για σας να πω και εγω τη μαμακια μου, γιατι να μην προτιμησουμε συσκευες πχ πιτσος που ειναι και ελληνικη και υπαρχουν και ανταλακτικα.και ειναι και φθηνα,πχ εχω ενα πιτσος βαριο 4600 θα ειναι πανω απο 15ετια
Printable View
για σας να πω και εγω τη μαμακια μου, γιατι να μην προτιμησουμε συσκευες πχ πιτσος που ειναι και ελληνικη και υπαρχουν και ανταλακτικα.και ειναι και φθηνα,πχ εχω ενα πιτσος βαριο 4600 θα ειναι πανω απο 15ετια
και εγώ συμφωνώ μαζί σου.
Τα Pitsos εδώ και πολλά χρόνια είναι BSH (Siemens/Bosch), είναι ουσιαστικά οι λίγο παλιαότερες σειρές των παραπάνω με αισθητικές αλλαγές εξωτερικά, και κατασκευάζονται οπουδήποτε εκτός από Ελλάδα βέβαια, όπως ήδη ειπώθηκε.
Φίλοι συμφορουμίτες θα ήθελα σημερινές μάρκες πλυντηρίων, που ξέρετε ότι δεν παρουσιάζουν σημαντικές βλάβες. Επίσης θέλω να σας πω ότι έβαλα πλύση σκουρόχρωμων 4,5 kg, με ένα τζην μέσα και το πλυντήριο εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα. Άδειασα το πλυντήριο και άφησα 3,5 kg βρεμένα από τα ίδια ρούχα και το πλυντήριο δούλεψε κανονικά.
Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις μόνο από Whirlpool . Τα υπόλοιπα πλυντήρια ειδικά τα Γερμανικά όλο βλάβες παρατηρώ.
Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω ακριβως το ιδιο πρόβλημα με τον Κωστα1956 το πλυντηριο είναι περιπου 5 ετων, πριν 2 χρονια καηκε πλακετα και πριν 2 ημερες παρουσιασε ακριβως το ιδιο σύμπτωμα. Αδυναμια να γυρισει ο καδος, σαν πρωτη αντιμετωπιση το εβγαλα από την πριζα το αφησα ολο το βραδυ εκτος ρεύματος και σημερα το μεσημερι εβγαλα το καπακι του πλυντηρίου για να αεριζετε καλυτερα η πλακετα που απ ότι διαπιστωσα στο ανω μερος της θηκης της ακριβως πανω από την μεγαλη ψυκτρα υπαρχει κενο, ενώ αν θυμαμαι στην προηγουμενη θηκη που περιελαμβανε τη πλακετα από το εργοστασιο δεν ειχε κενο. Τελος παντων μεχρι αυτή τη στιγμη εχω βαλει 3 πλυσεις με σταδιακη αυξηση των κιλων στο καδο από 4 μεχρι 7 κιλα και το πλυντηριο δουλευει ικανοποιητικα. Βεβαια αυτό δεν σημαινει ότι το πρόβλημα δεν εχει χτυπησει ακομα την πορτα μου αλλα είναι κατι προσωρινο που θα με βοηθησει να βγαλω πιστευω καποια ακρη στις παρακατω επιλογες.
1. Για αρχη λεω να τοποθετησω ένα ανεμιστηρακι από υπολογιστη και θα ανοιξω μια τρυπα με σιτα στο καπακι του πλυντηρίου για να μπορω να ψυχω οσο το δυνατον καλυτερα τη πλακετα. Εννοείται ότι το ανεμιστηρακι θα εχει εξωτερικη τροφοδοσια.
2. Αν καποιος γνωριζει καποιο site του εξωτερικου από το οποιο να μπορουσα να παραγγειλω μια πλακετα σε τιμη πολύ πιο ικανοποιητικη από τα 186 ευρω που την βρηκα εδώ.
3. Βρηκα αυτή την εταιρια ( https://www.nextstep-labs.gr/episkeyh-hlektronikwn ) που αναφερει ότι επισκευαζει πλακετες πλυντηρίων και θα ηθελα να μαθω αν εχει καποιος εμπειρια από την εν λογω εταιρια καταρχήν από θεμα εργασιας και εν συνεχεια από το πιθανο κοστος.
Όπως καταλαβαίνετε θα εκλαβω οποιαδήποτε αποψη ως καλοδεχουμενη μιας και δεν γνωρίζω τι άλλο θα μπορουσα να κανω και εννοείται ότι θα το ψαξω οσο το δυνατον περισσοτερο μιας και οι καιροι είναι δυσκολοι για αγορα νεου καθως επισης ότι περα από το συγκεκριμενο πρόβλημα το πλυντηριο ανταποκρίνεται αψογα στις απαιτησεις της οικεγενειας μου.
από ελληνικά πονάνε πάντως. Από πλακέτες δεν ξέρω. Δεν ανεβάζεις καμιά φώτο καθαρή από την πλακέτα σου να δούμε;Παράθεση:
πλακετών πλακέτας
Νίκο πήρα το μήνυμά σου. Είχα ψάξει το θέμα "αγορά πλακέτας από το εξωτερικό", είχα βρει πλακέτες με 60Ε αλλά δεν μπορούσα να τις αγοράσω λόγω των capital controls. Τα στοιχεία τα έχει η πλακέτα πάνω ή μπορείς να τα βρεις από αναζήτηση site του εξωτερικού. Δεν νομίζω ότι τα έχω εύκαιρα τώρα αλλά αν τα βρω θα σου τα στείλω. Έστειλα την πρώτη πλακέτα στο εργαστήριο, που μου γράφεις και μου ζήτησαν για επισκευή 110Ε και εγγύηση 3 μηνών, που κρίνω ότι δεν με συμφέρει. Σημειώνω ότι η δεύτερη πλακέτα χάλασε σε περίπου 1 χρόνο. Συνεπώς επειδή η πλακέτα νομίζω ότι ακόμα και αν την φτιάξω, θα μου ξανακαεί, κρίνω συμφερότερη την αγορά νέου πλυντηρίου αξίας κάτω των 500Ε, που να πλένει όμως υπέρδιπλο πάπλωμα. Ωστόσο οι αγαπητοί φίλοι δεν με έχουν μέχρι τώρα βοηθήσει ικανοποιητικά στο να βρω κάποιο μοντέλο με λίγα προβλήματα.
Κώστα καλησπέρα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες, θα προσανατολιστω προς το παρόν σε αναζήτηση πλακέτας από εξωτερικό μιας και δεν με παίρνει για αγορά νέου πάντως σε περίπτωση που θα πήγαινα σε αγορά πλυντηρίου κάτω από 500€ βλέπω αυτό https://www.skroutz.gr/s/3059644/Hot...-697-EU-B.html ως μια καλή επιλογή και με καλές κριτικές
Από μια ματιά που έριξα είδα ότι σήμερα η πλακέτα ήταν πολύ ακριβή στο εξωτερικό. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει από προσωπική πείρα τα μοντέλα Bosch WAW28540GR και Siemens WM14W520GR, που πιθανόν να με ενδιαφέρουν. Χωράνε υπέρδιπλα παπλώματα;
Κωστα γιατι δεν κοιταζεις αυτό που σου εστειλα που είναι και 11 κιλα Hotpoint-Ariston AQ113DA. Οσο για την πλακετα την βρηκα από μαλαισια στα 85 ευρω με την τωρινη ισοτιμια και χωρις μεταφορικα. Δες την εδώ http://www.xetremotecontrol.com/?ws=...73&cat=WASHING MACHINE SPARE PARTS
Φίλε Νίκο το θέμα "αγορά πλακέτας" έληξε για μένα οριστικά επειδή φοβάμαι ότι μπορεί και η καινούργια πλακέτα σύντομα να ξαναχαλάσει. Επίσης έχω δει κακές κριτικές για την εξυπηρέτηση της εταιρείας του πλυντηρίου, που μου συστήνεις, και δεν θέλω να ριψοκινδυνεύσω. Προς το παρόν ψάχνω τα πλυντήρια made in Germany έστω και αν πληρώσω κάτι παραπάνω γιατί έχω και πλυντήριο πιάτων Bosch 3,5 χρόνια και δεν έχει βγάλει τίποτα. Για τον φίλο Θανάση: κάποιο πλυντήριο ρούχων Brandt (made in Turkey), που είχα αγοράσει πριν από 6 χρόνια χάλασε στα 2,5 χρόνια (ρουλεμάν) και η εταιρεία μου είπε ότι δεν αξίζει τον κόπο η επισκευή. Πρέπει να σας πω επίσης ότι μερικές φορές βάζουμε και 4 πλυντήρια την ημέρα! Άρα η ανθεκτικότητα και η χωρητικότητα είναι τα κριτήρια επιλογής μου νέου πλυντηρίου.
Φίλε Νίκο θα ήθελα να μου πεις αν την πήρες ή την παράγγειλες την πλακέτα και πόσο σου κόστισε με τα μεταφορικά.
Κωστα καλησπέρα, ακομα δεν εχω κανει καμια κινηση, το ψαχνω διαρκως και αυτό γιατι το πλυντηριο προς το παρων εχει ξεκινησει παλι και δουλευει. Βεβαια αυτό που εχω κανει είναι να το βγαζω από την πριζα όταν δεν δουλευει και να αφαιρω το καπακι του όταν το βαζω να δουλευει για να ψυχεται καλυτερα η πλακετα. Επισης ουτε λογος για υπερφορτωση του πλυντηρίου, το δουλευω γυρω στα 4,5 με 5 κιλα ρουχα και σε προγράμματα με μικρη διαρκεια πλυσης μιας και τα ρουχα που βαζουμε δεν εχουν επανω εντονη βρωμα και δυσκολους λεκεδες, οποτε ολο αυτό μου δινει το περιθωριο καπως περισσοτερου χρονου για να δω τι θα κανω. Στο σαιτ που την βρηκα με 85 ευρω από μαλαισια μου κανει εντυπωση ότι δεν δεχετε paypal ή καρτα αλλα μονο τραπεζικη μεταφορα και για αυτό σκέφτομαι να τους στειλω ένα mail. Αν θελεις μπορεις και εσυ παραλληλα να το δεις το σαιτ είναι αυτό ( http://www.xetremotecontrol.com/?ws=...73&cat=WASHING MACHINE SPARE PARTS ) , επισης από ιταλια στα 159 ευρω ( http://www.ricambielettrodom.it/lava...2-00969a-.html ) και σε αυτό 129 (http://www.hessohess.com/produit/det...uissance--4247 ) μονο που δεν ξερω τη γλωσσα για να καταλαβω τι λεει, αν παλι ψάχνεις και εσυ κατι ενημερωσε με και εμενα, ισως βρουμε καποια ακρη από ευρωπη και αν πουμε ότι θελουμε 2 να πετυχουμε καλυτερη τιμη. Παντως θεωρω ότι αν βρεθει πλακετα με τιμη μεχρι 100 ευρω (συνολικο κοστος μαζι με μεταφορικα αν εχει) είναι μια καλη επιλογή με το σκεπτικο να βγαλουμε τουλάχιστον ένα ακομα χρονο που ετσι μπορει και να εχουμε μαζεψει και καποια χρηματα για την επικειμενη αντικατασταση του. Ότι άλλη ιδεα εχεις σου εχω στειλει και το προσωπικο μου mail για να μου πεις αν νομιζεις ότι είναι καπως πιο ιδιαιτερο. Ευχαριστω επισης για το ενδιαφερον σου και αυτό είναι ένα από τα καλα των forum ότι υπαρχει μια κοινη αντιμετωπιση προβλημάτων και ετσι βγαινουμε ολοι κερδισμένοι. :001_rolleyes:
Ακριβώς το ίδιο κάνω και εγώ. Πάντως δεν σηκώνει πάνω από 1 πλύση την ημέρα με μικρό βάρος. Επειδή δεν βρήκα πλυντήριο, που να με ικανοποιεί (μόνο της LG 12 kg με 740Ε) προώθησα την επισκευή της πλακέτας με 88Ε+ΦΠΑ (μου είπαν ότι φτιάχνεται). Εάν φτιαχτεί, γιατί μου είπαν ότι έχει σοβαρή βλάβη, και λειτουργήσει το πλυντήριο θα φτιάξω και την άλλη για να την έχω εφεδρική. Οπότε την αγορά από το εξωτερικό μάλλον προς το παρόν την έχω αποκλείσει.
κωστα που την εστειλες , αν εχεις στοιχεια στειλε μου, επισης ισως στειλουμε και την δικη μου με τη δευτερη δικη σου και πετυχουμε καλυτερη τιμη. Όπως επισης το ότι εχει μεγαλη βλαβη που το καταλαβαν? την εστειλες στην τσεκαρισαν και μετα στο ειπαν ή εχουν εμπειρια από αντιστοιχη πλακετα και το εχουν ξανασυναντησει??
https://www.google.gr/search?q=whirl...BfghERXy1USkM:
Αυτό είναι το δικό μου πλυντήριο και μάλιστα αγόρασα το ίδιο και για το χωριό . Το ένα το έχω 7 χρόνια περίπου και το άλλο το έχω 12 χρόνια. Καμία βλάβη..
Δεν νομίζω ότι κάνουν καλύτερη τιμή γιατί τους είπα ότι έχω και δεύτερη πλακέτα για επισκευή. Είμαι επιφυλακτικός όσον αφορά την επισκευή, θα περιμένω να δω τα αποτελέσματα. Μου απάντησαν για την βλάβη μετά από έλεγχο αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να βιαστώ, θα περιμένω τα αποτελέσματα της επισκευής.
Κωστα εχουμε εντυπώσεις από την επισκευή της πλακετας?
Δυστυχώς σε σημερινή μου τηλεφωνική επαφή μου απάντησαν ότι ακόμη δεν έχουν έρθει τα ανταλλακτικά! Οπότε είμαι πολύ επιφυλακτικός για το εργαστήριο και γενικότερα την επισκευή. Αν κάποιος γνωρίζει αξιόπιστο εργαστήριο επισκευής ηλεκτρονικών ας μου πει. Προς το παρόν βολεύομαι με την καινούργια πλακέτα, που, όταν εμφανίσει το γνωστό πρόβλημα, κάνω pause και μετά από 5-6 ώρες restart και η πλύση συνεχίζεται. Αν κάποιος γνωρίζει γιατί συμβαίνει αυτό ας ειδοποιήσει, γιατί βλέπω ότι η κατάσταση επιδεινώνεται (όλο και περισσότερες ώρες κάνει να πάρει μπρος.
Κωστα καλημέρα, εγω προς το παρων όταν στη πλυση μου κολλαει και επειδή εχει περασει τη μιση πλυση όταν συμβαινει αυτό , μετα το βγαζω από τη πριζα το αφηνω καποιες ωρες και μετα στο βαζω στο στυψιμο, βεβαια υπαρχουν γονεις διπλα και μπορουν να με διευκολυνουν προς το παρων. Αυτό μου δινει την ευκαιρια να ψαξω λιγο περισσοτερο την αγορα πλακετας από το εξωτερικο μιας και όπως ειχες πει η επισκευή στοιχιζε 110 ευρω δεν θεωρω ότι σε αυτό το ποσο συμφερει γιατι με 130 ευρω μαζι με τα μεταφορικα εχω βρει καινουργια απ εξω. Αν η επισκευή της ηταν στα 80 περιπου ευρω θα το ρισκαριζα. Βεβαια όλα αυτά είναι αποψεις του καθενος . Παντως ελλαδα καινουργια κατά από 180 δεν την εχω βρει αν την εβρισκα εστω και 150 ισως να το συζητουσα να την παρω από εδώ. Από εκει και περα αν ηξερα σιγουρα ποιοι πυκνωτες ηθελαν αλλαγη εχω καποια ατομα που ασχολούνται με ηλεκτρονικα θα μπορουσαν ισως να δοκιμαζαν να σκαψουν την ρητινη και να αλλαζαν κατευθείαν ότι επρεπε αλλα θελω εικονα με το τι πρεπει να αλλαχτεί. Για οποιαδήποτε άλλη εξελιξη θα ενημερωσω , όπως θα ηθελα και εσυ το ιδιο αν βρεις κατι για αγορα ή επισκευή σε άλλες τιμες από αυτές που ειπα πριν, ευχαριστω καλη σου μερα.
Η παλιά πλακέτα επισκευάστηκε και μέχρι τώρα δουλεύει χωρίς προβλήματα.
Κώστα μήπως σου είπαν που υπάρχει το πρόβλημα και τι αντικαταστησαν ? Γιατί εγώ μέχρι τώρα έχω λύσει την πλακέτα άλλαξα τους 2 μεγάλους πυκνωτές που ήταν πεσμενοι ( 700μ αντί 820μ) και κάνει τα ίδια.
Δεν είναι πεσμένοι αυτοί που λες, συνήθως οι ηλεκτρολυτικοί έχουν ανοχή 20% οπότε αν γράφουν πάνω 820μF, και 656μF να μετράνε, σωστοί θεωρούνται.
Το πρόβλημα μάλλον από ότι κατάλαβα ήταν το ολοκληρωμένο που δίνει τις εντολές αλλά δεν ξέρω αν το άλλαξαν ή το επισκεύασαν. Μέχρι τώρα το πλυντήριο δουλεύει κανονικά. Κάπου άκουσα ότι όταν υπερθερμαίνεται ο μικροϋπολογιστής χάνει κάποιες εντολές και πρέπει κάποιος να τις ξαναβάλει. Αυτό μπορεί να γίνεται από υπερφόρτωση του πλυντηρίου. Την πλακέτα δεν την μόνωσα τελείως γιατί σκέφτηκα ότι η σιλικόνη, στην οποία είναι σφραγισμένη, μπορεί να δρα σαν θερμοκρασιακό μονωτικό ανεβάζοντας την θερμοκρασία. Ίσως κάποιος φίλος να μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα.
Δεν ισχύουν αυτά που λες , τι εντολές να βάλει ??? Δεν χαλάει το πρόγραμμα του mcu
Γεια σας,
Από ότι βλέπω εδώ και από όσα έψαξα στο internet το συγκεκριμένο πλυντήριο ρούχων κρίνεται ως αποτυχία. Όλοι όσοι το αγόρασαν, έχουν προβλήματα, όπως και εγώ (από πέρυσι τέτοια εποχή).
Στη δική μου περίπτωση, εκεί που δούλευε, σταμάτησε ξαφνικά (1 εβδομάδα μετά την λήξη της εγγύησης, τυχαίο?).
Έπειτα δεν άναβε ξανά, σαν να μην παίρνει ρεύμα. Δεν έγινε κάτι με το ρεύμα εκείνη την ώρα από όσο μπορούσαμε να αντιληφθούμε.
Σημειώνω, ότι η συσκευή διαθέτει ξεχωριστή ασφάλεια στον πίνακα (που παίρνει από φάση που δεν "φορτώνεται", πχ. δεν είναι μαζί με τον θερμοσίφωνα ή την ηλεκτρική κουζίνα), είναι τοποθετημένο υπερυψωμένα και φυλάσσεται σε εσωτερικό χώρο.
Ο τεχνικός που καλέσαμε (από το κατάστημα αγοράς) είπε ότι θέλει πλακέτα, η οποία δεν υπάρχει. Θα πρέπει να γίνει παραγγελία και προηγούνται άλλοι "παθόντες". Αναμονή πάνω από μήνα δηλαδή.
Τελικά, αγοράσαμε καινούριο, άλλης μάρκας φυσικά για να κάνουμε την δουλειά μας. (Το κρατήσαμε στην αποθήκη το samsung διότι ήταν πραγματικά καινούριο).
Περιεργάστηκα την πλακέτα και παρατήρησα ότι είχε "καεί" η ασφάλεια ταχείας (η γυάλινη). Στην πραγματικότητα, όχι είχε καεί, είχε εκραγεί! Είχε φύγει η ριτήνη και όλα γύρω μαύρα.
Κόλλησα εξωτερική ασφαλειοθήκη προεκτείνοντας με καλώδια και δοκίμασα με νέες ασφάλειες (και βραδείας) στα ίδια Amp. Πάντα καιγόντουσαν με το που έμπαινε στην πρίζα.
Αγόρασα καινούρια πλακέτα και ανάβει κανονικά, όμως δεν έχω βάλει πλύση ακόμη για να δω πως θα συμπεριφερθεί διότι δεν έχω παροχή νερού και αποχέτευση στο χώρο της αποθήκης.
Η ερώτηση είναι: Τι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το "κάψιμο" της ασφάλειας στην πλακέτα; Inverter ίσως; Μοτέρ; Κάτι άλλο;
Ευχαριστώ,
ΜΤ
Καλησπέρα στο forum και εμένα έκαψε πλακέτα μόλις τελείωσε η εγγύηση,την άλλαξα 240€ όλα μαζί (η εταιρεία δεν αναγνωρίζει τίποτα) και ο τεχνικός μου είπε οτι πρέπει να ακολουθούμε το πρόγραμμα κιλών του κατασκευαστή οπώς αναγράφεται στο βιβλιαράκι σελ.40 (μόνο το cotton είναι για 12 kg) γιατί εαν βάζουμε πολλά κιλά σε πρόγραμμα για λίγα κιλά επειδή έχει λίγο χρόνο, η πλακέτα στέλνει volt για τα κιλά που ειναι το πρόγραμμα και έτσι να ζορίζεται με αποτέλεσμα αν γίνει 1,2,3 φορές αυτή η υπέρβαση να καίγεται η πλακέτα.
Λιγακη χαζη η απαντηση τους.ξερω κατι LG 15κιλα που τους πινουν το αιμα 360 μερες το χρονο20 ωρες το 24ωρο και μεχρι να κλεινει η πορτα.Δεν εχουν βγαλει τιποτα τετοιο.
Γιώργο καλησπέρα, δεν ισχύει αυτό που σου λένε, η πλακέτα με μαθηματική ακρίβεια καίγεται κάθε 25-26 μήνες , είναι θέμα προβληματικής πλακέτας το έχω ψάξει πάρα πολύ και το αναφέρουν και σε ξένα forum. Προσωπικά μου κάηκε στους 26 μήνες την πρώτη φορά πλήρωσα τεχνικό όπως και εσύ πληρώνοντας 250 ευρώ (2 μήνες μετά τη λήξη της εγγύησης), μετά από 2 χρόνια την καίει για δεύτερη φορά την έφερα απο Γαλλία στα 140 ευρώ και την άλλαξα μόνος μου, πραγματικά είναι πολύ εύκολο, την πλακέτα την καμένη την έχω κρατήσει και ψάχνουμε αλλάζοντας διάφορα (πυκνωτές, και άλλα) τα οποία είναι της τάξης των 2-3 ευρώ μέχρι να βρούμε τι είναι ακριβώς αυτό που καίγεται γιατί τον Απρίλιο κλείνει πάλι 2 χρόνια. Πλέον είναι γνωστό ότι η πλακέτα χαλάει γιατί είναι προβληματική απο κατασκευή της και παθαίνει υπερθέρμανση. Το μεγάλο πρόβλημα με την εταιρία είναι ότι δεν αναγνωρίζει την αστοχία υλικού και ποτέ δεν έκανε ανάκληση προιόντος και αντικατάσταση του εν λόγω υλικού (σε παγκόσμιο επίπεδο βέβαια) το οποίο αυτό που λέω το έχουν επισημάνει πολλοί και όχι μόνο από Ελλάδα. Για αυτό και εγώ έχω βάλει φραγμό σε οποιοδήποτε προιόν της συγκεκριμένης εταιρίας (τηλεοράσεις, κινητά, κτλ) γιατί ειλικρινά δεν σέβεται τους πελάτες της.
Και σε αυτα ο καδος ειναι κολλητος.τι κανεις ;για δυο ρουλεμαν και μια τσιμουχα το πετας;
Το οτι τα LG ειναι made in korea για μενα λεει κατι παραπανο.εχω ανοιξει και απο το ενα και απο το αλλο.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.Και στα ανταλλακτικα φθηνοτερα και με διαφορα τα LG.Προσωπικη αποψη,δεν θελω να επηρεασω κανενα.
Εχω επισκευασει μερικες πλακετες με τετοιο προβλημα. Οποιος θελει να μου στειλει pm.