Έμπλεξα με άλλα. Θα ενημερώσω μόλις έχω συνέχεια.. (τούμπα το φις το τσέκαρα και φτάνει το ρεύμα επίσης κανονικά μέχρι διακόπτη και πλακέτα Στέφανε)
Printable View
Έμπλεξα με άλλα. Θα ενημερώσω μόλις έχω συνέχεια.. (τούμπα το φις το τσέκαρα και φτάνει το ρεύμα επίσης κανονικά μέχρι διακόπτη και πλακέτα Στέφανε)
Είπα να αρχίσω στα τυφλά από τα πιο απλά. Άλλαξα τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή και δούλεψε η πλακέτα !
Το ρίξιμο της ασφάλειας προφανώς το προκαλούσε η κατάσταση της φίσας, αλλά τι προκάλεσε την κατάσταση της φίσας; Δεν το βρήκα (έψαξα και δεν βρήκα αλλού σημάδια από υπερβολικό ρεύμα).
Οπότε μη έχοντας και άλλο να κάνω την έκοψα, και την άνοιξα να δω το μέγεθος της ζημιάς,
http://img.tapatalk.com/d/14/03/10/u7eje9e7.jpg
και έβαλα στη θέση της κλιπς:
http://img.tapatalk.com/d/14/03/10/usu8esyd.jpg
Για την ώρα το πλυντήριο φαίνεται να δουλεύει κανονικά..
Τι να πω, κακός σχεδιασμός που είχε σαν αποτέλεσμα να ζεσταίνεται και να λιώσει η φίσα; Όχι αρκετή επαφή των ακροδεκτών της; Ή κάποια τυχαία υπέρταση που την έκανε έτσι με μια φορά, και μετά ήταν άχρηστη..
Δεν ξέρω..
Μέχρι να τα ξαναπούμε (με αυτό ή κάτι άλλο) σας ευχαριστώ όλους.
Την παλιά αντίσταση κράτα την μην την πετάς , αν βρεις τρόπο να αλλάξεις τις επαφές με νέες και καθαρές γίνεται καινούρια.
Ναι δεν είχα σκοπό να την πετάξω. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να τις καθαρίσω με κάποιο τρόπο (χημικό ή μηχανικό).
αν έχει περιθώρια κόψε τις επαφές και βάλε κλέμα βακελίτη
(αν ήξερες εξ αρχής το πρόβλημα , θα είχες κάνει αυτό και δεν θα αγόραζες άλλη αντίσταση)
Αν κόψω/αφαιρέσω το πλαστικό και καταφέρω να τις τροχίσω (ελαφρά ίσα ίσα να φύγει η μαυρίλα), δεν θα αποκαλυφθεί καλό μέταλλο; Τι είναι ακριβώς αυτό που τους έχει συμβεί; Οξείδωση; Μέχρι το κόκαλο;
Και οξείδωση να μην ήταν ... μόνο που τα κλιπς θα βρεθούν λίγο λάσκα . στο σημείο εκείνο λειτουργεί σαν ηλεκτροπόντα . πιστεύω το είδος τον κλιπς φταίει (έχεις ακούσει πόσες φορές να λένε για ηλεκτρονικές πλακέτες .. ότι πρέπει να απέχουν τα βύσματα τουλάχιστον 1 εκατοστό μεταξύ τους? ) και μιλάμε για ρεύματα πλακέτας... ενώ εδώ για 1800W?