Έχεις δίκιο μπερδεύτηκα και αντί να πω ότι είναι visible to heat coil (όπως είναι στις εστίες των κουζινών - η καλύτερη λύση αλλά δύσκολα να βρείς τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη και τα watt είναι πάρα πολλά) έγγραψα concave συγκρίνοντας με την σειρά FSR (σου γράφω και παράλληλα μετράω το κύλωμα τροφοδοσίας σε ένα acer και είμαι και συγχισμένος με έναν Κινέζο που του παρρήγγειλα 100v 120uf και μου έστειλε 100v 100uf). Περαιτέρω λίγο δύσκολα ο Κινέζος να έχει ανάλογη τιμή σε γερμανικό προϊόν με τον ευρωπαίο και δεν έχω δεί κανένα κινέζικο bga station να το φοράει ώστε να δικαιολογήσης ότι ο Κινέζος αγοράζει μεγάλες ποσότητες από τον Γερμανό και πουλάει και λιανική για να βγάλει τα νούμερα, όπως κάνει πιθανώς με το PC410, αγοράζει πιθανώς μεγάλες ποσότητες από το εργοστάσιο για καλύτερη τιμή και αναγκάζεται να τα πουλάει κομμάτι-κομμάτι ,γιατί για να κάνει custom version θα ζητάει οπωσδήποτε μεγάλες παραγγελίες. To 8500 πρέπει να φοράει custom version της συγκεκριμένης σειράς στα δύο bottom heaters.
Το Altec PC410 είναι το φθηνότερο που μπορείς να βρείς σε multi segment pid. η κανονική τιμή του με όλα τα functions είναι άμα θυμάμαι από παλιά που το έψαχνα πάνω από 150 USD επομένως η oem version των 65usd είναι πολύ φτηνή. Εάν μπορείς να το κάνεις με το arduino κανένα πρόβλημα, προχώρα. Θα βρείς πολλές πληροφορίες στο reballing.es καθώς και έτοιμο λογισμικό. Αλλά τους βλέπω παιδεύονται πολύ οι άνθρωποι και δεν ξέρω εάν αξίζει ο κόπος και η καθυστέρηση για καμμιά 30αρια δολλάρια. Εγώ με τα PC410 κάνω την δουλειά μου. Κάποια στιγμή εάν ελευθερωθώ θα το ψάξω με το arduino αλλά προτρέχει για μένα ένα split vision system.
Για τα stencils όντως θα χρειαστείς πολύ λίγα. Μπορείς να την κάνεις την δουλειά με τα universal απλώς θα παιδεύεσαι παραπάνω σε κάτι που ήδη είναι παίδεμα. Εγώ πάντως προσπάθησα να τα πάρω όλα μαζί με την πρώτη γιατί είναι εργαλείο δουλειάς. Solder balls θα χρειάζεσαι από 0.40, 0.45, 0.50 και 0.60 αλλά θα σου έλεγα πάρε ένα set από όλα για να τα έχεις, με μικρές ποσότητες και μετά παρρήγγειλε μεγάλες από αυτά που όντως θα δεις ότι χρειάζεσαι.
Το συγκεκριμένο pump το έχω, παιδεύτηκα με την Κινέζα γιατί το στείλανε χωρίς μύτες, δεν έχει πολύ δύναμη, την κάνει βέβαια την δουλεία του αλλά συνήθως τα τσιμπάω με την τσιμπήδα. Εάν θέλω από περιέργεια να δω έάν υπάρχουν shorts το χρησιμοποιώ, όχι ότι είναι σιγουρo ότι δεν έκανα short εγώ ο ίδιος στο lift. Είναι πάντως φτηνότερο από το να πάρεις ένα pump για ενυδρείο.