Εγινε, ευχαριστώ.
Printable View
Φίλεππε, τελικά έχεις δίκιο. Ξεβίδωσα τα πλαστικά κ ανασήκωσα το στοιχείο και το κάλυμα, φοβήθηκα κ'ολας οτι θα μου μείνει το στοιχείο στο χέρι και κατάφερα με δυσκολία και διάβασα την ταμπέλα στο μοτέρ. Ο πυκνωτής είναι πράγματι 1,2 μF 450 V όπως είπες.
Επειδή μου είπες οτι έχεις τέτοιον, προς το τέλος της άλλης βδομάδας θα σου στείλω μήνυμα με το τηλέφωνό μου και μπορείς να μου στείλεις sms.
Χαιρετώ για την ώρα.
Φίλεππε, σου έστειλα ενα μήνημα αλλα δε μου δείχνει οτι στάλθηκε. Δες το κ'εσύ και μιλάμε.
Φίλιππε, σ’ευχαριστώ και πάλι για τον πυκνωτή.
Δοκίμασα τον ανεμιστήρα και δουλεύει γρήγορα, τον άφησα 5’ και δεν είδα να κανει σκαμπανεβάσματα. Ακόμα έκανα το τεστ με την λάμπα και τον ανεμιστήρα σε λειτουργία απ’ευθείας απο το ρεύμα. Η λάμπα άναψε δυνατά και μετα σιγά σιγά, χαμήλωνε (παλμικά) μέχρι που σταθεροποιήθηκε. Την άφησα 2-3 λεπτά μήπως τρεμοπαίζει αλλα έδειξε σταθερή. Βέβαια ολ’αυτά παρακάμπτοντας τον πυκνωτή της πλακέτας όπως μου είπες. Τώρα ισως ο παλμός (του σκαμπανεβάσματος) μπορεί να ειναι τοσο μικρός που να μη φαίνεται με την λάμπα. Επίσης υποθέτω οτι ο επεξεργαστής δίνει σωστές εντολές. Θα δείξει.
Θα κοιτάξω να μοντάρω πυκνωτή και πλακέτα και θα σε ενημερώσω.
Φίλιππε, γειά σου και πάλι,
Εύχομαι όλα καλά. Τελικά τα μοντάρισα και στην αρχή δούλεψε καλά, αλλα μετά κ'ιδιαίτερα τώρα που το γύρισα στη θέρμανση φαίνεται οτι κάνει πάλι τα ίδια με την αστάθει ανεμιστήρα που λέγαμε. Κάποια στιγμή ίσως αλλάξω και το triar μήπως φταίει κ'αυτο. Θα τα ξαναπούμε.
Ναι, άλλαξέ το κι αυτό να δεις.
Φίλιππε, άλλαξα τελικά το triac και δε μπορώ να πω οτι είδα κάποια διαφορά. Ισως καλό θα ήταν να δοκίμαζα και το ΜΟΣ αλλα ειχε αλλαχθεί και δε ξέρω αν είναι 20άρι η 30άρι όπως ειχες πει. Γενικά μπερδεύει λίγο στο ξεκίνημα αλλα μετά 'στρώνει'
Μήπως τελικά έπρεπε να το δώσω σε καμία σχολή ηλεκρτονικών για να κάνουν "υποθέσεις εργασίας" ;..
Τέλος οσο δουλεύει το κρατάω. Τα ξαναλέμε Ευχαριστώ
Φίλιππε γειά σου, εύχομαι καλή χρονιά πάντα με υγεία και χαρά.
Το μηχάνημα εχει ενα μήνα και πλέον λειτουργίας αδιάκοπα. Φαίνεται καλά αν και πάγωσε κανα 2 φορές απο το πολύ κρύο. Οταν έρθει ο λογ/μός Δεη άστα !! πάντως για την ώρα είμαι ευχαριστημένος για την κατηγορία του. Και πάλι ευχαριστώ κ'ότι καλύτερο για το 2017.