Οκ.Περιμένω νέα. :ok:
Printable View
Οκ.Περιμένω νέα. :ok:
Έχεις κάποιο νέο με το τροφοδοτικό;
κατι πρεπει να παιζει με το ολοκληρωμενο που ειναι διπλα στην ασφαλεια!!! δεν εξηγηται αυτη η συμπεριφορα!! κανονικα επρεπε να δουλευε ρολοι αλλα δεν ξεκιναει με τιποτα, θα παραγγειλω αλλο τροφοδοτικο απο εναν κινεζο απο ebay και ο θεος βοηθος!! σας ευχαριστω παντως ολους!!!
παντως κοντα φτασαμε να παιξει
Άρα το τροφοδοτικό είναι οκ και η βλάβη σου βρίσκεται στο κύκλωμα του inverter ,το οποίο τροφοδοτεί τις λάμπες με υψηλή τάση ( ~700V).To ολοκληρωμένο U2 δεν ξέρω αν το βρείς στο εμπόριο σαν ανταλλακτικό και αν το βρείς δεν ξέρω αν τελικά σε συμφέρει οικονομικά.Υπάρχει πάντα βέβαια και η πιθανότητα να μην έχεις πρόβλημα μόνο σε αυτό το ολοκληρωμένο αλλά και σε κάποιο από τα διπλανά σε αυτό U3 - U4.
Για το ολοκληρωμένο αυτό σου λέει και ο thansavv σε άλλο ποστ ,ότι δεν του φαίνεται σώο στην φωτογραφία,οπότε μάλλον έχει καλό μάτι!
δυστιχως το ολοκληρωμενο φαινεται αρκετα ζεσταμενο και δεν ξεχωριζεις και ευκολα πανω τι γραφει
Παιδια πληροφορικα ειχα και εγω το ιδιο προβλημα σε μια οθονη Samsung με σχεδον ιδιο power board (βασικα παααρα πολυ ιδιο για καποιο λογο...!) Αναβε για 1 sec το backlight και μετα εσβηνε..εισαι το τριτο ατομο που βλεπω να εχει την ιδια βλαβη.... Μαλλον εχει θεμα καποιο chip στον inverter ή ο Μ/Τ (εμενα ειχε 2, εναν για καθε λαμπα, αλλα η διαταξη οδηγησης ηταν ιδια). αλλαξα πυκνωτες και παλι τα ιδια. Τελικα μετα απο ψαξιμο στ ιντερνετ κατεληξα σε καμμενο Μ/Τ υψηλης ή τσιπ οδηγησης... Και η οθονη επισκευαστηκε προσωρινα με εναν inverter απο λαμπες ccfl για pc να αντικαθιστα τον inverter του power board και η οθονη να λειτουργει κανονικα...! (ΩΩρεεε πατεντα που επεσεεε! :lool:)
καλησπερα σε ολους, παραγγειλα καινουργιο board, για να δουμε
Συνημμένο Αρχείο 26086 Έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα εντοπίζετε στο μετας/στη βέβαια σαν ανταλλακτικό δεν το φέρνει η εταιρία και οι εταιρίες ανταλλακτικών που πωλούν αντιστοίχους δεν γνωρίζουν ακριβώς τι έχει να κάνει με τις σπείρες και αν αυτός που θα βγάλουν θα οδηγεί σωστά το κύκλωμα
παιδια καλησπερα!!
επανερχομαι στο προβλημα με την οθονη γιατι μου ηρθε απο κινα power board αλλα τζιφος τα ιδια η οθονη δεν αναβει με τιποτα.
ο κινεζος εγραφε οτι το board ηταν καινουργιο αλλα δυστιχως ειναι επισκευασμενο.
οι τασεις που μετραω στο καινουργιο ειναι :
Χωρίς λάμπες και συνδεμένη main και πλακέτα με τους διακόπτες>
σωστες τασεις --------------> τασεις που μετραω
1)dim -----> 5,15 volt ------------------> 0,04v
2)+ 15v ---> +15,7volt--------------------> 14,3v
3)GND -----> -
4)GND -----> -
5)5.1V ----> +5.15 VOLT------------------->5,1v
6)5.1V ----> +5.15 VOLT------------------->5,1v
7)A-DIM ---> 0----------------------------->0,04v
8-)ON/OFF ---->2,96 Volt-------------------->0,02v
9)+3.3V ------>3,3 VOLT-------------------->3.3v