ψυγείο δίπορτο Westinghouse 522 No Frost, δουλεύει συνεχώς.
Χαιρετώ το φόρουμ και ζητάω την συμβουλή σας σχετικά με το πρόβλημα που έχω στο ψυγείο του σπιτιού. Είναι ένα Westinghouse RJ522F Frost Free, δίπορτο με τον καταψύκτη επάνω, Made in Australia το 1988.
Εδώ και 5-6 ημέρες δουλεύει συνεχώς και οι θερμοκρασίες που πιάνει φτάνουν μέχρι -24 βαθμούς στον καταψύκτη και από 7 έως και -3 στον χώρο συντήρησης. Διαβάζοντας στο φόρουμ σχετικά με παρόμοιες βλάβες, μέτρησα τον θερμοστάτη ελέγχου θερμοκρασίας που βρίσκεται στον χώρο συντήρησης. Ο έλεγχος έδειξε ότι ο θερμοστάτης είναι συνεχώς "ανοιχτός". Επίσης όταν περιστρέφεις το κουμπί του δεν ακούγεται τίποτα. Κοίταξα για καινούργιο θερμοστάτη σε γνωστό μαγαζί στην Αθήνα αλλά δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτος. Θα ψάξουν να τον βρουν για να τον παραγγείλουν. Προς το παρόν βγάζω και ξαναβάζω το ψυγείο από το ρεύμα.
Δεν είμαι της δουλειάς και γιαυτό παρακαλώ να μου πείτε αν υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να κοιτάξω πριν προχωρήσω στην αντικατάσταση του θερμοστάτη. Ευχαριστώ.
Ψυγείο δίπορτο Westinghouse 522 No Frost, δουλεύει συνεχώς.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από
Κυριακίδης
Καλησπέρα Πέτρο, σχετικά με την πρότασή σου για ψηφιακό θερμοστάτη, ωραία σαν ιδέα, αλλά να σε ρωτήσω τα εξής:
- Πως μπορεί να τοποθετηθεί στο ψυγείο δεδομένου ότι είναι παλαιού τύπου δίπορτο;
- Ποιος από όλους είναι ο κατάλληλος για το συγκεκριμένο ψυγείο;
- Και πες ότι τον τοποθετούμε εξωτερικά, τι γίνεται με τα καλώδια; Εκτός να μιλάμε για ασύρματο θερμοστάτη (αν υπάρχει).
Τελος είναι και το θέμα κόστους-ωφέλειας: Δηλαδή τι παραπάνω θα προσφέρει ένας νέος ψηφιακός θερμοστάτης σε σχέση με τον παλιό κλασσικό.
Χρονοδιακόπτη αγόρασα ένα Telco TG-01A που τον προγραμμάτισα για το 24ωρο και γλίτωσα το βάλε-βγάλε από την πρίζα.
5 Συνημμένο(α)
Ψυγείο Westinghouse 522 No Frost
Πέτρο Καλή Χρονιά και σ' εσένα. Ο πρώτος θερμοστάτης (οι πρώτες δύο φωτογραφίες) είναι αυτός που άλλαξα και που τον βλέπουμε ανοίγοντας την πόρτα του ψυγείου. Είναι τώρα ρυθμισμένος στο 1. Το κουμπί στο κλαπέτο είναι τώρα στην μέση της κλίμακας. Με αυτή την ρύθμιση, στο χώρο του ψυγείου έχει τώρα περίπου 5 βαθμούς και στην κατάψυξη έως -16 βαθμούς. Συνάπτω φωτογραφίες και για τον δεύτερο ρυθμιστή-θερμοστάτη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η ρύθμιση του γίνεται από το λευκό πλαστικό με την εγκοπή. Δεν ξέρω αν είναι αυτός που τελικά παίρνει τις εντολές από τον πρώτο θερμοστάτη και ρυθμίζει την ψύξη; Έχεις να προτείνεις κάτι;
Συνημμένο Αρχείο 41160Συνημμένο Αρχείο 41161Συνημμένο Αρχείο 41162Συνημμένο Αρχείο 41163Συνημμένο Αρχείο 41164