Το δοκίμασα και χωρίς CPU και κάνει ακριβώς τα ίδια. Το μεσημέρι θα τον πάω σε κάποιο μαγαζί που ίσως έχει άλλη συμβατή CPU να δοκιμάσουμε. Αν δεν βρούμε θα του τον αφήσω να τον αναλάβει εκείνος. Δεν πάει άλλο!
Printable View
Το δοκίμασα και χωρίς CPU και κάνει ακριβώς τα ίδια. Το μεσημέρι θα τον πάω σε κάποιο μαγαζί που ίσως έχει άλλη συμβατή CPU να δοκιμάσουμε. Αν δεν βρούμε θα του τον αφήσω να τον αναλάβει εκείνος. Δεν πάει άλλο!
φιλε εχω cpu. αν θες το φερνεις να το δουμε μαζι
Καλησπερα, ειπα να μην ανοιξω αλλο θεμα γιατι ειδα καποιες απαντησεις εδω, αλλα καμια δνε μου ελυσε το δικο μου θεμα. Οποτε...
Λοιπον. Μου εφερε ενας φιλος ενα λαπτοπ, μου ειπε οτι το ειχε παει για φτιαξιμο και οτι του ειπαν οτι ειναι η μητρικη, ετσι δεν εκατσα να το ελεγξω περαιτέρω, βρηκα στο ebay μια την αγορασα και τωρα που την αλλαξα, το λαπτοπ δεν ανοιγει καθολου και δεν δειχνει ουτε ενα λαμπακι αναμενο. Η μητρικη που παρήγγειλα ειναι αυτη http://www.ebay.com/itm/Original-Asu...E:L:OU:US:1120 το δικο μου λαπτοπ ειναι το asus k53sv.
υ.γ. μου επεσε κατω ο επεξεργαστης οπως τον εκανα τραμπα στην καινουρια μητρικη, αλλα ακομα και να καικε, δεν επρεπε με καποιο τροπο να μου δειχνει οτι παιρνει ρευμα, εφερα και αλλο καλωδιο τροφοδοσίας και ουτε αυτο ειναι
υ.γ 2. οτι και λαθος να εκανα στην συνδεσιμότητα του επεξεργαστη κτλ.π. που τα εκανα τραμπα στην μητρικη? δεν θα επρεπε εστω να αμου δειχνει με καποιο τροπο, εστω με καποιο λαμπακι οτι παιρνει ρευμα? μηπως να καταληξω οτι ειναι χαλασμενη η μητρικη που αγορασα?
Καλό θα ήταν να ανοίξεις άλλο θέμα, με την περιγραφή του δικού σου λάπτοπ, μην μπερδεύουμε το νήμα με άλλο μοντέλο.
Θα σου πω όμως το εξής, ,το CPU αν πέσει κάτω μπορεί να πάθει ζημιά, αλλά και πάλι όπως είπες θα έπαιρνε ρεύμα το MB και θα έβλεπες κάποιο λαμπάκι.
Το ενδεχόμενο να αγόρασες προβληματικό ΜΒ παίζει αρκετά.
Παιδιά καλησπέρα. Ψάχνω μητρική για να αντικαταστήσω την παλιά (ναι, δεν γινόταν αλλιώς πλέον) αλλά δεν βρίσκω ίδια. Βλέπω κάποιες όπως αυτές οι 2 (link 1, link 2) που λένε ότι είναι συμβατές με dv6-2167tx, dv6-2180es, dv6-2160es, dv6-2174tx και πολλά άλλα που μοιάζουν με την δική μου (dv6-2170sv), αλλά ίδια δεν βρίσκω. Έχετε καμιά ιδέα ή άλλη πηγή;
Τέλος, σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο να έπαιρνα μία άλλη "κοντινή". Αλλά δεν ξέρω αν θα δω κανένα πρόβλημα με τα windows, μην κλειδώσει κανένα πρόγραμμα που έχει περασμένο μέσα κλπ.
Τι λέτε;
Βλέπω και μία ακόμη τώρα που είναι και για dv6-2170es, ακόμη πιο κοντά στο dv6-2170sv...
αν αλλαξεις μητρικη η πιθανοτητα να λειτουργησουν τα windows ειναι κατι εντελως τυχαιο. κατα 99% θα σου βγαλει μπλε οθονη ακριβως μετα το ποστ γιατι ειναι ασυμβατο το hardware της μητρικης με το ηδη εγκατεστημενο στο σκληρο λειτουργικο (drivers) ή λιγο πριν μπει στην επιφανεια εργασιας οταν φορτωνει ολους τους υπολοιπους οδηγους. γενικα θελει φορματ ετσι ή αλλιως μετα απο αλλαγη μητρικης εκτος αν μπει φυσικα η ιδια που και παλι κανεις δεν ειναι 100% σιγουρο γιατι καποιος driver μπορει να εχει διαφορετικες καταχωρησεις διευθυνσεις hardware. Αλλα αυτο διορθωνεται με ασφαλη λειτουργια και επανεγκατεσταση οδηγων τουλαχιστον.
οι μητρικες που βρηκες αν ειναι για το ιδιο σασι θα λειτουργησουν. ο πωλητης που δινεις φαινεται αξιοπιστος.
τωρα δε μπορω να σε βοηθησω για το αν κανει. η λογικη λεει οτι η σειρα 2100 ειναι για το ιδιο σασι και 2 τελευταια ψηφια ειναι το μοντελο.
αλλα 100% δεν ειμαι σιγουρος. θα σου προτεινα ομως να ψαχνεις μητρικη οχι βασει του μοντελου του λαπτοπ αλλα με το part number κωδικο της μητρικης. Ετσι θα βρεις ισως περισσοτερα μοντελα ή θα βρεις συμβατα με καλυτερες πιθανοτητες
Παιδιά καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επίσης να ευχαριστήσω ειδικά τον Χρήστο που με βοήθησε από κοντά να δούμε τι παίζει με το lapotp.
Δημήτρη ξαναθυμήθηκα λίγο τα πράγματα και είδα ότι με Win7 δεν είχα ποτέ πρόβλημα ακόμη και με αλλαγή με άλλη μητρική.
Χρήστο και Αδάμ ευχαριστώ για τις προτάσεις μητρικών αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι αν θελήσεις να το λάβεις με courier, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι γίνεται με το τελωνείο. Ήδη ένας πωλητής μου το ξακαθάρισε:
Ξέρω ότι ορισμένοι δεν συναντήσατε γενικά τέτοιο πρόβλημα αλλά είναι σίγουρο αυτό ή είναι ρίσκο;Παράθεση:
hi my dear friend, if you choose Expedited Int'l Shipping, we will ship the package to you via DHL, the shipping fees is free,
welcome to buy from us,
but but before we shipped, we have to confirm the problem of customs:
● Import duties, taxes and charges are not included in the item price or shipping charges. These charges are the buyer’s responsibility. this also is the ebay policy.
pls donot ask the customs to return the package, my Freight company will charge us so expensive fees.we won't be responsible for you in this situations, really hope you can understand us,